İşsizlik

iyi ve iş garantisi olan bir bölümden mezunum. ama mezuniyet sonrası devlette kazanacağımız bile 5 ila 15 arasında değişiyor(rakamlar sadece örnek) ama 5 alanlara bakıyorum sadece şikayet ediyorlar. 15 alabilecekleri yerlere geçebilirler ama çaba gerektiriyor. kimse de çaba vermek istemiyor. oturdukları yerden bu işe de 5 lira maaş mı olur yeaaa diye şikayetlenip yata yata günü geçiriyorlar. şu an 5lik bölümdeyim tayin dolayısı ile. 15 olan tarafa geçmek için başvuruda bulundum, millet şok içinde bakıyor nasıl gidip geleceksin , çok uzak, çok yoğun, değer mi o sıkıntıya vs vs...

eeee madem göze almıyorsun çabalamayı o zaman şikayet etme, al 5 i sus oturmana devam et.. yok hem oturcaklar hem torba torba maaş alacaklar, olmuyor öyle.

bölümün hakkında hiçbir bilgim yok , ama eminim bölüm sonrası kazancınız çok geniş bir yelpazededir. eşimin bir muhasebeci arkadaşı var 2 aya bir araba değiştiriyor çocuk. çaba gösterip emek verirseniz neden olmasın? ama memur zihniyeti ile büyük paralar beklemek bu devirde hayal(memura birşey dediğim yok ben de memurum burdan tartışma çıkarmaya çalışmasın kimse. benim sorunum memur zihniyetiyle)

Ne kadar güzel anlattın diyecek kelıme bulamadım :eek:
Umut var yani tamam :KK71:

Herkesin sıkıntısı aynı. Ben hemşireyim, kocam memur çok şükür hiç şikayet etmiyorum birikim bile yapıyoruz fazla fazla ama durumları bizden daha iyi olup da şikayet eden insanlar var. Benim ailemde yoksuldu ama bir şekilde okuttular çok fazla bir şeylerin eksikliğini hissetmedim belki iş insanın kendisinde bitiyor. Asgari ücretin savunulur bir tarafı yok geçinmek gerçekten çok zor ama sanırım bizlerinde eskiye nazaran daha fazla gereksiz harcamalarımız var. Ama ne olursa olsun hayat pahalılığı eskiye göre çok fazla şimdi kaşıkla verip kepçeyle alıyor ve güzel bir iş bulmak gerçekten çok zor Allah tüm işsizlerin yardımcısı olsun gönüllerine göre versin forumdaki onlarla saçma derdin yanında bu gerçek bir dert.

Herkesşn derdi kendine buyuk. Sabahlari kalkıp işe gıdenleri şanslı görüyorum. Bi işleri var en azından

Ucretli ogretmene gore cok cok iyi aliyor hele de belli gunlerde gidiyorsa bilemedim pek ilk kez bu kadar yuksek alan duyuyorum belirli gun gitmesine ragmen. Ondan sasirdim.

Haftada 1 gün bosu oluyor işte 1 ders verıp cıkıyor. Maasının yarısı bakıcıya gıdıyor.ama yınede iyi demekki maası. Ondan az alanda mı varmıs ?

Ucretli ogretmene gore cok cok iyi aliyor hele de belli gunlerde gidiyorsa bilemedim pek ilk kez bu kadar yuksek alan duyuyorum belirli gun gitmesine ragmen. Ondan sasirdim.
İzmirde özel okulda ders verıyor. O kadar az mı verıyorlar. Bana az geldi. Öğretmenlerimiz sonucta gelecegımızın cocuklarını egıtıyorlar

Haftada 1 gün bosu oluyor işte 1 ders verıp cıkıyor. Maasının yarısı bakıcıya gıdıyor.ama yınede iyi demekki maası. Ondan az alanda mı varmıs ?
Ucretli ogretmenler ders basi ucret alir. Aldiklari para da cok dusuktur. Haftada 30 saat derse girse en fazla 1500 civari alir. O yuzden bana garip geldi.

İzmirde özel okulda ders verıyor. O kadar az mı verıyorlar. Bana az geldi. Öğretmenlerimiz sonucta gelecegımızın cocuklarını egıtıyorlar
Yok yanlis anlama fazla aliyor demiyorum. Ucretli ogretmene gore fazla aliyor. Yoksa tabii ki emeginin karsiligi bu degil.

bu konuda eminim ki herkes dertlidir ve sana çok hak veriyorum. bende hamileyim doğumum olacak eşim 4 yıllık üniversite mezunu ve işsiz . allah yardımcımız olsun inşallah :(

bence insanlar iş beğenmiyor. iş yok değil.
Kusura bakmayin ama o laf hoc hosuma gitmiyor defalarca kez burda universite mezunu olup market kasiyerliginddn dahi olumlu cevap almamis kisilerin konularini okufum hatta canli ornegi arkadadimin kardesi biyoloji mezunu is bulsmiyor

Burda arkadasinin calistigi markette kasiyerlik icin form dolduruyor cocga arkadasi demid ki uni vezunu gelp burda kasiyerlik yapacak ddyip cw sini yirtmid

Kucuk bir ilde yasiyorum çoğunluk is yerine personel lazim olunca akrabasindan tanidigindan birini aliyor kalan kismida kucucuk dukkanlarina tecrubeli eleman araniyor yaziyor

Bi gun o dukkanlara gidip hepiniz tecrubeli eleman ariyorsunuz trcrubesizler uzatda mi tecrube edinsin diyesim geliyor

KOSGEB'le iş kurar başka işsizlere de kapı olursunuz belki

Bu arada iki üni bitirdim 8-9 ay asgari ücretle çalıştım sonra da iş hayatını bıraktım çocuk büyütüyorum

Merhaba arkadaslar,
Bugun ismi bilinen üniversitelerden birinden bir kac yıl önce mezun oldum.tasarim bölümünden mezun olduktan sonra is aramaya baktim parasıda önemli değildi deneyim kazanmak icin,bi kaç görüşmeye gittim sonucu olumsuz oldu.inanirmisiniz 1yil ıssız kaldım.sonra dedim bu bole olmucak dil öğreneyim en iyisi dedim.gene is bakmaya başladım görüşmelere gittim.1 1,5yil aldı ve buldum.buldugum is mesleğimle alakalı parası dusuk napalim idare edicez,bekarım sonuçta.yol yok ,maaş dusuk Oki sorun yok.oglen yemeği yok bunu anlamış degilim:)iste böyle..ayni fakülteden üst sınıflardan arkadasım is tecrübesi de olan biri haylice is bulurken zorlandı dusuk maaşa ok dedi,napalim..fazla tecrübe de iyi degil galiba:)cok kötü ama tanıdık olmadan is bulmak gerçekten zor,bulunuyor bulunmuyor degil ama coook zor.biri ben biri arkadasım ikimizde bilgi üniversitesinden mezun insanlarız.diger arkadaşımız tanıdık vasıtasıyla is buldu başladı bizlerin tanıdığı olmadığı icin aradık baya.2011 mezunuyuz.simdi ki durumu hic bilmek istemiyorum.ama yüksek lisans cikti artık:)

Artık tecrübeli Vestel'de iyi pozisyonda çalışan biri oldum zorlana.maaşlar her zmn dusuktur:) idare etmek lazım.hic sitelerden is ararken ilanları incelediğiniz zaman backround iyi olması istenir.300,400 kişi başvurur 1kisi alınır.ilk olarak yapılan tanıdık referans hemen neyse onlara öncelik verilir ordan da birsey çıkmazsa sitelerden gelen başvuruya bakılır.bunu bizzat gordum yaşadım.her bölüm meslek icin aynıdır.tasarimci arkadaş varsa yardımcı olurum.ben de ayni yollardan geçtim bilirim.linkedln sitesini tavsiye ederim. Şirketlerin sayfasına girip e-mail atmakla birseyler olmuyor desem yanılmam,oluyorsa da şans.dekorasyon bölümünden mezun Arkadsim bütün ofislere e-mail attim insan kaynakları herneyse bir tanesi donmedi acı bir gerçek.maddi durumu kötü olan insanlar icin durum cok daha zor allah yardımcıları olsun birde aile desteği olan insanlar da is arıyor günümüzde.referans bulmanızı tavsiye ederim.zorluk çekmeyin. is bulmak icintasarimci olan arkadaş yardımcı olurum.malesef her gecen gun kotu ye gidiyor tv lerde buyuklerimiz hersey duzeldi dk fln filan diyor.yalan..sirkete gelen cv leri gorseniz uzulursunuz..

Back
X