• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşsizlik.

Benim bi yakinim muhasebe okudu, alaninda is bulamayinca polislige girdi simdi. Yeni mezunlarin hic sansi yok suan, ama sizin o kadar tecrubeniz varken aranmamaniz pandemiden dolayi aranmiyorsunuz sanirim. Uzulmeyin gecicek insallah bugunler

Bunu nereden çıkardınız? Yüzünüze direkt olarak söylediler mi? Eğer öyle ise şikayet edin madem.
Ben piyasada “çoğunluk” denecek kadar firmanın tesettürü sorun ettiğine inanmıyorum; çalıştığım çoğu firmada birçok tesettürlü çalışan var. Kaldı ki devlette de senelerdir tesettürlü çalışan var. Bu sözünüzden çok hoşlanmadım.

İş bulma zorluğuna gelince; yaptığınız işi yapabilecek daha genç adaylar var, tercihi ordan yana kullanırlar. Uzun yıllar tecrübe gerektiren bir pozisyon olmadıkça, ara da verdiğiniz için sizin bir avantajınız görünmüyor ne yazık ki. Eğer bulabilirseniz araya bir tanıdık sokmaya çalışın, yoksa zor görünüyor.
Direk yüzüme tesetturlusunuz diye almiyoruz deseler şikayet edeceğimi bal gibi biliyorlar hangi salak bunu söyler sizce.
İlana yazıyorlar fotoğrafsiz başvurular dikkate alınmayacaktır diye.

umarım tez zamanda gönlünüze göre bir fırsat yakalarsınız. malesef o kadar çok iş arayan hem de genç ve düşük ücreti çok rahat kabul edecek insanlar var ki belli bir yaştan sonra hele de ara verince kolay olmuyor.
bir de malesef ara verince iş hayatındam dolayısıyla güncel uygulamalardan koptuğunuz düşünülüyor.
geçen bir arkadaşımda - benzer dertten müzdarip - bir giyim markasının iş hayatına ara vermiş anneler için mağazalarda part time pozisyon açtığını söylemişti.
kendisi başvurdu.
nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama eğer o grubun mağazaları varsa yaşadığınız yerde başvurun derim.
marka vermek yasak sanırım ama iş nedeniyle olduğundan sorun edilmez belki. ayaydın grup, ipekyol-twist vs onların. yakınınızda o mağazalar varsa bir gidip görüşseniz olmaz mı ?
Çok teşekkür ederim ne güzel dusunmusler, böyle işverenler umut oluyor. Bu magazalar var şehrimizde arastirayim

Kızlar teşekkür ederim hepinize.
İş hayatı 5 yılı değil 3 yıl arayı bile kaldirmiyor. 4.5. Yıldır calismiyorum esasen.
1.5 yıldır da iş bakiyorum zaten Pandemide tuzu biberi oldu.
İnsan başına hersey gelebiliyor ben sağlık nedenlerinden işimi bırakmak zorunda kaldım. Allah Empati yapabilecek insanlarla karşılaştirsin tüm iş arayanların şansı bol olsun.

Bunu nereden çıkardınız? Yüzünüze direkt olarak söylediler mi? Eğer öyle ise şikayet edin madem.
Ben piyasada “çoğunluk” denecek kadar firmanın tesettürü sorun ettiğine inanmıyorum; çalıştığım çoğu firmada birçok tesettürlü çalışan var. Kaldı ki devlette de senelerdir tesettürlü çalışan var. Bu sözünüzden çok hoşlanmadım.

İş bulma zorluğuna gelince; yaptığınız işi yapabilecek daha genç adaylar var, tercihi ordan yana kullanırlar. Uzun yıllar tecrübe gerektiren bir pozisyon olmadıkça, ara da verdiğiniz için sizin bir avantajınız görünmüyor ne yazık ki. Eğer bulabilirseniz araya bir tanıdık sokmaya çalışın, yoksa zor görünüyor.
Ayy bence de ya.Günümüz Türkiyesinde tesettürü sorun ediyorlar demek çok çok sacma bence.yani tesettürü sorun etme devri artik 20 30 yıl öncesinde kalmis bi sey.Artik her yerde tesetturur destekliyorlar.Hatta gecen gun bi giyim magazasinda dikkat ettim de butun calisanli tesetturlu secmislerdi basi açık acik calisan bayan bi tane bile yoktu yanii.Vala ben de tesetturlu degilim ama is bulamiyorum.Yani bence artik tesetturlu olanlarin is bulma olanagi daha fazla ben de boyle dusunuyorum nedense 🤷‍♀️

Direk yüzüme tesetturlusunuz diye almiyoruz deseler şikayet edeceğimi bal gibi biliyorlar hangi salak bunu söyler sizce.

o başvuruların kabul edilmeme sebebi başörtüsü değildir. ciddi yerler fotoğrafı olmayan her cv yi özensiz hazırlanmış, kilimcinin köroğlu cv si gibi düşünür ve bu nedenle değerlendirmeye almaz. ilk intibamızdır o kağıt çünkü. bu konuda bence fazla hassasiyet gösteriyorsunuz.

tesettürlü olmanız fotoğraf koymanıza neden engel oluyor ayrıca ? basit bir vesikalık fotoğraf gibi koyacağınız şey sonuçta. kimliğinizde de fotoğrafınızın olması lazım.

Var ya ayni ben. Cocugum oldu diye ciktim isten araya pandemi falan bulaniyorum bi daha. Onca yillik deneyimim hice sayildi gerci eminim mesleki gerileme vardir ama hallederdim allah yardimcimiz olsun

Bence siz biraz öküz altında buzağı arıyorsunuz. Benim CV’m de fotoğrafsızdır, ama bugüne kadar değerlendirilmediği olmadı. Fotoğraf isten işletmelerin kalitesini buradan tahmin edebiliriz…

Valla çevremde tesettürlü çalışan çok fazla, iş bulmada başı açık olanlardan daha farklı zorluklar da yaşamıyorlar. Bence konu bu değil, sebebi başka yerde aramanız gerektiğini anlatmaya çalışıyorum.

Bence siz biraz öküz altında buzağı arıyorsunuz. Benim CV’m de fotoğrafsızdır, ama bugüne kadar değerlendirilmediği olmadı. Fotoğraf isten işletmelerin kalitesini buradan tahmin edebiliriz…

Valla çevremde tesettürlü çalışan çok fazla, iş bulmada başı açık olanlardan daha farklı zorluklar da yaşamıyorlar. Bence konu bu değil, sebebi başka yerde aramanız gerektiğini anlatmaya çalışıyorum.
Nerden biliyorsunuz benim cv me fotoğraf eklemedigimi.
Sana yada bi başkasına denk gelmemiştir ayristirilmak, ama ben yaşadım.
Çevremde de görüyorum, Daha 6 ay önce kurumsal büyük bir firmada mühendis bir arkadaşım tesettur taktiği için sudan sebepler bahane edilip önce mobbing e maruz kaldı, sonra çıkarıldi tesetture kadar isini iyi yapan o ortu takilinca isini savsaklamadi , tabiki işyerini de dava etti.
Bir işi bilip bilmeden, kendiniz birebir şahit olmadan bu kadar ısrarla savunmayın tavsiyem.

Çevremde de görüyorum, Daha 6 ay önce kurumsal büyük bir firmada mühendis bir arkadaşım tesettur taktiği için sudan sebepler bahane edilip önce mobbing e maruz kaldı, sonra çıkarıldi tesetture kadar isini iyi yapan o ortu takilinca isini savsaklamadi , tabiki işyerini de dava etti.
Bir işi bilip bilmeden, kendiniz birebir şahit olmadan bu kadar ısrarla savunmayın tavsiyem.

Ben cv’niz fotoğrafsız demedim ki; fotoğraf olmayan cv’ler değerlendirilmeyecektir diye ilanlar veriyorlar demişsiniz ben de “benim cv’m de fotoğrafsız ama değerlendiriliyor” dedim.

Ben de size başı açık diye mobbinge uğrayan 1 kişi örnek verebilirim, ama bunu genele yayamam.

Anlatmaya çalıştığım; iş bulamamanızın sebebi tesettür değil; sizin alanınızda binlerce insan var ve tercih edilmek için bir artınız yoksa iş bulmanız çok zor. Araya birini sokun dedim ilk mesajımda da. Ama belli ki siz tesettür konusunda polemik yaratmak peşindesiniz, kusura bakmayın, o konuya girmem. Çalıştığım şirketler kaliteli şirketlerdi, Türkiye’de de çoğunluk şirket özgürlükçüdür bu konuda. Başvurduğunuz firmaları tekrar değerlendirin.

şu cümlenizden gayet cv nizde fotoğrafınız tesettürlüsünüz diye yok ve kabul etmeyecek şirketler de bunu öne sürüyor şeklinde bir anlam çıkıyor.

Tesettürden olduğunu düşünmüyorum. Herkes her yerde çalışıyor. ara vermeniz, yaş ve maalesef covid dönemi iş bulmak çok zorlaştı. Allah yardımcınız olsun demekten ve dua etmekten başa elimden bir şey gelmiyor. Keşke gelse. Rabbim yardımcınız olsun.🤲🤲

anladığım kadarıyla iş deneyimi istiyorlar
bende başvuru yapıyorum 1-2 gündür
ve mezuniyet aslında ikisini bir istiyorlar
bende deneyim var ama lise mezunuyum

Ben cv’niz fotoğrafsız demedim ki; fotoğraf olmayan cv’ler değerlendirilmeyecektir diye ilanlar veriyorlar demişsiniz ben de “benim cv’m de fotoğrafsız ama değerlendiriliyor” dedim.

Ben de size başı açık diye mobbinge uğrayan 1 kişi örnek verebilirim, ama bunu genele yayamam.

Anlatmaya çalıştığım; iş bulamamanızın sebebi tesettür değil; sizin alanınızda binlerce insan var ve tercih edilmek için bir artınız yoksa iş bulmanız çok zor. Araya birini sokun dedim ilk mesajımda da. Ama belli ki siz tesettür konusunda polemik yaratmak peşindesiniz, kusura bakmayın, o konuya girmem. Çalıştığım şirketler kaliteli şirketlerdi, Türkiye’de de çoğunluk şirket özgürlükçüdür bu konuda. Başvurduğunuz firmaları tekrar değerlendirin.
Ben zaten sadece tesettur den is bulamıyorum demedim, ara vermiş olmam, pandemi, yas.... bir olumlu yaniMDA yokmuş gibi oldu ☺
Neyse

Tesettur tarafi garip geldi galiba. Yada yaşamayan bilemiyor belkide demek istiyorum.
BilmiyoRum sizler basortulumusunuz ama yıllar önceki kadar olmasada yine de yapılıyor bazı haksizliklar.

Back
X