- 22 Mart 2019
- 357
- 156
- 33
- 27
- Konu Sahibi limonluekler
-
Torpilin yoksa devlet imkansız
SağlıkçıyımNe mezunusun
Önlisans da hangi bölüm
İlle de devlete atanmak zorunlu değil ki
Mesleğinizi öğrenelim ona göre öneri de bulabiliriz belki
Sağlıkçıyım
Kadro açılmayan bölümlerden birindeyim malesefÇalışın boş bol KPSS
Puan yüksek olunca atanma şansı artıyor ama radyoloji vs kadro açılmıyor diyorlar
Başlayın bir yerden özelde çalışmaya tecrübe kazanın KPSS de çalışın tabii ama atanmak hayatta ulaşılacak son nokta değil
Sağlıkçıya özelde de iş bulma imkanı var
Kadro açılmayan bölümlerden birindeyim malesefÖzelde de herkes tecrübe soruyor ancak işe alıp tecrübe kazandıran yok.
Eyvallah torpilin gani olduğu bir ülkedeyiz ama bu kadar da basit değil. Dayım falan yoktur benim ama memur oldum. Yakın arkadaşlarımdan biri hukuku bitirdi. Babası yok annesi gariban bir Anadolu kadını. Diğer tüm akrabaları da öyle. Çok fakir bir aileydi hatta. Hakim oldu arkadaş.Torpilin yoksa devlet imkansız
Hemşire değilim. Ancak dediğiniz gibi sağlıkta atanmak zor. Başka bir lisans bölümüne devam etmeyi düşünüyorum tabi o arada da az çok kendime yetecek kadar bir kazancım olsun istiyorum.Sağlıkta işler çok tuhaf ilerliyor. Sağlık meslek lisesinden mezun olup sağlık alanında ön lisans yapmış tanıdıklarım uzun süre işsiz kaldı. Şimdi 112ye atandı biri. Hızır acile de başvurmuşlardı ama torpil içinde torpil dönüyor. Alımları bile fazla duyurmadan açıyorlar, torpil olmadan mülakata giremiyorsun onların da en torpillisi işi kapıyor. Üzücü bir sistem.
KPSS çalışmanın yanında kendinizi bir alanda geliştirmeye çalışın bence. Mesela bir arkadaşım anestezi teknikerliği okudu. Bir süre asgari ücrete çalışarak saç ekimi öğrendi. Şimdi aylık 12 bin lira kazandığını söylüyor. Elbet başka alanlar da vardır.
Üniversiteler, kurumlar falan da sağlıkçı alımı yapıyor revirde çalıştırmak için. Hemşire iseniz işyeri hemşireliği sertifikası almaya çalışın.
AminBende atanmayı bekliyorum lisans mezunuyum. Sağlıkçıyım.
Özel desen dediğin gibi tecrübe istiyor, ama kimse işe almadan o tecrübeyi nasıl kazanacağımızı anlamıyorum.
Boş boş oturmak o kadar zor ve bunaltıcı ki.
Allah sonumuzu hayır etsin.
Darısı emek veren herkeseEyvallah torpilin gani olduğu bir ülkedeyiz ama bu kadar da basit değil. Dayım falan yoktur benim ama memur oldum. Yakın arkadaşlarımdan biri hukuku bitirdi. Babası yok annesi gariban bir Anadolu kadını. Diğer tüm akrabaları da öyle. Çok fakir bir aileydi hatta. Hakim oldu arkadaş.
Dişini sıkıp çalışırsan belediye başkanı olmak istemediğin sürecekimse yoluna taş koyamaz. KPSS ile hem kendi alanında hem düz memurluklarda yerleşme şansın var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?