Benim kızımda 13. ayda geçmeye başladı. yine de kolay besleyemiyorum. her şeyi kabul etmiyor. bazı şeyleri blendırdan geçirmem iyi olurken bazı şeyleri taneli yemeyi seviyor. deneye yanıla buldum.
Parmak yiyecekleri deneyin. Siz yemek yerken koyun mama sandalyesine ona da yiyebileceği katı şeyler sunun ve ilgilenmeyin, zorla vermeyin bırakın o merak edip uzansın ilgilensin. Biraz pislik olacak,ona katlanacaksınız:)
Malesef zorlu bir süreç. Ağladığımı, insanların yorumlarıyla uğraşmaktan sıkıldığım için misafirliğe gitmek istemediğimi bilirim.
Patatesli yumurta yapın mesela, küçük küçük koyun önüne. Ben sebzeleri minik minik yapıp kuskusla arpa şehriyeyle bulgurla pişirip yine mama sandalyesinde önüne koyar ilgilenmezdim. Öyle öyle kendi yemeye başladı, bir de çalışıyor musunuz bilmiyorum ama, çalışmıyorsanız bir kaç gün gündüzleri kendi evinizde ona bakabilecek birine bırakın, siz her defasında kıyamayıp emziriyorsanız süt tokluk hissi yapar. Ben yaptım ordan biliyorum:)
Bir de gece beslenmesinde biraz sıkıntıya katlanıp emmesini azaltın sabah aç uyansın.
Ben de kolay yapamadım, yemiyor bari emsin dedim ama ne zaman memeden kestim çocuğum yemeye başladı:)