İstanbul da salgın mı var?

Sef34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2017
112
121
103
İyi geceler arkadaşlar.yaklasık 20 gündür hastayım.çocuklara da bulaştı. Nasıl bi hastalık anlamadım.gündüzleri sıkıntı yok akşam olunca bogazda ve dilin kökünde bir agrı ,yutkunmada güçlük, salyamsı bi sıvı ve kuru bi öksürük.ama ne öksürük geceleri canımızı alıyor resmen.çocuklar öksürmekten kusuyor resmen.hergün diyorum hah tamam artık iyileştim ama aksama yine aynı terane.doktora gittik faranjit dedi antibiyotik verdi işe yaramadı.kimle konuşsam İstanbul'da öyle bi salgın hastalık varmış iyileşmesi de zor oluyormuş diyorlar.var mı aranızda aynı derdi çeken?

Evet ben ve kızım. Kızım 2 hafta antibiyotik artı bir sürü ilaç içti anca geçti. Ben hayatımda bu kadar ağır bi hastalık geçirdiğimi hatırlamıyorum 14 iğne bir kutu antibiyotik anca atlattım ama maalesef astım hastası oldum. Size de çok geçmiş olsun

Ben Ankara’dayım ve 3 haftadır aynı şekildeyim.
Faranjit ve sinüziti olanlar bilir, bu hastalık böyledir ve iyileşmez kolay kolay.
Kalorifer mevsimi başladı, evler kuru sonuç olarak bu da tetikliyor.
Çocuklarınız kaç yaşında bilmiyorum ama gargara yapabilirlerse hemen tarif vereyim, siz de yapın.
1 bardak ılık suya 1 çay kaşığı karbonat, yarım çay kaşığı tuz ve birkaç damla limon.
Ertesi güne boğaz tahrişini büzüştürecek nefes yolunu temizleyecektir.

Tüm saydığınız belirtiler bende de var.
İşin ilginci gündüz iyiyim gece yanıyor yine boğazım...

Evet ben ve kızım. Kızım 2 hafta antibiyotik artı bir sürü ilaç içti anca geçti. Ben hayatımda bu kadar ağır bi hastalık geçirdiğimi hatırlamıyorum 14 iğne bir kutu antibiyotik anca atlattım ama maalesef astım hastası oldum. Size de çok geçmiş olsun
Teşekkürler.aynen ben de diyorum hiç bu kadar uzun süren bi hastalığım olmamıştı.biz sadece antibiyotik kullandık o da bi işe yaramadı.artık doktora da gitmek istemiyorum.çocuklara da imkanı yok ilaç veremiyorum zaten :(

Ayni rahatsizlik bende de var...sanirim havasizliktan...hava soguk oldugu icin gun boyu genellikle kapali ortamlarda oldugum icin sanirim

Ben Ankara’dayım ve 3 haftadır aynı şekildeyim.
Faranjit ve sinüziti olanlar bilir, bu hastalık böyledir ve iyileşmez kolay kolay.
Kalorifer mevsimi başladı, evler kuru sonuç olarak bu da tetikliyor.
Çocuklarınız kaç yaşında bilmiyorum ama gargara yapabilirlerse hemen tarif vereyim, siz de yapın.
1 bardak ılık suya 1 çay kaşığı karbonat, yarım çay kaşığı tuz ve birkaç damla limon.
Ertesi güne boğaz tahrişini büzüştürecek nefes yolunu temizleyecektir.
Çok teşekkür ederim . Ne acaba bu hastalık cidden faranjit mi :(((

Ben ve eşimde 10 güne yakın hastaydık ben emzirdiğim için ilaçta içemedim
Her gün iki defa zencefil çayı yaptım kendime o iyi geldi

Ben de birsey yok henüz. Her sene bi salgin oluyor zaten...
Ben cogunlukla hasta olmadan geciririm kışı, hasta olursam en fazla 1 hafta hasta oluyorum o da agir seyretmiyor. Vucudunuzu guclu tutun, salgin olsada size dokunmaz.

Çok teşekkür ederim . Ne acaba bu hastalık cidden faranjit mi :KK43:((
Geniz yanması, burun tıkanıklığı, yutkunöada zorlanma, özellikle sabah kalkınca ve gece yeme içme kesildikten sonra şiddetlenen durum ise faranjittir.
Gün içinde unutur işe güce devam edersiniz ama sıvı alımı ve konuşma azalıp, ağız safece nefes için çalıştığında artar.
Çocukluğumdan bu yana var bende, kışları her sabah hasta kalkarım zaten.
Söylediğim gargara çok işr yarıyor, ılık içecekler tüketin.
Limonlu çay, ballı ılık süt dinlendirir oldukça.

Ben manisadayım.
Yaklaşık 1 ay önce ben eşim annem kardeşim herkes aynı rahatsızlığı geçirdik çok uzun sürdü.
Doktor salgın demişti.
Aynen dediğiniz gibi tam geçti diyorsunuz gece yine başlıyor.benim kulağıma iltihap yaptı ensonunda iğne yedim anca 20 günde toparlandım.

Geceleri baslayan Kuru öksürük genellikle alerjiktir. Kaloriferler denmiş zaten cok dogru, kapalı alanlar ve cesitli alerjen kaynaklar bunlardan uzak durun diyemiyorum, mümkün olmadığı için tabiki. Hastalık süresince buhar banyosu(en klasik Bi kova kaynar suya nane ya da vicks koyun, havluyla kapatın durabildiğiniz kadar durun) gece yatmadan bu işlemi yapın en önemlisi bagısıklık sisteminizi güçlendirin. Paketli gıda yemeyin,, probiyotik tüketin ve ilikli kemik suları ile beslenin.(canan hoca beni duysa gmzleri yasarırdı sanırım =) Ben hergün kestane balı, zencefil, zerdacal karısımımı yerim demek isterdim ama tadı cok kötü ne yazık ki hasta olacagımı hissettiğim an yaparım cok da işe yarar. Alerjiniz yoksa bu maddelere önerim olsun.

Ayrıca faranjit halk arasında öğretmen hastalığı die de bilinir. Ağzın uzun süre acık kalması yani konuşmak ve yetersiz sıvı alımı (günde 2 3 fincan bitki cayını eksik etmeyine) hastalıgın uzamasına sebep olur. Gecmiş olsun.

bu salgina ankaradan katiliyoruz ailecek. oglumda yuksek ates oldu hatta. oksuruk devam ediyor hava verdik suanda fisfis kullaniyoruz . ben 2.5 haftada atlattim. ciger agrisi ile basladi bende. oglumda ates kizimda oksurukle esimde bogaz agrisi. kv yatak dosek kp de yatak dosek kiyisinda halam yikilmadi ama ayakta da sayilmaz. kv biyolojik saldiri oldugunu dusunuyor kadinin canina oyle tak etmis :)

bu salgina ankaradan katiliyoruz ailecek. oglumda yuksek ates oldu hatta. oksuruk devam ediyor hava verdik suanda fisfis kullaniyoruz . ben 2.5 haftada atlattim. ciger agrisi ile basladi bende. oglumda ates kizimda oksurukle esimde bogaz agrisi. kv yatak dosek kp de yatak dosek kiyisinda halam yikilmadi ama ayakta da sayilmaz. kv biyolojik saldiri oldugunu dusunuyor kadinin canina oyle tak etmis :)
Bugün aynısını ben düşündüm yeminle :)))

ayrica faranjit dendigine bakmayin herkeste ayni belirtiler farkli teshisler koyuluyor. dr lara saygim sonsuz ama artik 2 senedir abuk sabuk hastaliklar duydugumuz icin bence yeni bir salgin var ve gizleniyor. bu arada pek cok tanidigim yazdan beri ciddi mide ve barsak hastaliklari ile ugrasiyor boyle de bir salgin varmis. sonumuz hayir olsun. asisiz ulkeye alinan gocmenlerin getirdikleri...

İyi geceler arkadaşlar.yaklasık 20 gündür hastayım.çocuklara da bulaştı. Nasıl bi hastalık anlamadım.gündüzleri sıkıntı yok akşam olunca bogazda ve dilin kökünde bir agrı ,yutkunmada güçlük, salyamsı bi sıvı ve kuru bi öksürük.ama ne öksürük geceleri canımızı alıyor resmen.çocuklar öksürmekten kusuyor resmen.hergün diyorum hah tamam artık iyileştim ama aksama yine aynı terane.doktora gittik faranjit dedi antibiyotik verdi işe yaramadı.kimle konuşsam İstanbul'da öyle bi salgın hastalık varmış iyileşmesi de zor oluyormuş diyorlar.var mı aranızda aynı derdi çeken?
Sadece İstanbulda değil heryerde var aynı salgın sanırım. Nasıl bir hastalıksa biz 20 günde zor atlattık. Öksürük, tıkanıklık, baş ağrısı, vucut ağrısı, ateş, kusma, halsizlik bir aradaydı. 2 gün yüksek ateş oluyor sonra tam atlatıyoruz galiba diyorum 3 gün ara veriyor tekrar yüksek ateş. İnanılmaz da ağır tutuyor vucudu kamyon çarpmışa dönüyor insan. Hala tam olarak iyileşebilmiş değiliz kızımla. Geçmek bilmiyor gerçekten.

Back
X