• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul'a taşınmak

burcubahar0635

what u get is what u give
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2015
6.540
15.761
248
Herkese selam,

Ankara'da yaşıyorum.Çalıştığım şirketin önemli birimleri İstanbul'a taşındı.Ankara'da hayat iyice bitti.Çalıştığım şirket olmasa bile mesleğimle ilgili işlerin çoğu İstanbul'da bulunuyor.Bu nedenle bu aralar İstanbul'a taşınmayı düşünmeye başladık.Yani aslında fikir aşamasında sadece, araştırıyorum.

Benim ve eşimin iş yerleri Esentepe'de.İstanbul'u hiç bilmem etmem.Ankara'da iyi bir semtte oturuyoruz.300 küsür bine kadar ev alabiliriz İstanbul'da.Biliyorum bu paraya iyi bir semtte oturamayız ama şöyle idare edecek çok fazla it kopuk olmayan bu paraya Esentepe'ye yakın nereler var?Bu konuda fikir istiyorum.

Bir de İstanbul'a taşınacağımız için zam gelecek.Geçinebilmemiz için iki kişi en az kaç bin girmeli eve sizce?

Bi de bütün ailem, arkadaşlarım Ankara'da.Benim gibi eşiyle gidip de tutunabilen, tutumamayıp geri dönen arkadaşların yorumlarını merak ediyorum.

Evi kredi ile mi alacaksınız borçsuz mu
Eve girmesi para kredi olup olmamasına göre değişir de
Esentepe'yi bilmiyorum fikrim yok

hayır kredi değil Ankara'daki evimizi satıp alacağız inş.
Esentepe'yi hiç bilmiyorum ev fiyatlarını bilen arkadaşlar yazarsa size faydası dokunur
Çocuk var mı bi de onu da bilmiyorum ama trafik konusunda pişman olabilirsiniz buralardan
Herkesin yaşam standardı bir değil ama kira - kredi yoksa ortalama 2000 olabilir bence, gezmem tozmam çok dersin 3000 olur bu rakam filan..

Eger sislideki esentepeden sozediyorsaniz orda 300 bine ev bulmaniz imkansiz ama merkezi bir yer oldugu icin biraz uzak semtlerden ev alip yola katlanabilirsiniz. Gideriniz de yasam standartlarinza bagli olarak degisir.

esentepe şişli taraflarında diye biliyorum, o taraflardada 300.000 civarına ev almanız imkansız gibi.500 evler yıldırım taraflarına bakarsınız,birazda kredi çekip alınabilir.Yalnız bir ara netten baktığımda ankaradaki evler m2 olarak çok büyük gelmişt, ordan sonra istanbuldaki evler kutu gibi gelecektir size

Cok sanslisin..memlektim istanbulum...buyudugum sehir...ev alacaksaniz rahat gecinirsiniz.kiyafetler daha ucuz istanbulda.misal pijama altimi 3.5 tl ye aldim pazardan aynisi bu yasadigim sehirde magazada 10 tl.
Cok kucuk bir ornek bu.
Zamanla alisinca uygun yerleri kesfedeceksin.
Istanbul nefestir huzurdur.ortama ise yine zamanla alisacaksin.bende istanbuldaki tum cevremi ailemi birakip konyaya yerlestim.huzurum yerinde cok sukur.
Arkadasliklarda edindim.hersey zaman

Evinizi satıp hemen ev bakmayın bence, sonuçta bilmediğiniz bir yere geleceksiniz.
işler umduğunuz gibi gitmeyede bilir.

orada ki evi kiraya verip istanbul daki evin kirasını karsılamasa bile bir kısmını öder çok zorlanmazsınız.
yasadıkça semtler hakkında da fikir sahibi olursunuz, o zaman yerleşim kararınız kesinleşirse satıp istediğiniz gibi evinizi alırsınız.

Eger sislideki esentepeden sozediyorsaniz orda 300 bine ev bulmaniz imkansiz ama merkezi bir yer oldugu icin biraz uzak semtlerden ev alip yola katlanabilirsiniz. Gideriniz de yasam standartlarinza bagli olarak degisir.

yok ordan alamayız zaten evet aynen hani yakın nereler var ben bilmiyorum onları öğrenmek istiyorum.

Evinizi satıp hemen ev bakmayın bence, sonuçta bilmediğiniz bir yere geleceksiniz.
işler umduğunuz gibi gitmeyede bilir.

orada ki evi kiraya verip istanbul daki evin kirasını karsılamasa bile bir kısmını öder çok zorlanmazsınız.
yasadıkça semtler hakkında da fikir sahibi olursunuz, o zaman yerleşim kararınız kesinleşirse satıp istediğiniz gibi evinizi alırsınız.

evet aslında bunu da düşündük ama istanbul'da ortalama bir evin kirası 1500'den başlıyor.biz ankara'dakini versek versek en çok 900-950'te kiraya verebiliriz.aradaki fark çok fazla.

Esentepe'yi hiç bilmiyorum ev fiyatlarını bilen arkadaşlar yazarsa size faydası dokunur
Çocuk var mı bi de onu da bilmiyorum ama trafik konusunda pişman olabilirsiniz buralardan
Herkesin yaşam standardı bir değil ama kira - kredi yoksa ortalama 2000 olabilir bence, gezmem tozmam çok dersin 3000 olur bu rakam filan..

3000'e geçiniliyosa iyimiş valla

Back
X