• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası İstanbul' da bebek bakıcısı ile çalışan bikaç sorum var bakabilir misiniz?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Çocuğu krese verin. Akşam donus çok problem olmaz zaten sabah hazırlayıp götürecek bir akraba vs varsa öyle yoksa bir komşu o da yoksa ayda 300-400 lira birine verirsiniz, sabahları çocuğu hazirlar evden gonderir.
Inanin çok daha iyi olur.
işte kreş için pek küçük ablası :( hani bir 3 yaşına kadar evde kalsa
maalesef yardım edecek kimsemiz yok komşulara da sanmıyorum
dua ediyorum şimdi iyi birini bulayım diye

oooff oyle birini de zor bulursun haklısın.bence profosyonel fırmalarla calış..en azından kımınle muhattap olman gerektıgını bılırsın.böyle merdıven sılen ınsana sormakla olacak ıs degıl.sonucta hava kararmadan cıkıyorsun...bi de sen ne kdar verebilirsin en cok...bu işi cok ıyı yapan yabancı filipinli ablalar var..bizim orda pelin karahan var bilirsin oyuncu olan.onun bakıcısı filipinli..parkta goruyorum bazen oğlu 18 aylık sanırım ingilizce turkce konusuyor cok sempatık sosyal cocuk..sureklı goruyorum.benım maddı olanagım olsa ve bu bakıcımı tanımasaydım kesinlikle fılıpınlı bakıcı derdim..

Çok az para veriyorsunuz bence.Hem çalışma saatleri de o paraya fazla .O saatlere minimum asgari ücret alıyo bakıcılar .
1 ay önce arkadaşım doğum yaptı haftada beş yarım gün için 1000 lira veriyor bakıcıya.
Benim kızım şu an 22 aylık ,8 aylıktan beri bakıcısı var.Haftada 5 gün sabah 8 akşam 5:30 çalışır.Çok çok memnunum bakıcımızdan.Kızımla oynar,hergün parka götürür acil bir işim olduğunda geç de çıkar,hafta sonu çok uç bir durumda çağırırsam gelir veya ona da bırakırım.
Bakıcımın 10 yaşında kızı var ve kardeşi gibi sever kızımı, bakıcımız arada onu da getirir oynarlar.Yazın tatilde hep geldi kızımla oynadı.Kızım da onu çok sever.

Geçen yıl asgari ücret+100 lira yol ve sigorta karşılığı anlaşmıştık.
Bu sene zam döneminde 100 lira zam yaptık yani sigorta hariç totalde 1500 veriyoruz bakıcıya.
Haftada bir ya da iki kez evi süpürür müsaitse ve kızım uyuyorsa yemek istediğimi yapar.Kızım uyuduğunda tüm ütüleri yapar.
Bakıcı işi şans işi ama karşılıklı olarak iyi niyetli olmadıkça ve parasal anlamda da tatmin olmadıkça yürümüyor.

neyine yapamam diyor çocuk senin çocuğun sen ne dersen o olacak. O tavrını koymalısın çok istiyorsa çalışmasın o zaman. Kayınvalidem bir sefer çocuğa bağırmış o da şöyle olmuş. Kek yapmış annesi dilimlemişler yiyecekleri sırada çocuk huysuzluk yapmış almış kekleri duvara fırlatmış. Kayınvalidem de kızmış yemek atılmaz diye. Tabi kamerada görmüşler anne bir şey dememiş ama akşam babası aramıştı kayınvalidemi. Kayınvalidem de demiş yemek atılmaz bunu bilmesi lazım. Baba demiş atsın siz temizlemeyin ama o çocuk için biz ücret ödüyoruz size sizin işiniz ona bakmak, o ne yaparsa yapsın ona bakacaksınız arkadaş olacaksınız demiş.

Filipinli bakıcılar yatılı geliyor min 1000 dolar alıyor. Haftada birgün izinli ve izin parası alıyor. Yılda bir ay ücretli izinli,vize yol parası vs siz karşılıyorsunuz :) eğer evimde kalmasın diyorsanız maaşı daha yüksek oluyor vs.. :))

aynen ..işte imkanım olsa onu yapardım.konu sahıbının de o yuzden ne kadar verebilecegını sordum

• Annenin en fazla asgari ücretin brüt tutarının iki katına kadar brüt gelir sahibi olması
  • Anne ve çocuk bakıcısı arasında birinci derece akrabalık ilişkisi olmaması
  • Annenin başvuru anında hizmet akdine tabi işçi olarak sigortalı çalışıyor olması Bu kriterlere uyuyorsanız 1000 tl bakıcı yardımı yapılır. Hemen başvurun.

Yeni gelene evde kamera olacağın söyle en bastan

Arkadaşlar hepinize çok ama çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için:KK15:
Dün kv mi çok sinir etmiş annem mahsus sevdiği programı değiştirmiş bikaç kez uzanıyormuş kv en sonunda kumandayı kv min üzerine koyup trip yapıp mutfağa gitmiş

kızım bi ara kumandayı ele geçirmiş biyere basmış çalışmamış tv
beni aradı tv açılmıyor diye bende ben anlamam eşim uyanınca bakar dedim
kendi uğraşıp durmuş annem çocuğa da kaç kez offf xxx offfffff dedi dedi durdu diyor :sinirli:
tek isteğim dualarınızda yer verin kızlar
inşallah Allah iyi birilerini çıkarsın karşımıza

ne güzel değinmişsiniz karşılıklı iyi niyet diye
ben konuyu eksik anlatınca çok şeyler bekliyorum gibi durmuş
kadın akşama kadar göxünü tv den çekmiyor ben geldikten sonra bile
aşırı derecede küfür ediyor benimle de konuşurken hep belaltı konuşuyor gel de sakin ol
benim ondan istediğim çocuğumla ilgilensin konuşsun.. o mutfakta ilgisini çekecek ne varsa veriyor sonra hep tv
Bir an önce başka çözüm yolu bulursunuz inşallah.Küfür etmesi,televizyon izletmesi başlı başına büyük falso.Allah yardımcınız olsun.

işte kreş için pek küçük ablası :KK43: hani bir 3 yaşına kadar evde kalsa
maalesef yardım edecek kimsemiz yok komşulara da sanmıyorum
dua ediyorum şimdi iyi birini bulayım diye

En azından secenek olarak aklınızda olsun.
Gelirinize göre ödeme yapıyorsunuz sizi de anlıyorum ama malesef iyi bir bakıcı icin biraz az kalıyor meblağ.
Bunun yanında çocuğun bakicisinin degismesi de iyi bir şey değil malesef.
Üstelik mevcut olan devam etse tv izleriyor diyorsunuz.
Haklısınız biraz küçük ama su anda da ideal şartlarda degil zaten. En azından yasıtları ile bir arada sosyalleşme, oyun oynama fırsatı olur.
Umarım iyi insanlarla karsilasirsiniz

o zman hiç bulaşmasın :)
yani :) benim için zor
Bir an önce başka çözüm yolu bulursunuz inşallah.Küfür etmesi,televizyon izletmesi başlı başına büyük falso.Allah yardımcınız olsun.
ay inşallah canım.. çok sağolun
En azından secenek olarak aklınızda olsun.
Gelirinize göre ödeme yapıyorsunuz sizi de anlıyorum ama malesef iyi bir bakıcı icin biraz az kalıyor meblağ.
Bunun yanında çocuğun bakicisinin degismesi de iyi bir şey değil malesef.
Üstelik mevcut olan devam etse tv izleriyor diyorsunuz.
Haklısınız biraz küçük ama su anda da ideal şartlarda degil zaten. En azından yasıtları ile bir arada sosyalleşme, oyun oynama fırsatı olur.
Umarım iyi insanlarla karsilasirsiniz
evet gerçekten kreş güzel bir seçenek
umarım canım teşekkürler

Bende çocuk bakıcısıyım .En son ikizlere baktım 4 sene ikizlerimden biri hiperaktif ve davranış bozukluğu vardı diğeride down sendromuydu .İkisinide çok seviyorum ama down sendromlu olan benim meleğim aşığım ona.Doğurmadan anne oldum dediğim tek varlık.Sabah 7,30 akşam 8,30 çalışıyordum .Çocuklarım dan biri 8 de servisle gidip aksam 4 de geri geliyordu .Paşamıda sabah 8,30 da ben götürüp 3 de gidip alıyordum okul saatlerinde ben boştum çıkmadan ortalığı toparlayıp gidiyordum okul saatinde işim varsa dışarı çıkıyordum aynı sokaktaydı evım evıme gidiyordum okuldan gelincede yemegımı yapıyordum .Hergun 2 tencere yemek yapıyor ve a dan z ye tüm işi yapıyordum bırtek 15 günde bır büyük temizliğe bayan geliyordu .15 günde 1 cumarteside çalışıyordum.Paşam cumartesi günü özel eğitime gidiyor.calıştığım haftasonu cumadan bana geliyordu beraber uyuyorduk cumartesi beraber egıtıme gidiyor geliyorduk cumartesi saat 9-10 bazen 12 de kuzum uyurken annesi babası gelip alıyordu .Yazın Bodrum da yazlıgada gidiyordum onlarla onun dışında ıstanbulda olduğumuz dönem ben sadece paşamı alıp kendi yazlığımıza götürüyor paşamla tatil yapıyorduk ameliyat oldu 20 gun hastanede yattık kıyamadım sadece 1 geceliğine evime gittim kimseye annesine bile güvenip bırakamadım paşamı .Okuldan gelince 1 saat özel çalışıyorduk sonra yemeği yıyıp 1 saatte tv izliyor sonra yatıyorduk onun dışında tv izlediğimi bilmem en son 1250 maaş alıyordum ben işten çıkarken teni bakıcı buldurdum çocukları özelliklerini a san zur herşeylerini anlattım oda 800 dolara işe girdi şimdi ne kadar bilmiyorum evlenip yurt dışına gelmesem asla ayrılmazdım hala görüşüyoruz ve oğlum aklıma geldikçe ağlıyorum bu torumu yazarken bile gözlerindeki yaş durmuyor kıymetlimi 1,5 senedir öpüp koklayamıyorum çok zor.

Mrb ben Beylikdüzü Yakuplu da ikamet ediyorum 9 yaşında bir oğlum var kendi evimde tam gün çocuk bakmak istiyorum ilgenen olursa...

Back
X