- 6 Kasım 2014
- 427
- 601
- 103
- Konu Sahibi GloomyLady
-
İnşallah tez zamanda hayırlı bir iş bulursunuz. Sizi belki çok iyi anlayamıyor olabilirim, özel sektörden ya da devlet kurumlarından hangisinde iş aradığınızı da bilmiyorum fakat kendimce birkaç tavsiye (psikolojik olarak değil, kendinizi geliştirmenizle ilgili) vermek isterim. Öncelikle bölümünüz ne bilemediğim için oldukça genel konuşacağım, siz kendinize göre daha spesifik hale getirebilirsiniz.
- Mezun olduğunuz bölümde hangi alana yönelmek istiyorsanız o alanla ilgili çalışmaları yakından takip etmeniz, makaleler okumanız size büyük bir artı olarak katkı sağlayacaktır.
- Yöneldiğiniz alanla ilgili eğitimlere katılmanız (özellikle sertifikalı eğitimler) CV'nizi İnsan Kaynakları uzmanına verdiğinizde sizi bir adım öne geçirecektir.
- Dil öğrenmek size iş kapılarını açacaktır. (Bir dil biliyorsanız ikinci dile başlamalısınız. Birçok şirket artık üçüncü hatta dördüncü dili istiyor. Alanınızda hangi ülkeler ileri seviyedeyse o ülkelerin dillerini öğrenmek sizi öncelikli yapacaktır.)
- İnternetten bile takip edebileceğiniz dersler, eğitimler bulunmaktadır. Ücretsiz sertifikalı eğitimler bile var.
- İş bulmak için kapı kapı gezmeyin, artık devir teknoloji devri. İnternette iş başvurusu yapabileceğiniz onlarca site var en önemlisi de LinkedIn, bunları aktif bir şekilde kullanın.
Umarım en kısa sürede iş bulur, bu sıkıntıdan kurtulursunuz. İyi akşamlar dilerim.
- CV'nize sadece katıldığınız eğitimleri, aldığınız sertifikaları yani kazandığınız başarılara değil içerisinde bulunduğunuz sosyal sorumluluk projelerine de yer verin.
Bende iki sene önce mezun oldum.Kendi alanım dışında işlerde çalıştım. Evde oturup psıkoljını bozma bence alanın dışında bı iş bulup çalışsan hem çevre edınırsın yenı ınsanlar tanırsın hem paranı kazanırsın kendıne güvenın gelır. Bu arada da kendı alanında yıne iş aramaya devam edersin.
Teşekkür ederim , aylardır her yere başvurdum başvurmadığım yer kalmadı ilk aylarda kendimi geliştirmek için uğraştım ama artık ondan da pes ettim mülakata bile çağrılmıyorum . İşi işte öğrenmedikçe ne yaparsan yap olmaz gibi geliyor ama gerçekten uğraşıyorum yine de
Tabii ki öyle, işi işte öğrenmek gerekiyor. Burada büyük sıkıntı şirketlerden kaynaklanıyor. Şirketler tecrübeli ama yeni mezun çalışan arıyorlar. Nasıl olacaksa? Lütfen ümidinizi yitirmeyiniz. Karşınıza güzel bir iş çıkacağını ümit ediyorum.
Eğer sizin için sorun olmazsa mesleğinizi öğrenebilir miyim? Ona göre sizlere daha iyi yardımcı olmak isterim.
Mimarım , ne yazık ki inşaat sektörü de çöküşlerde bu aralar şanssızlık işte
Torpiliniz olsa işiniz hazırdı...
Halen iş bulamadın mı diye soranlara ağızlarının payını ver. Millet çoluğunu çocuğunu torpille işe sokuyor. Biraz deş bakalım kendileri nasıl işe girmiş.
Pes etmeyin. İş aramaya devam edin, firmalara mail atın.
Ayni durumdan muzdaribiz.
Artik iyi yonden bakmaya calisiyorum bir daha hayatimizin hangi doneminde bu kadar film izleyip bu kadar kitap okuyabileceğiz ki :)
Ama biyandan da hayat sartlari malum disari ciktiginda kendi parani harcayamamak insana koyuyor.
O yuzden farkli alanlarda da is bakmaya basladim ben. Calisirsam bir yandan da dil kursu ehliyet gibi masrafli seyleri hallederim paramla diyorum bakalim.
Hakkimizda hayirlisi olsun.
Lisans sosyal hizmet :) malum üç kisiden dördü sosyal hizmet okuyor simdi:)Sarılalım o zamanSenin mesleğin ne ?
Benım babamda öyle söyledi. O yüzden ilk sene hıc bı yerde calısamadım.sonra baktık bulamıyorum izin vermeye başladı. Ben cok işe grp cıktım. Çağrı merkezı olsun fabrıkada bıle calıstım. 2 ay once dugunum oldu.dugune yakın masraflar ıcın tekrar calısmam gerektı. Bi markete gırdım. Şu an hala calısıyorum. Ama insanların bakış acısından cok bunaldım. O yüzden burayıda bırakıp tekrar alanıma yönelık iş arıcamŞuan iş bulabildiniz mi ? Hangi alanlarda çalıştınız ? Ben babamı ikna edemiyorum ya kendi işin ya hiç diyor
Benım babamda öyle söyledi. O yüzden ilk sene hıc bı yerde calısamadım.sonra baktık bulamıyorum izin vermeye başladı. Ben cok işe grp cıktım. Çağrı merkezı olsun fabrıkada bıle calıstım. 2 ay once dugunum oldu.dugune yakın masraflar ıcın tekrar calısmam gerektı. Bi markete gırdım. Şu an hala calısıyorum. Ama insanların bakış acısından cok bunaldım. O yüzden burayıda bırakıp tekrar alanıma yönelık iş arıcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?