Haklısın kuzum. Benim istememle düzelmez zaten , ben kimseyi zorla değiştiremem. Yargılamak da değil ben o hayatta yapamazdım, o mutlu öyle. Çocukluğunda yaşadıkları, annesinin yaşadıkları kolay değilmiş, farkındayım, belki bunlar da etkili oldu. Babaannesi temizlik hastasıymıs, onu sinirlendirmek için çocukken eve ayakkabı ile girermiş. Baba çok şiddet uygulamış 6 7 yaşındayken, anne baba ayrılınca baba tarafı da hiç görüşmemiş. Bunlar da etkilemiş. Ama biraz da huy, karakter işte.Yani canım açıkcası şöyle bir yorum yapacağım insanları yargılamayı asla sevmiyorum doğru bulmuyorum çünkü herkesin başına birgün aynı şeyler gelebilir kimse sınanmadığı günahın masumu değildir sonuçta. Ama bazı doğrular vardır bunlar değişmez birincisi aile yetişme tarzında belliki sıkıntı var böyle bir ailede nasıl olunurdu bilemiyorum ama iki çeşit insanda var kötü ortamlardan sağlıkla çıkan birde o kötü ortama kendini adapte eden bu biraz irade güçle alakalı bir durum sanırım. Bu çocuk birkere hasta bunu kabul etmen lazım çünkü bu anlattıkların psikolojik bir hastalık. Bunun farkında ve bunu iyileştirmek için hiçbir çaba sarfetmiyor irade noktası çok zayıf bu tabi senin söyleminle en önemlisi biran önce psikolojik bir tedavi görmesi lazım yani intihar eğilimi var, istifçilik var, içki var, iradesi zayıf yani çok zor bir durum Allah gerçekten karşımıza hayırlı insanlar çıkarsın. Sıkıntılı bir durum.
Mesela ben eski ex'i severdim sonra adamın cinsi sapkın olduğunu öğrendim sürekli kadınlara karşı farklı istekleri olan onları cinsel obje gibi gören sadık olmayan sürekli aldatan bir adam şimdi ona sorsan ben iyi bir insanım vicdanlıyım yardım severim der ama yaptıkları yanlış doğru değil kötü biri yani şimdi sen kalkıp bu insana iyi biri değişebilir diyebilirmisin ben diyemem bana göre toplum tarafından dışlanması gereken zararlı bir insan %99insana görede öyle maalesef bazılarımızın seçimleri yanlış ve o yanlışı düzeltmek bizim görevimiz değil bu durumları böyle insanları çekmekte kendimize yapabileceğimiz en büyük haksızlık ve yanlış olur olaylar farklı ama içerik ve sonuçlar aynı o yüzden bence için rahat olsun düzelir tedavi olur gerçekten sağlıklı bir insan haline gelirse ondan sonra düşünürsün ama kendinin emek harcaması güçlü olması lazım kimse kimseyi ayağa kaldırmak bakıcılık yapmak zorunda değil.
Şu an intihar eğilimi yok gibi ama emin olamıyorum. Alkol arada ben de alıyorum, ama o sağlığını kötü etkilediği halde devam ediyor, seviyor çünkü. İstif ve hijyen konuları beni en çok en kötü etkileyenler. O, benim ailemle evimdeki yaşamım seni neden bu kadar ilgilendiriyor, kendi evimizde böyle olmaz diyor, ama sürekli evlilik konusu açıyorlardı, geriliyorum düşündükçe.
Dediğin gibi eğer kendisi değişmeye karar verirse ve sağlığı karaciğer sorunu için de tedaviye karar verirse, benimle doktora giderse o zaman düşünürüm.
Bana sevgisinden, ilgisinden ve sadakatinden şüphem de yok. Çok özlesem de kendimi tutmak zorundayım

Son düzenleme: