İşsizlik

Halen geçerli olan çevreyi geniş tutmak çevre edinenler mutlaka iş
bulma konusunda şanslı , ama arkadaş edinmeyen içe dönük insan iş bulma konusunda şansız bende iş kadınların çay saati buluşmalarında iş bulmuştum ki apartman komşumun ablası davet etmişti oda benimle gitmek istedi o ortamda 1 hafta içinde çok kaliteli iş bulmuştum yani apartman komşunu yabana atmayacaksın ev hanımı diye

Halen geçerli olan çevreyi geniş tutmak çevre edinenler mutlaka iş
bulma konusunda şanslı , ama arkadaş edinmeyen içe dönük insan iş bulma konusunda şansız bende iş kadınların çay saati buluşmalarında iş bulmuştum ki apartman komşumun ablası davet etmişti oda benimle gitmek istedi o ortamda 1 hafta içinde çok kaliteli iş bulmuştum yani apartman komşunu yabana atmayacaksın ev hanımı diye

Allah yardımcıniz olsun inşallah. Çok zor. Ya bie de kreşler ne kadar pahalı daha uygun yok mu? Insanlari resmen yolunacak tavuk görüyorlar

Issizlik ulkenin kanayan yarasi belli bir alanda egitim alan insan egitim kalitesine gore calismak istiyor dogall olarak.
Asgari ucretle bile is bulamayan ne is olsa yaparim diyip is bekleyen cok tanidigim var gayette kalifiye elemanlar.

iyi ve iş garantisi olan bir bölümden mezunum. ama mezuniyet sonrası devlette kazanacağımız bile 5 ila 15 arasında değişiyor(rakamlar sadece örnek) ama 5 alanlara bakıyorum sadece şikayet ediyorlar. 15 alabilecekleri yerlere geçebilirler ama çaba gerektiriyor. kimse de çaba vermek istemiyor. oturdukları yerden bu işe de 5 lira maaş mı olur yeaaa diye şikayetlenip yata yata günü geçiriyorlar. şu an 5lik bölümdeyim tayin dolayısı ile. 15 olan tarafa geçmek için başvuruda bulundum, millet şok içinde bakıyor nasıl gidip geleceksin , çok uzak, çok yoğun, değer mi o sıkıntıya vs vs...

eeee madem göze almıyorsun çabalamayı o zaman şikayet etme, al 5 i sus oturmana devam et.. yok hem oturcaklar hem torba torba maaş alacaklar, olmuyor öyle.

bölümün hakkında hiçbir bilgim yok , ama eminim bölüm sonrası kazancınız çok geniş bir yelpazededir. eşimin bir muhasebeci arkadaşı var 2 aya bir araba değiştiriyor çocuk. çaba gösterip emek verirseniz neden olmasın? ama memur zihniyeti ile büyük paralar beklemek bu devirde hayal(memura birşey dediğim yok ben de memurum burdan tartışma çıkarmaya çalışmasın kimse. benim sorunum memur zihniyetiyle)

Her market de bir degil. Mesela bana ozel okul haftada 6gun calismam icin 1500 tl teklif etti, markette calisan arkadasim ise 2000 tl maas ve marketten 400 tl alisveris hakki, ayrica yemek ve evden alan servisi vardi. Gercekten şartlar onemli.

Enıstem pazarlama diğer hangı bolumdu bılmıyorum.
Kuzenım grafık tasarım
Bu bölümler otomatik olarak iş getirmiyor malesef. Pazarlamada ne kadar iyi olduğunu gösterebilmek için kendini pazarlayabilmek, işverene iyi gösterebilmek önemlidir.

Grafik tasarım ise sanat işi. Genellikle maaşlı çalışmıyorlar. Firmalarla anlaşıp dönemlik işler yapıyorlar. Freelance, serbest iş deniyor sanırım.

Evet malesef işsizlik çok büyük bir sorun ve ne yaparsak yapalım var. Ilerde sende mi öyle olacaksın sorusuna gelince olmayabilirsiniz okul okurken aynı zamanlarda part time işe başlayıp Tecrübe edinmeniz şimdiden yararınıza olacaktır.
Kolay gelsin bol şanslar ...

Herkesin sıkıntısı aynı. Ben hemşireyim, kocam memur çok şükür hiç şikayet etmiyorum birikim bile yapıyoruz fazla fazla ama durumları bizden daha iyi olup da şikayet eden insanlar var. Benim ailemde yoksuldu ama bir şekilde okuttular çok fazla bir şeylerin eksikliğini hissetmedim belki iş insanın kendisinde bitiyor. Asgari ücretin savunulur bir tarafı yok geçinmek gerçekten çok zor ama sanırım bizlerinde eskiye nazaran daha fazla gereksiz harcamalarımız var. Ama ne olursa olsun hayat pahalılığı eskiye göre çok fazla şimdi kaşıkla verip kepçeyle alıyor ve güzel bir iş bulmak gerçekten çok zor Allah tüm işsizlerin yardımcısı olsun gönüllerine göre versin forumdaki onlarla saçma derdin yanında bu gerçek bir dert.

İşsizlık varken iş bulmam imkansız zaten daha btirmem gerek.
Ben 3 yıl sonrasını falan dusunuyorum aslında.
Sımdı boyleyken 3 yıl sonra nasıl olur :KK69:
Çarşıdaki kelleye sarımsak dövüp hayatı kendine zehir etme.
Yarının ne getireceğini bilemezsin.
Belkide çok çok iyi para kazanacağın bir işin olacak :KK66:

Bende geçen sene mezun oldum ve is bulamadım hala.. İş yok para yok hep sıkıntı.. Ülke olarak bitik durumdayız. İş yok ama bizden evlenip 3-5 çocuk yapmamızı isteyen birisi var. Ee bunların başı iş. Hani iş nerde??

Back
X