Istanbul ve bozulan psikolojim

Merhaba,
Yıllardır İstanbul'da yasiyorum. 27 yaşındayım. 2.5 yaşında kızım var .
Sadece üniversite döneminde küçük bir ilçede 4 yıl okudum.
Artık katlanamiyorum sanki. Bir yere gitmek inanılmaz güç, aşırı kalabalık ..
Trafiğe yakalanmamak için erkenden işimizi hallederiz.
Sessizliği özlüyorum. Insanlar inanılmaz tahammülsüz ve gergin.
Aslında yaklaşık 5 6 yıldır kafamda farklı planlar var.
Çalışıyorum ve kizima ailem baktığı için İstanbul dışına cikamam.
Dolayısıyla haftasonu gidebilecegim bahceli bir evim olsun istiyorum. Açıkçası nefes almak istiyorum.
Arsa alarak başlasam, prefabrik bir ev yaptirsam. .
Minimal, küçük bir ev.
Bilmiyorum siz de böyle düşünüyor musunuz hayatın zorlukları karşısında. .
Okuduğunuz için çok teşekkür ederim..
Bende istanbula gidince hep derim istanbul çekilmez diye.İstanbula 1 saat uzaklıkta oturuyorum.Yaşadığım yere şükrediyorum.

Istanbul"un gözünü seveyim. Şu an geçici olarak başka şehirdeyim. Öyle çok küçükte değil, avm falan var ama yok olmuyor , istanbulun imkanları, güzelliği cok başka.

bu gidişle sahil kasabaları daha kalabalık olacak galiba. Herkes aynı dertten muzdarip. evin işe yakın olması önemli. günün yarısını trafikte geçmesi kadar yorucu bişey yoktur. Sırf o sebeplerden istanbulu yazmamıştım tayinlerde.Şuan akdenizde yaşıyorum. Ev işe 20 dk maksimum. Çocuğun eğitimi için de güzel oluyor küçük yerler.Ama İstanbul bölge olarak halen açık. tercih dışı vermezler ileride inş.

Merhaba,
Dolayısıyla haftasonu gidebilecegim bahceli bir evim olsun istiyorum. Açıkçası nefes almak istiyorum.
Minimal, küçük bir ev.
Al benden de o kadar Balıkesir taraflarına yerleşmeyi istiyorum ben de hatta orda evimi yaptırmak için göz koyduğum bir arsam bile var tayin isteyebilirim fakat yıllardır genel müdürlükteyim burdan şubeye geçmek de beni aşırı zorlayacak bu sene evlenebilirm de sevgilimin de iş gücü İstanbulda aslında onu bozmaz home ofis çalışıyor çoğunluk düşün düşün çıkamıorum işin içinden yaramı deştiniz valla ya :(

Gerçekten bilmemkaç göbekten İstanbullu olarak 4 sene önce Ege sahil kasabasına göçerek kaçtık memleketimden.

Bahçe, doğa, temiz hava insanı gençleştiriyor. Kardeşim de buralara gelme hevesinde. Kardeşim gelirse, annemleri de getireceğiz.

O şehir artık çok başka.
Aynen doğma büyüme İstanbul ailem de ben de ben sevmiyorum valla İstanbulu hele de arap fırtınasından sonra iyice çekilmez oldu bi de trafik her gün eve 1 buçuk saatte gidiorum şehirler arası yolculuk yapsam daha kısa sürer :(

Merhaba,
Minimal, küçük bir ev.

İmkanın varsa kesinlikle erteleme, haftasonu çocuğunuz bahçesinde koştursun, siz biraz toprakla, çiçekle uğraşın. Akşamda bahçenizde/verandanızda eşinizle keyifle kahvenizi yudumlayın. Çocuklarım büyüdü ve seneler önce neden yapmadım pişmanlığı yaşıyorum. Hatta denize yakın bir yer olursa, yaz ayları daha keyifli geçer.

İmkanınız varsa ve işinizi bu tarafa yakın alabilecekseniz kurtköye gelin diyorum. Hem şehrin karmaşasından uzak hem de hala istanbulda yaşıyor oluyorsunuz.

Bazen çok bunalıyorum yalan yok ama ben seviyorum İstanbul'u.
Tatile giderken yolda ay ne güzel sakin,ay ne tatlış yer burası(Antalya,Alanya,Bodrum,Çeşme vs)burda insan yaşlanmaz,baksana kornaya bile basmıyor insanlar,ne sakinler vs vs diyerek gidiyorum,dönerken bu hislerden tamamen arınmış halde,trafiği bile özledim diye dönüyorum.
Sizi anlıyorum,zaman zaman cidden yorucu,yıpratıcı İstanbul ama herşeye rağmen seviyorum. Ne bileyim,salacak'tan kız kulesini izlemek,Ortaköy'de yürümek kumpir yemek,Yeşilköy sahilde bisikletle gezmek,Rumeli Kavaği,Pierre Loti daha sayamadığım onca güzellik insana unutturuyor tüm çilesini. Kendi adıma denize aşığım ,deniz olmayan bir yerde yaşayamam gibi geliyor.
Haftasonu kaçılacak minik sevimli bir ev fikri sıcak geldi bana ama kendi adıma haftasonu farklı farklı yerlere gitmeyi tercih ederim,mesela sapanca da minik butik oteller var,oraya gidilebilir en basitinden. Biz oğlumdan önce gidiyorduk,iki çocukla henüz gitmedik,düzeni bozulmasın diye ama seneye kısmet olursa yine gideriz.

Devlette mi özelde mi çalışıyorsunuz ?
Devletse eşinizle de Konuşun tayin isteyin.
Kızınız da zaten o zamana kreş çağına gelmiş olur.

Benimde hayallerim var istanbul dışından ev almak istlyorum ama bakalım nasip zaman ne gösterir.

Aynen doğma büyüme İstanbul ailem de ben de ben sevmiyorum valla İstanbulu hele de arap fırtınasından sonra iyice çekilmez oldu bi de trafik her gün eve 1 buçuk saatte gidiorum şehirler arası yolculuk yapsam daha kısa sürer :(
Bende çok bunaldimm ya hayırlısı 😐

Back
X