- 20 Mayıs 2013
- 30.143
- 19.954
- 248
- Konu Sahibi burcubahar0635
Asgariyle de geçinen var mesela ama nasıl geçim orası tartışılır3000'e geçiniliyosa iyimiş valla
Ben ortalama 3 diyorum
Kimisi bana 8 yetmiyo da der
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Asgariyle de geçinen var mesela ama nasıl geçim orası tartışılır3000'e geçiniliyosa iyimiş valla
Evli degilim kusura bakma, ancak Istanbullu olarak yorum yapacagim. Geçinebilmen için -suanki bulundugun kosullara gore- en az toplam 6-7 bin lazim. Ev alacak paranız varsa mutlaka çok iyi arastirman lazim. Ankarada yasam farkli Istanbul farkli. Istanbul Ankaraya nazaran daha hareketlli. Bekar biri bile olsan en az 2.000 tl edecek iş bulman lazim kira 700 800 olacak yerler bulmak zor. Bekar biri bile zorlanıyorsa sen hayli hayli zorlanirsin. Esentepeye yakın olacak diye kısıtlı yerlere gerek yok. Metro var, Metrobüs var, Marmaray var yani.Herkese selam,
Ankara'da yaşıyorum.Çalıştığım şirketin önemli birimleri İstanbul'a taşındı.Ankara'da hayat iyice bitti.Çalıştığım şirket olmasa bile mesleğimle ilgili işlerin çoğu İstanbul'da bulunuyor.Bu nedenle bu aralar İstanbul'a taşınmayı düşünmeye başladık.Yani aslında fikir aşamasında sadece, araştırıyorum.
Benim ve eşimin iş yerleri Esentepe'de.İstanbul'u hiç bilmem etmem.Ankara'da iyi bir semtte oturuyoruz.300 küsür bine kadar ev alabiliriz İstanbul'da.Biliyorum bu paraya iyi bir semtte oturamayız ama şöyle idare edecek çok fazla it kopuk olmayan bu paraya Esentepe'ye yakın nereler var?Bu konuda fikir istiyorum.
Bir de İstanbul'a taşınacağımız için zam gelecek.Geçinebilmemiz için iki kişi en az kaç bin girmeli eve sizce?
Bi de bütün ailem, arkadaşlarım Ankara'da.Benim gibi eşiyle gidip de tutunabilen, tutumamayıp geri dönen arkadaşların yorumlarını merak ediyorum.
Bence de bu şekilde yapsanız daha iyi olur belki de dönmek isteyeceksiniz. Halkbank istanbula taşıdığı personeline aylık kira yardımı yapıyordu mesela sizde de var mı böyle bir imkan?Evinizi satıp hemen ev bakmayın bence, sonuçta bilmediğiniz bir yere geleceksiniz.
işler umduğunuz gibi gitmeyede bilir.
orada ki evi kiraya verip istanbul daki evin kirasını karsılamasa bile bir kısmını öder çok zorlanmazsınız.
yasadıkça semtler hakkında da fikir sahibi olursunuz, o zaman yerleşim kararınız kesinleşirse satıp istediğiniz gibi evinizi alırsınız.
yok ordan alamayız zaten evet aynen hani yakın nereler var ben bilmiyorum onları öğrenmek istiyorum.
Ankara nasıldır bilmiyorum ama İstanbul'un ucuz bölgelerinde oturulmaz, orta halli yerler de 40 senelik binalar 500 bin den başlıyor.. çok uzağa gitmeye gerek yok, Bakırköy- Güngören - Bahçelievler den bahsediyorum.. buralarda bile ucuz olan evler oturulabilir değil.. kiralar da 1000 tl den başlıyor.. 3000'e geçinebilen arkadaşları ayakta alkışlıyorum..
dip not: kimse asgari ücretle 4 çocuk örneğini vermesin.. geçinmekten bahsediyorum sürünmekten değil..
evet aslında bunu da düşündük ama istanbul'da ortalama bir evin kirası 1500'den başlıyor.biz ankara'dakini versek versek en çok 900-950'te kiraya verebiliriz.aradaki fark çok fazla.
Yakin olmasindan ziyade ulasiminin kolay olmasina bakin, ben bir sure tarabyaustunde oturdum sozde her yere yakindi ama ulasim faciaydi mecidiyekoye 3 saatte gittigimi bilirim (simdi metro gelmis o tarafla o ayri, hani sadece ornek olsun diye dedim) simdi anadolu yakasindayim eger anormal bir trafik yoksa yarim saatte sislide oluyorum. Eger anadolu yakasini dusunurseniz kavaciktan ulasim kolaydir, o civarda olsun ama cok da pahali olmasin derseniz eskiden sanayi mahallesi, alibeykoy falan ucuzdu simdi durum nedir cok iyi bilmiyorum.
%60 ı öyle yani gecekondudan dönştürülmüş apartman ve oy karşılında alınmış tapular oraya yerleşmiş bilmemnereli aileleler aynı köyden falan var ve o bölgeler ucuz sokaklarda mahalle delikanlıları pis pis... sorsan hepis doğma büyüme istanbullu flan filanişte böyle yorumlardan bahsediyorum.mesela ankarada'da gecekondudan dönme yerler vardır evler ucuzdur ama oturulmaz.İstanbul'dakilerin de mi hepsi böyle, işte bunları merak ediyodum.Yorumunuz için teşekkürler.
Yeniyapı - Hacıosman Metrosu güzergahında metroya 10-15 dakika yürüme mesafesindeki yerlere bakın.
Kış mevsiminde ulaşım açısında size kolaylık olur.
Is yerinizin dibinde ev almayi dusunmeyin yasanilacak yerler degil o semte sadece is yeri gozuyle bakin.Yakinlarindada 300 bine sadece kagithane taraflari mantikli geldi bana ama oyle luks siteler hayal etmeyin tabi araba yada servis gibi imkanlar olucaksa ve trafik cekerim diyosaniz baska semtlerde olabilir.
benwim eşim aynı yakada çalışıyor 6:30 da çıkıyor 8:30 da iş yerinde olmak için öbür türlü trafik daha beter oluyor genelde yaka değiştirmek için de aynı muhabbet geçerli olurpeki, karşıdan karşıya geçmek her türlü zor değil mi?mesela ben anadolu'da otursam, daha zor olmayacak mı karşıya geçmek.Bi de iş yerlerimiz eşimle aynı yerde olacağı için arabayla gideriz diye düşünmüştük.
ya ne varmis gecekondudan donme yerlerde... sen nerden geldin cok merak ettimişte böyle yorumlardan bahsediyorum.mesela ankarada'da gecekondudan dönme yerler vardır evler ucuzdur ama oturulmaz.İstanbul'dakilerin de mi hepsi böyle, işte bunları merak ediyodum.Yorumunuz için teşekkürler.
Aslinda siz ne hayal ediyosunuz onu sormak lazim :)evimin dibinde bakkal olsun bana yeter ama ise 1 saatte gideyimmi yoksa evimin yaninda migros olsun avm olsun sokagina gece cikayim ama 3 saat trafikmi.yok canııım ne lüks semti :)
tamam bakıyorum kağıthaneye
ya ne varmis gecekondudan donme yerlerde... sen nerden geldin cok merak ettim
Aslinda siz ne hayal ediyosunuz onu sormak lazim :)evimin dibinde bakkal olsun bana yeter ama ise 1 saatte gideyimmi yoksa evimin yaninda migros olsun avm olsun sokagina gece cikayim ama 3 saat trafikmi.