• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul'a taşınmak

bişey hayal etmiyorum dediğim gibi sokaklar it, kopuk olmayan öyle hırsızlığın falan yaygın olmadığı, esentepe'ye en çok 1 saatte varabileceğim herhangi bir yer arıyorum.
Kagithaneye bakin o zaman ama oyle it kopuk olmaz diyemem mahallesine gore degisir durumlar ama toplu tasima kullanirim derseniz ki ben kullanmam mesela ama tercih meselesi metrobus guzergahlarina bakabilirsiniz.Bi arkadas karsiyi onermis oda mantikli.

bir de İstanbul da yaşayacaksanız adam akıllı trafiği metrobüs de otobüs de üç saat ayakta gitmeyi, sinirli asabi insanları göze almak lazım
bu şehrin kalabalığı her zaman vardı da ben 10 sene önce buraya geldiğim de bu kadar değildi
ve hep daha da çirkinleşen bir kente dönüştü boğazı olmasa tarihi mekanları olmasa at çöpe gitsin ölesiye bir beton

Ben Şişlide doğdum, 2.sınıfa giderken yani 8 yaş civarındayken Anadolu yakasına taşındık. İki yakayı kıyaslayınca iyiki bu taraftayım diyorum.Gültepe-Ortabayırda annemlerin evi var caddeye aşırı yakın, 250bine satacaklardı sonradan kiraya verdiler.Kirası da 900 ama çok eski bina olduğu için böyle. Sizin işinize yakın da bir yerdir, o civardaki evleri araştırın derim. Yine de Ankaradakini satıp İstanbula gelmek riskli olabilir, ilk sene kirada oturulabilir.Ben bilmediğim yerden ev almak istemezdim.

http://sehirharitasi.ibb.gov.tr/ bu sitedeki haritada Menü bölümünden Raylı Sistem Hattını seçerek güzergahı bakabilirsin.

Kağıthane Çeliktepe ve Ortabayır tavsiye ederim ev fiyatları 300.000 TL civarı

Kağıthane Sanayi- Seyrantepe , Şişli gülbağ semtlerinin fiyatları 250.000 TL civarı .

süpermiş bu.çok teşekkürler.

Ben Şişlide doğdum, 2.sınıfa giderken yani 8 yaş civarındayken Anadolu yakasına taşındık. İki yakayı kıyaslayınca iyiki bu taraftayım diyorum.Gültepe-Ortabayırda annemlerin evi var caddeye aşırı yakın, 250bine satacaklardı sonradan kiraya verdiler.Kirası da 900 ama çok eski bina olduğu için böyle. Sizin işinize yakın da bir yerdir, o civardaki evleri araştırın derim. Yine de Ankaradakini satıp İstanbula gelmek riskli olabilir, ilk sene kirada oturulabilir.Ben bilmediğim yerden ev almak istemezdim.

doğru diyosunuz aslında ama kiraya çıkmak her ay kafadan 1000 lira demek diye düşünüyoruz.

istanbulda işe yakın ev cidden lüks..
kağıthanedeki sitelere bakın mesela şelale evleri var ama 300 e ev bulamazsınız..
1 sene kadar kirada oturun bence etrafı tanıyın..

Esentepe şişli civarı yerlerde evler 300 bine imkansız. Bakırköy, merter, bahçelievler gibi yerler bundan 15 sene önce kendi hallerinde yerlerdi. Şimdi hem eski hem pahalı. Merterde düzgün bir ev 1250 1750 arası değişiyor. Satınalmak istersen 400.000 lerde eski evler. Bakırköy ve bahçelievler üç aşağı beş yukarı aynıdır. Ömürde oturan arkadaşım 1500 veriyor. (Bu örnekleri vermemin sebebi toplu tasımaya yakın alternatifli olması)
Esentepe - merter trafik yokken arabayla 15dk mesafe. Fakat öyle bir trafikten bahsediyoruz ki (yılda bir kaç kere)18.30 da eve geliyorsam çoğunlukla 19.30 bazen 20.00 oluyor. Metrobüs ise REZALET. Metro ile ulaşılabilir yerlere bakmanızı tavsiye ederim. Ayrıca artık it kopuk heryerde var. Allah korusun bağdat caddesinde olanlar gibi. Nerede başımıza ne gelir bilmiyorum. İstanbulda iyi şartlarda yaşamak için kirada yaşıyorsanız 3000- 5000 gerekli. İllaki istanbula gelecekseniz asya tarafı daha sakin. Oradada fiyatlar uçmuş durumda. Semt olarak çağlayan okmeydanı hoş yerler değil. Üzgünüm istanbulda iyi bir ev trafik toplu tasıma çilesi çekmeden yaşamak için zengin olmak gerekiyor. Bizlerde o zenginleri mutlu eden, kendimizce mutlu olmaya calışan insanlarız.

balici hapçı akşam 7 den sonra sokakta tek başına yürüyemediğin yerlerden bahsediyorum.bi sakıncası mı var öyle bi yerde yaşamak istemememin?
ben de gecekondudan bozma bir yerde buyudum ve özlüyorum o yerleri. bi sakincasinida görmedim. tam tersi daha sicak ve samimi. genellemeniz hos olmadı sadece. simdi istanbulda yaşıyorum ve nefret ediyorum bu sehirden.

Esentepe şişli civarı yerlerde evler 300 bine imkansız. Bakırköy, merter, bahçelievler gibi yerler bundan 15 sene önce kendi hallerinde yerlerdi. Şimdi hem eski hem pahalı. Merterde düzgün bir ev 1250 1750 arası değişiyor. Satınalmak istersen 400.000 lerde eski evler. Bakırköy ve bahçelievler üç aşağı beş yukarı aynıdır. Ömürde oturan arkadaşım 1500 veriyor. (Bu örnekleri vermemin sebebi toplu tasımaya yakın alternatifli olması)
Esentepe - merter trafik yokken arabayla 15dk mesafe. Fakat öyle bir trafikten bahsediyoruz ki (yılda bir kaç kere)18.30 da eve geliyorsam çoğunlukla 19.30 bazen 20.00 oluyor. Metrobüs ise REZALET. Metro ile ulaşılabilir yerlere bakmanızı tavsiye ederim. Ayrıca artık it kopuk heryerde var. Allah korusun bağdat caddesinde olanlar gibi. Nerede başımıza ne gelir bilmiyorum. İstanbulda iyi şartlarda yaşamak için kirada yaşıyorsanız 3000- 5000 gerekli. İllaki istanbula gelecekseniz asya tarafı daha sakin. Oradada fiyatlar uçmuş durumda. Semt olarak çağlayan okmeydanı hoş yerler değil. Üzgünüm istanbulda iyi bir ev trafik toplu tasıma çilesi çekmeden yaşamak için zengin olmak gerekiyor. Bizlerde o zenginleri mutlu eden, kendimizce mutlu olmaya calışan insanlarız.

çok faydalı oldu.teşekkür ederim.

Ev konusuna bir şey diyemem ama kiraların artık çok pahalı olduğunu rahatça söyleyebilirim.
Dandik esenyurtta bile çook kötü bir eve 700 lira istiyorlar.
Sonra geçinebilmek için bence bir 4.000 lazım.
Ulaşım biraz sıkıntı ,o da bu kadar kalabalık şehirde normaldir .
Her türden insan vardır.Ama gene de benim gibi İstanbul aşıklarının gözüne gelmez bunlar.
Ben her şeye rağmen İstanbul diyenlerdenim.:KK48::KK51:

bişey hayal etmiyorum dediğim gibi sokaklar it, kopuk olmayan öyle hırsızlığın falan yaygın olmadığı, esentepe'ye en çok 1 saatte varabileceğim herhangi bir yer arıyorum.

Kız otur oturduğun yerde miss gibi Ankara' mız dururken..:KK47:
istanbul da bir saaatte işyerine varabileceğin yerlere şükrediyorsun
Şaka bir yana alınma :) mutlaka kendinize göre haklısınız.
Bir çok faktör var, ne kadar maaş girecek evnize, çocuk var mı yoksa ilerde olacak hangi okullar iyi vs...
Kolaylıklar diliyorum size..

çok faydalı oldu.teşekkür ederim.

Bu arada esentepede çalışacaksanız işyerinizin öğle yemeği masrafını karşılaması konusunda net olun. Aksi halde 20 tl den aşağı sağlıklı bir şey yiyemezsiniz. Aradaki büfeden döner yerim diyorsanız o ayrı. Bugün bir tabelada makarna + içeçecek 25 tl idi. Bildiğin salçalı spagetti :KK70:

Herkese selam,

Ankara'da yaşıyorum.Çalıştığım şirketin önemli birimleri İstanbul'a taşındı.Ankara'da hayat iyice bitti.Çalıştığım şirket olmasa bile mesleğimle ilgili işlerin çoğu İstanbul'da bulunuyor.Bu nedenle bu aralar İstanbul'a taşınmayı düşünmeye başladık.Yani aslında fikir aşamasında sadece, araştırıyorum.

Benim ve eşimin iş yerleri Esentepe'de.İstanbul'u hiç bilmem etmem.Ankara'da iyi bir semtte oturuyoruz.300 küsür bine kadar ev alabiliriz İstanbul'da.Biliyorum bu paraya iyi bir semtte oturamayız ama şöyle idare edecek çok fazla it kopuk olmayan bu paraya Esentepe'ye yakın nereler var?Bu konuda fikir istiyorum.

Bir de İstanbul'a taşınacağımız için zam gelecek.Geçinebilmemiz için iki kişi en az kaç bin girmeli eve sizce?

Bi de bütün ailem, arkadaşlarım Ankara'da.Benim gibi eşiyle gidip de tutunabilen, tutumamayıp geri dönen arkadaşların yorumlarını merak ediyorum.
Valla hic korkma cekinme istanbula gelipte alisamayan kimseyi gormedim. Tanidigim gecici olarak gelen herkes( okumaya ya da calismaya) geri donemem baska yerde yasayamam artik diyor. ben istanbuldan ankaraya tasindim 5 yil oldu hala cok zorlaniyorum. Ayrica ankarada hayat daha pahali su an istanbulda ailemin yanindayim her sey elinin altinda ve sayisiz sekilde burda nefes almak bile bir baska. Valla kendi evinizde olursa cok guzel gecinirsiniz iki maasla, hem insan bunalima da girmez burda canin sıkildi mi deniz kenarinda 1 saat nefes alip cay icip gelirsin. Ankaradan sonra cok iyi gelecek burasi bence

Kız otur oturduğun yerde miss gibi Ankara' mız dururken..:KK47:
istanbul da bir saaatte işyerine varabileceğin yerlere şükrediyorsun
Şaka bir yana alınma :) mutlaka kendinize göre haklısınız.
Bir çok faktör var, ne kadar maaş girecek evnize, çocuk var mı yoksa ilerde olacak hangi okullar iyi vs...
Kolaylıklar diliyorum size..

çocuk yok sanırım uzun bir süre de olmayacak, en azından orda bir hayat kurana kadar.Ankara'dan çok sıkıldım ya valla.Hiçbişey yok.25 yıldır burdayım nesini seviyosun deseler tek bişey söyleyemem.Sanırım 6 bin civarı bir maaş girecek eve.

Bu arada esentepede çalışacaksanız işyerinizin öğle yemeği masrafını karşılaması konusunda net olun. Aksi halde 20 tl den aşağı sağlıklı bir şey yiyemezsiniz. Aradaki büfeden döner yerim diyorsanız o ayrı. Bugün bir tabelada makarna + içeçecek 25 tl idi. Bildiğin salçalı spagetti :KK70:

şirkette yiyoruz yemeği :)

Valla hic korkma cekinme istanbula gelipte alisamayan kimseyi gormedim. Tanidigim gecici olarak gelen herkes( okumaya ya da calismaya) geri donemem baska yerde yasayamam artik diyor. ben istanbuldan ankaraya tasindim 5 yil oldu hala cok zorlaniyorum. Ayrica ankarada hayat daha pahali su an istanbulda ailemin yanindayim her sey elinin altinda ve sayisiz sekilde burda nefes almak bile bir baska. Valla kendi evinizde olursa cok guzel gecinirsiniz iki maasla, hem insan bunalima da girmez burda canin sıkildi mi deniz kenarinda 1 saat nefes alip cay icip gelirsin. Ankaradan sonra cok iyi gelecek burasi bence

çok teşekkür ederim moral oldu.aynen ben de tam olarak öyle düsünüyorum, bişey yapamazsam çıkar on dakka yürürüm denizin kenarında diye :) deniz aşığı biri olarak denizsiz bir şehirde ölmek istemiyorum valla.

Hayırlı olsun ,Avrupa yakasında ki esentepe ise ben Anadolu Yakasında oturduğum için bilgim yok ama Sultangazideki Esentepe İse o bölgeyi oturum için çok tavsiye etmem ,Ben kendim gayrimenkul danışmanıyım ,belirttiğiniz rakamların biraz üzerine çıkarsanız beğeneceğiniz bölgelere yönelebilirsiniz ,ama İstanbulda kentsel dönüşümden ötürü kiralar çok yükseldi ve önümüz bahar tavsiyem servis güzargahınıza uygun semtleri öğrenin o semtler üzerinde ev almaya yönelin tabi semtleri inceleyerek:)
Ve asla gözünüz korkmasın ben Ankarayı çok iyi olmasada gezme amaçlı gelip gittiğim kadarıyla biilen biri olarak İstanbulda rahat edeceğinizi keyif alacağınıza inanıyorum ,3tl harcayanda mutlu 3000tl de bence dert etmeyin

Back
X