Bebek Beslenmesi İştahsız çocugu olan anneler buraya

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
merhaba arkadaşlar benimde 2.5 aylık oğlum çok iştahsız bebekken fena değildi ama şimdi çok kötü sadece tarhana çorbası, makarna arada köfte yiyor koca günü 2 köfteyle geçirebilir 12 kilo doktor 2 kilo eksik dedi aylardır vitamin kullanıyoruz. çok zor allah yardımcımız olsun. :43:

merhaba arkadaşlar benimde 2.5 aylık oğlum çok iştahsız bebekken fena değildi ama şimdi çok kötü sadece tarhana çorbası, makarna arada köfte yiyor koca günü 2 köfteyle geçirebilir 12 kilo doktor 2 kilo eksik dedi aylardır vitamin kullanıyoruz. çok zor allah yardımcımız olsun. :43:

ALLAH yardımcımız olsun canım benim oglumla dogan çocuklar 4 yaşındaki gibi benim oglum onlarda geride syrediyor zorlamayla yemek yediriyorumm çıldırmak üzereyimm ne yemek yapsamda yese demketen yoruldumm..:43::43:

benim kızımda 2 yaşında ve yemek yemeyi sevmiyor. rüşvetle korkuyla yiyo yerse bende biliyorum iy diyil ama napıym kolları bacakları kopcak gibi herşeyi bol geliyo biraz etli butlu olsa ah ah ah:(:43:

oğlum 26 aylık.10kilo500 gram.doktorumuz 26 haftalık 900 gram doğduğu için kilosunu çok az bulmuyor.derdim etli butlu olsun değil zaten ama yemek yemeyi hiç mi hiç sevmeyen bi çocuk.bi çok formül denedim.vitaminler balık yağı falan hiç kar etmedi.saatlerce(bi keresinde tam 7 saat)aç bıraktım yine ben getirince zoraki yedi yemeğini.zaten pütürlü yemiyor,biberon almıyor..sabah kaşıkla 150cc süt içiyor,içine biraz kaşık mamalardan katıyorum.sonra yedikleri yumurta-peynir-bisküvi-yağ-pekmez-cevizi sütle ezip yine 150cc kadar.küçük mama kavanozları varya o kadar bi yoğurdu elma yada muzla karıştırıyorum biraz arttırarak onu yiyor.160cc etli çorba.bazen meyvepüresi.ve yatmadan yine 150cc sütle yapılmış muhallebi.akşam yemeğini 7 de bile yese gece hiçbişey almıyor ağzına.
2 doktora birden gidiyoruz.biri sürekli taneli yedir diye azarlıyor sanki keyfimden blender kullanıyormuşum gibi.kilosunu ve içtiği süt miktarını az buluyor.diğeri ise yediklerini saydığımda yeterli kalori vitamin vs aldığını bünyesinin kilo almaya müsait olmadığını söylüyor.vitamine gerek yok.2 bardak süt yeterde artar bile diyor.taneli dahil hiçbişey için zorlama diyor.
severek yediği hapur hupur bitirdiği hiçbişey yok.oyun oynatarak konuşarak ağzına akıtıyorum kasedekini.
uzun oldu ama öyle dertliyim ki bu konuda

oğlum 23 aylık ve 10 kilodan biraz fazladır :14: bende halen blendır kullanıyorum :( yoksa tüm gün aç geziyor. cok aşırı iştahsız degıl aslında ama cok az miktar yiyecekle hemen doyuyor :( makarna pilav falan arada yer ama inanın 4 tatlı kaşığı pilavla hemen doyar :( bende ona etlı sebze püreleri yapıyorum ondan bir koca tabak yıyor ama doktorumuz blendır kullanma dıyor :( ıyıde tek ıyı beslendıgı öğün benım blendırla yaptıgım sebze püreleri :( sızce ne yapmalıyım? blendırı bırakıp alısması ıcın kendı halıne mı bırakayım yoksa blendırla bıle olsa varsın yesın mı???

ah arkadaşlar ah bende delirmek üzereyim kızım 28 aylık 12 kilo herşeyi blendır yiyo onuda zoraki tarhana hastası napıcam bilmiyorum 1öğünde sadece yayla çorbasıyla doyuyo yemek istemio başka bişey 2.5yaşında artık sabahları bulamaç kahvaltı öğlen çorba akşamüstü muzu bile süt büskiviyle ezip veriyorum akşam yemek blendır ypılmış tabi gecede muhallebi ama çok yıprandım çokkk...çocuk olarak sevdiği hiç birşey yok...

Acaba biledirden gecirip vermeye alsitirdiginiz icin mi cocuklar yemek yemiyor, cok tat duyulari gelismiyor .cocuklarini disleri ciktigi anda ptürlü besinler vermeye baslamak lazim, 8 ,9 aylardan itibaren hazir kavanoz mamalri bile bakarsiniz pütürlü olmus ben dokuz ayliktan beri blendir kullanmiyorum . hic birseyi katip karistirip vermedim cok kücükken bile , cünkü bu sekilde cocugun tat duyusu gelismiyor. zaten besinlerin besin degeride ölüyor , forumda buna benzer konularda cok rastliyorum süt yumurta pekmez cici bebe karistitip verenler var. cocuk bundan bi yarar görmez. demir vitaminli besinler, süt ve süt ürünleri ile birarda kullanilmaz, yani bi sekilde bir beslenme tarzi cocukta kansizlik gelisim bozuklugu yaratir.

Yok anacım yok öyle blendır yaptınız damak tadı gelişmedi,yedirmedin alışmadı diye bişey yok,yemeyen çocuk yemiyor işte,iştahsızsa sen istersen kendini parçala bişey değişmiyor.
Mesela benimkinin pütürlü yeme sorunu hiç olmadı ama iştahsızlığından ağzına koyduğum lokmayı ya tükürür ya 15dk ağzında tutar gezer o yüzden birçok kez blendır yapıp kandırarak yediriyorum öyle püre olunca mecbur yutuyor.ısrarla blandır yapma diye ahkam kesenlere sinir oluyorum,yemiyor kardeşim öyle yapmasam 2makarna tanesini yer bırakır.bakınca acıyorum çöp gibi kollar bacaklar 26aylık 11buçuk kilo.bazen kafamı yumruklarken buluyorum kendimi,yada elimde tabak kaşık çığlık çığlığa ağlarken.bu yeme problemi delirtti beni kendimi tanıyamıyorum çekmeyen bilmez misafir gelir sofra kurulur herkesin çocuğu oturup herşeyi yerken ben her lokma için 5dakika kovalarım.bir de bakamıyor beceremiyor gibi laflar duyuyorum kafayı yiyorum.

Yok anacım yok öyle blendır yaptınız damak tadı gelişmedi,yedirmedin alışmadı diye bişey yok,yemeyen çocuk yemiyor işte,iştahsızsa sen istersen kendini parçala bişey değişmiyor.
Mesela benimkinin pütürlü yeme sorunu hiç olmadı ama iştahsızlığından ağzına koyduğum lokmayı ya tükürür ya 15dk ağzında tutar gezer o yüzden birçok kez blendır yapıp kandırarak yediriyorum öyle püre olunca mecbur yutuyor.ısrarla blandır yapma diye ahkam kesenlere sinir oluyorum,yemiyor kardeşim öyle yapmasam 2makarna tanesini yer bırakır.bakınca acıyorum çöp gibi kollar bacaklar 26aylık 11buçuk kilo.bazen kafamı yumruklarken buluyorum kendimi,yada elimde tabak kaşık çığlık çığlığa ağlarken.bu yeme problemi delirtti beni kendimi tanıyamıyorum çekmeyen bilmez misafir gelir sofra kurulur herkesin çocuğu oturup herşeyi yerken ben her lokma için 5dakika kovalarım.bir de bakamıyor beceremiyor gibi laflar duyuyorum kafayı yiyorum.

yok arkadasim niye ahkam kesim , sadece acaba dedim , anliyorum seni , bi anne icin en kötüsü , cocugunun yemek yememesi, soru sorarak öneri getirerek cözüm bulmaya calisiyoruz. siz paylasmissiniz bizde yorum yaptik.
beceremiyor bakamiyor derler, orasi muhakkak. her cocuk ayni olmuyor , bazisi istahli bazisi istahsiz oluyor , siz annesi olarak en iyisini daha iyi bilirsiniz tabi.

Özür dilerim canım ben ahkam kesiyor diye seni kastetmedim yazdığım ilk cümle senin yazına cevap niteliğindeydi,alıştırmakla ilgisi yok dedim ama sonrası seninle alakalı değildi

benim oğlum 2 yaşında bende yemek yedirmekte zorlanıyorum. 1 yaşındayken her sabah kendi isteğiyle pekmez içiyodu, balık yağına bayılıyodu.hani şu demir vitamineri varya zaman zamanda onu içirmeyi denedim(doktoru içmesi gerektiğini söyledi) ve çocuk her ağzına uzattığım kaşığı ilaç zannetti ve iştağı zamanla azaldı.artık yemeği canı isterse yiyo.ŞÖYLEDE bir durum var günümüzde ben iştahı iyi olan çok az çocuk görüyorum ve bu yaşlardaki çocuklar genelde çorbayla besleniyo mesela benim oğlum hiç katı yemek yemiyo.iştah açıcı şurup kullandım iştahı biraz açılıyo yinede sebze ve sulu yemek yemiyo.:55:

benim kızımda 25 aylık 10 kilo sadece mama içiyordu bu yaşına kadar şimdi mamayı kestik 3 aydır ama 2-3 kaşık çorba danino ve çikolata yiyor dene dene bıktım 1 yaşına kadar gene yemem diyordu ama zorla yediriyordum birşeyler 1 yaşından sonra bıraktı yemek yemeyi mama ile idare etti resmen şimdi tamamen kestik artık yeter diye valla vicdan olmasa ne halin varsa gör diyecem olmuyo sinirimden kendimi yiyorum başka işe yaramıyo her yolu denedim olmuyo bıraktım artık elbet yer açlıktan ölcek degil ya
:47::56:

Back
X