işsizlik

biricik_atil

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2015
17
5
1
35
Merhaba ben bu yıl "düşük seviyeli" bir üniversiteden mezun oldum. Aslında geçen yıl mezun olacaktım ancak 3 dersim kaldı, okulum bir yıl uzadı. Bu dönemde de psikolojim darmadağın olduğu için iş hayatına hiç bir hazırlık yapmadım. Biliyorum çok aptalım ama şuan ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bilgisayar mühendisliğinden mezunum nasıl bir yol izlemeliyim? Tecrübelerinizi paylaşabilirseniz belki ne yapacağım ben diye düşünmek yerine artık bir şeyler yapmaya başlayabilirim :KK42:

Üniversitenin seviyesini filan bırak

Güven kendine bilgisayar mühendisimin sen ötesi mi var

Iş başvuru sitelerine şehrinde bu alanda aktif şirketlere başvur

Hiçbiri olmaz dersen de otur kpss çalış

Ama önce kendine güven

Kendimi hiç yetiştirmedim şimdi de acısını çekiyorum. Devlet alımlarında puanlar çok yüksek kazanamazsam bir yılım daha boşa gitmiş olacak. Bayağı bunaldım önümü göremiyorum. Şimdi bir şeyler yapıp kendimi geliştireyim diyorum fakat hangi alanda daha fazla iş imkanım olur buna karar veremiyorum.

Bilg.mühendisliği gibi bir bölümü bitirip is kaygısı duyuyorsan bu ulkede o kadar cok mezun veren iktisat isletmeciler ne yapsin..bilg.muh.gibi bolumu bitirdiysen bitirdiğin Üniv.in bile onemi yok..bilg.bilgin illaki çok iyi seviyededir..bilgi ve teknoloji çağında oyle bir bölümden is bulmama gibi bir durumun olamaz bence..anladigim kadariyla kendine ozguvenin yok..bence bunu aşman gerek..

Önce kendine güven, daha sonra Cyberpark , teknokent gibi yerlerde bir Sürü yazılım Firması var ve yeni mezun alıyorlar onlara gidip başvuru yap,bak dikkat et internetten başvuru yap demiyorum bizzat gidip başvurunu yap,kendine güvenle git bu alanda kendimi geliştirmek istiyorum diyerek gir konuya, bir yerden başla ve kendini geliştir orda , Bölümün çok güzel kıymetini bil ve ne yaparsan yap kendini geliştir ;)

Not: yazılım şirketinde Olduğum için Detaylı yazdım ;)

Evet sosyal fobi ve bipolar var. Daha çok nereden başlayacağımı bilemiyorum. Ben şunu şunu biliyorum beni işe alın diyemiyorum. Bomboş hissediyorum. Karşılarına çıkmam için donanımlı olmam gerekiyormuş gibi hissediyorum. Ağzım da hiç laf yapmaz. ftmsgsk sizin iş bulma süreciniz nasıl geçmişti? Hangi alanda çalışıyorsunuz?

Evet sosyal fobi ve bipolar var. Daha çok nereden başlayacağımı bilemiyorum. Ben şunu şunu biliyorum beni işe alın diyemiyorum. Bomboş hissediyorum. Karşılarına çıkmam için donanımlı olmam gerekiyormuş gibi hissediyorum. Ağzım da hiç laf yapmaz. ftmsgsk sizin iş bulma süreciniz nasıl geçmişti? Hangi alanda çalışıyorsunuz?

Valla şu kadarını Söyleyeyim çok büyük okullarda okuyup havada kapılanlardan Hariç, hiç kimse okuldan , aranılan kriterlerde herşeyi bilerek mezun olmaz , öyle olsa 3 yıllık 5 yıllık Tecrübe diye aranmazdı personeller,sadece alt yapısını alırsın , küçük büyük işler çıkartırsın, okulda projelerini hazırlarsın, Yaptığın projelere Yada derslerine vs vs bakıp değerlendirme alırsın, sonra seçildiğin Şirkete girer , kendine bir hedef koyar orda kendini yetiştirirsin , bundan sonrası ise eğer girdiğin iş istediğin iş ise devam eder, yok değil ise Tecrübe edinmiş halde istediğin işe girersin, benim iş sürecim biraz Karışık başladı :) bilişim alanında çalışıyorum

Yani bomboş da olsan git görüş diyorsunuz. Aklınıza tekrar bir öneri gelirse açığım. Hepinize vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim kızlar. Umarım bugünleri sağ salim atlatırım.

Yani bomboş da olsan git görüş diyorsunuz. Aklınıza tekrar bir öneri gelirse açığım. Hepinize vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim kızlar. Umarım bugünleri sağ salim atlatırım.

Ben boş olduğunu düşünmüyorum, eğer boş biri olsan üniversiteyi bitiremezdin, bence birikimin var ancak sen bunu kabullenemiyorsun, ilk etapta insan hiç birşey bilmediğini sanabilir ancak çalışmaya başlayınca gerek iş yerinden gerek sıkıştığında internetten vs bakıp kendini bilgilendirebilirsin, ben çok hiç birşey bilmiyorum diyip merak etme biz seni eğiteceğiz cevabı ile karşılanıp işe alınan gördüm,bu günler geçecek ve sen bakıp ne kadar saçmala düşünüşüm diyeceksin :)

iyi bir üniversiteden mezun olmayan bir bilg. mühendisiyim ben de:)
ama mezun olur olmaz iş buldum, çok mu bir şey biliyordum hayır hiçbir şey bilmiyordum.
uzun zamandır da aynı yerde çalışıyorum.
geçenlerde amirimle sohbet ediyorduk, bana gördüğü en iyi bayan yazılımcı olduğumu söyler hep biraz da motivasyon amaçlı:)
sohbet arasında sordum, işe başlarken hiçbir şey bilmiyordum neden beni işe aldınız peki. sizde o ışığı gördüm, kendinize güveniniz bize de güven verdi, işi ne kadar çok istediğiniz her halinizden belliydi dedi.

adamlar zaten yeni mezun olduğunuzu biliyor, ne kadar donanımlı olabilirsiniz ki. önemli olan kendinize güvenmeniz ve işinizi sevmeniz.

Şehrinizdeki üniversitelerde teknopark varsa oralara CV bırakmanızı tavsiye ederim. Ben çalışırken öyle ahım şahım üniversitelerden mezun olmayan, 2 yıllık programcılık mezunu insanlar mis gibi de çalışıyorlardı teknoparklarda. Orada deneyim kazandıktan sonra, çoğu çok iyi firmalara geçiş yaptı. Siz bir de mühendissiniz, şansınız çok daha açık. Belki hemen çok iyi bir yerde başlayamazsınız ama önceliği deneyim kazanabileceğiniz yerlere verirseniz, zaten geleceğiniz parlak. Bir yerden sonra kimse üniversiteye filan bakmıyor, kazanılan deneyim ön plana geçiyor zaten.

Hepiniz bir konuda hemfikirsiniz kendine güven git konuş diyorsunuz. CV me yazacak hiçbir şey bulamıyorum. Staj aradığım dönemde de bir çok firmaya CV gönderdim ve CVim o zamanlar da bomboştu hiçbiri geri dönüş yapmadı. Staja bile almıyorlarsa nasıl işe alırlar diyerek kendime üzülmekle geçirdim o günleri de. Gülsem mi ağlasam mı bilmiyorum. :KK43: Sosyal fobi benim gerçeği görmemi engelliyor galiba. Kimse bana oturduğum yerde iş vermeyecek biliyorum gelin görün ki benim yaptığım tek şey ne yapacağım diye düşünüp durmak. Mezun olduğuma bile doğru düzgün sevinemedim.

Cv dediğiniz şey nedir ki.
Yazın bildiğiniz tüm bilgisayar programlarını. Az buçuk bir yabancı dil varsa onu.
Stajlardaki mühendislerle iletişime geçin. Onları referans olarak ekleyin.
Bir de güzel bir hobi uydurdunuz mu... Tamamdır.

Umarım dediğiniz gibi kolay olur. Reddedilirsem benim için büyük hayal kırıklığı olacak. Fakat bu şekilde boş boş oturup düşünüp durmaktan daha hayırlı bir iş yapmış olacağım. Hepiniz ortak bir şey söylüyorsunuz tecrübelerinize güvenip şansımı deneyeceğim kızlar.

Hepiniz bir konuda hemfikirsiniz kendine güven git konuş diyorsunuz. CV me yazacak hiçbir şey bulamıyorum. Staj aradığım dönemde de bir çok firmaya CV gönderdim ve CVim o zamanlar da bomboştu hiçbiri geri dönüş yapmadı. Staja bile almıyorlarsa nasıl işe alırlar diyerek kendime üzülmekle geçirdim o günleri de. Gülsem mi ağlasam mı bilmiyorum. :KK43: Sosyal fobi benim gerçeği görmemi engelliyor galiba. Kimse bana oturduğum yerde iş vermeyecek biliyorum gelin görün ki benim yaptığım tek şey ne yapacağım diye düşünüp durmak. Mezun olduğuma bile doğru düzgün sevinemedim.

madem bu kadar karamsarsınız bu yıl hazır çift yıl, kpss ye hazırlanın öyleyse.

staja girme süreci çok daha zor çünkü çoğu iş veren stajyerle uğraşmak istemiyor, külfet oalrak görüyor
okulda hangi programlama dillerini gördünüz? nesne tabanlı c#, java onları yazın; muhakkak web programlama ile ilgili bi ders almışsınızdır. .net, php, html, css yazın bunları. belki mobil programlama dersi aldınız; android, ios. ne gördüyseniz yazın. görüşmeye gittiğinizde de küçük projeler yaptığınızı başlangıç seviyede bildiğinizi öğrenmeye hevesli olduğunuzu söyleyin. ingilizce de orta seviyeyse tamam işte. siz yeni mezunsunuz sizden kimse büyük şeyler beklemiyor zaten.

Merhaba ben bu yıl "düşük seviyeli" bir üniversiteden mezun oldum. Aslında geçen yıl mezun olacaktım ancak 3 dersim kaldı, okulum bir yıl uzadı. Bu dönemde de psikolojim darmadağın olduğu için iş hayatına hiç bir hazırlık yapmadım. Biliyorum çok aptalım ama şuan ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bilgisayar mühendisliğinden mezunum nasıl bir yol izlemeliyim? Tecrübelerinizi paylaşabilirseniz belki ne yapacağım ben diye düşünmek yerine artık bir şeyler yapmaya başlayabilirim :KK42:

Bilgisayar mühendisliği zor ve fark yaratan bir meslektir. Sen düşük seviyeli diye girdiğin bu okulun bu bölümüne girmeseydin, bir çok yüksek seviyeli okulun sıradan bölümlerine rahatlıkla yerleşebilirdin.

Aslında mezun olunan yer önemli olsa da bir yere kadar. Bilgisayar mühendisliği sürekli kendini yenilemek ve geliştirmek zorunda olduğun bir bölüm. İş hayatında kullanılan önemli programları ve yazılımları öğrenmeye çalışarak bu açığı kapatabilirsin. Zaten kamuda nereden mezun olduğun önemli değil. Yeni mezunken herkes tökezler ama ilk başlangıçlar çok önemlidir. Hangi sektörde başlarsan genelde öyle devam eder. O yüzden aceleci davranıp gelecekteki yerini küçük tutma.

Back
X