• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

istanbulda hayat kurmak..cok mu zor?

Konu sahibi kız başına, yalnız olman açısından ben de öneririm diyemem.

En azından akrabana, yakınlarına yakın bir ev olması gerekir.
Bu da seni zorlayan bir engel olur..

Trafik büyük bir sorun(hatta bazen dayanılmaz oluyor)
Bence de paran varsa rahatsın İstanbul da.Para hesabı yaparak geleceksen eğer bence olduğun yerde mutluysan hiç buluşma derim ben.Çok mutluyum huzurluyum diyen yüzde kaçlık bir dilimdir ki?

Cok sagolun.daha neresi belli degil oldugunda donus yaparim.ist diyince atese gidiosun erkek eksik olmaz pesinden vss diolar.sanki sapik dolu fibi izlenim yerlesti kafamda

Hee oldu, bütün sapıklar burdaydı zaten :D

Canım yaşadığın yere, evden çıkacağın saate göre değişir. Ben hiç rahatsız edici bir şey yaşamadım burda. Hiç canını sıkma, saçma sapan yorumlara da kulak asma. Birikimini yap, düzenini kur. Sonrada bir ev arkadaşı bulursun çalıştığın yerde, mis! Emin ol her şey güzel olur, sen yeterki kendine güven ve İstanbul'un büyüsüne kapılma.

Benim için büyülüdür İstanbul, başka yerde yaşayamam gibi geliyor artık.

Ama maddiyat konusu önemli tabi. Onu çözmen lazım. Bunun içinde birikim şart.

Gerçekten öyle mi?

Burada da ( Ankara) ben alışamadım, çok özlüyorum İstanbul'u.
Hep gezerdim, gezmeyi çok severim. Burada gezmek bile tat vermiyor bana dediğimde..

Diyorlar ki.. Evet çok güzel bir şehir İstanbul ama ben o Boğaz'da oturup en lüksünden yemeğimi yiyemeyeceksem,
en güzel semtinde, evinde oturamayacaksam neye yarar güzelliği?

Ben bu görüşü anlayamıyorum.
Mesleğim aynı, aldığım maaş aynı.

Ben bu maaşla orada daha mutluydum ve daha da çok harcamıyordum gerçekten.
Üstüne gezdiğimden tat alıyordum, hayattan zevk alıyordum.

İlla en lüks restaurantında yemem şart değil.

Beşiktaş sahilinde çekirdek çitlerken bile mutlu olurdum ben.
Ortaköy kenarında elimde kumpir, Boğaz karşımda olsun yeter.

Ulaşım da bu şehirde daha pahalı gerçekten çok şaşırdım.
Memur kenti diye diye övüp bitiremedikleri şehirde ben bir ucuzluk göremedim.
Dışarıda yediğimiz yemekler aynı, giyim de bana daha pahalı geldi.

Ama İstanbul'da 25 yılım geçmiş tabi bilirdim her şeyin uygunu nerede, oraya giderdim..

Bu nedenle İstanbul çok pahalı demelerini anlayamıyorum.

Haaa kalabalık desinler, gürültüsünden, insanından bıktım desinler o başka..

Dediklerine katılıyorum ama insanın parası varsa da ayrı bir güzel İstanbul. Ev kiraları aldı başını gitti.
Ben İstanbul'un her noktasına aşığım. Çok seviyorum.
Aslında paran varsa her şehir ayrı bir güzeldir.

Dediklerine katılıyorum ama insanın parası varsa da ayrı bir güzel İstanbul. Ev kiraları aldı başını gitti.
Ben İstanbul'un her noktasına aşığım. Çok seviyorum.
Aslında paran varsa her şehir ayrı bir güzeldir.

Para güzelliğine güzellik katar bence ama ben çekirdek, simitle de mutluydum orda :)
Tabi tüm sevdiklerim yanımdaydı en önemlisi de o..

Konu sahibi sapık her yerde artık inan..:KK14:

Ben İstanbul'da 25 yıl yaşadım toplamda 5 sapığa rastlamışımdır.

1,5 yıldır Ankara'dayım.. Hem de Çubuk diye bir ilçesi var gayet küçük, sakin, sessiz orada 3 kez
araba ile takip edildim.. Hiç ummazdım düşün.. Sapık her yerde artık yani maalesef :KK14:

Bende aynı aşamadayım ama ev eşyası falan ürkütüyor beni ilk etapta baya bir masraf olacak sanırım depozitoydu falan derken :KK17:

arkadaşlarında dediği gibi 1500 tl ile geçine bilirsin ama yaşadığın semte bağlı. benim eşim 1550tl maaş artı mesai olursa aylık 2000i buluyor. 650 kredi ödemesi artı faturalar 1000tl. 1000 tlde aylık 3 kişilik masrafımız oluyor. yetişiyor artmıyor ama. senin durumun farklı yalnız olacaksın tek kişi masrafın. hiç korkma kendi ayaklarının üzerinde dur. mesleğini geliştir bence evde oturma. istanbul çok güzel bir şehir. evet paran olursa dahada güzel olur ama. bence gelmeli ve eline işini alıp kendini geliştirmelisin.

arkadaşlarında dediği gibi 1500 tl ile geçine bilirsin ama yaşadığın semte bağlı. benim eşim 1550tl maaş artı mesai olursa aylık 2000i buluyor. 650 kredi ödemesi artı faturalar 1000tl. 1000 tlde aylık 3 kişilik masrafımız oluyor. yetişiyor artmıyor ama. senin durumun farklı yalnız olacaksın tek kişi masrafın. hiç korkma kendi ayaklarının üzerinde dur. mesleğini geliştir bence evde oturma. istanbul çok güzel bir şehir. evet paran olursa dahada güzel olur ama. bence gelmeli ve eline işini alıp kendini geliştirmelisin.
Cok sagolun..bi yerden baslamam lazim artik.biraz birikimle biraz hesapla ayaklarimin uzerinde durmaya calisicam..25 yasinda unv mezunu olup vasifsiz olmam uzucu

Mühendisim canım ben. Biraz korkuyorum işte İstanbuldan ama seviyorum yani vazgeçmeye niyetim yok çalışcaz olcak! Kararlı olursak çabalarsak hallederiz sanırım :KK73:

oturacağınız evin kirası muhitle ve evin büyüklüğü ile ilgili olacağı için gelmeden bir araştırma yapmalısınız . yakın akrabamda 60 yaşında avrupa yakasında dul maaşı ile hem kira ödüyor hem geçiniyor .oda yalnız yaşıyor .

oturacağınız evin kirası muhitle ve evin büyüklüğü ile ilgili olacağı için gelmeden bir araştırma yapmalısınız . yakın akrabamda 60 yaşında avrupa yakasında dul maaşı ile hem kira ödüyor hem geçiniyor .oda yalnız yaşıyor .
Avrupada hangi semtte

Mrb kızlar.karadenizde kucuk ilde yasiyorum.25 yasindayim 2 yillk nisanlimla bitmisti konularimda var..bu sehirde is imkanim yok unv mezunuyum 2 yillik gida sektoru teknikerim ama meslegimi yapamiyorum.bilgisayar hasta kabul belgelerimde var..ist la gitmeye yerlesmeye karar verdim.yasim geciyo nereye kadar oturcam.ist da dayim ve amcam bi kac akraba var ama ev ev ustune olmuo malesef.burdan isimi ayarlayip belki bi sure akrabada idare edip ev tutmayi planliyorum..1+1 bi ev 1500 le baslasam idare edemezmiyim ki..insanlarin olumsuzluklari yikiyo beni.hevesimi kaciriyo
Para şoyle birşeydir ki ne kadar gelirse o kadar gider. 1500 yetiştirmeye çalışırsınız. 2000 olur sonra onu yetiremezsiniz.5000 olur oda yetmez :) önemli olan nasıl yaşayacağın yoksa 800 le de yaşarsın

Kızlar benim istdaki beklentim.minik evim.kendime gore isim ve evimi gecindircek maasim olsun..haftada 1 gun iznimde iki dolasir yuruyus yapar evime donerim.ayda 1 olursa sinema..ev is is ev odakki yasarim.asosyalim zaten..gorunecek yerker varvama planli yaparim onuda.aylik akbiller var sanirim baya gidiyomus onu dusunuyorum

Kızlar benim istdaki beklentim.minik evim.kendime gore isim ve evimi gecindircek maasim olsun..haftada 1 gun iznimde iki dolasir yuruyus yapar evime donerim.ayda 1 olursa sinema..ev is is ev odakki yasarim.asosyalim zaten..gorunecek yerker varvama planli yaparim onuda.aylik akbiller var sanirim baya gidiyomus onu dusunuyorum

Evet aylık akbil hem işine hem gezmene yetiyor, çok iyi.
Bu söylediklerin işin garanti ve sürekliyse, seni yarı yolda bırakmayacaksa denemeye değer.
Güvenilir ve uygun fiyatlı semtlere bak, işin nerede olacak belli olunca yaz buraya.
Yardımcı olmaya çalışırız.

Para güzelliğine güzellik katar bence ama ben çekirdek, simitle de mutluydum orda :)
Tabi tüm sevdiklerim yanımdaydı en önemlisi de o..

Konu sahibi sapık her yerde artık inan..:KK14:

Ben İstanbul'da 25 yıl yaşadım toplamda 5 sapığa rastlamışımdır.

1,5 yıldır Ankara'dayım.. Hem de Çubuk diye bir ilçesi var gayet küçük, sakin, sessiz orada 3 kez
araba ile takip edildim.. Hiç ummazdım düşün.. Sapık her yerde artık yani maalesef :KK14:
Yazdıklarınız çok dikkatimi çekti. Ben de ankaraya atanma ihtimali olan bir istanbul aşığı olarak bir kez daha düşündüm gidip gitmemeyi. :KK43: Siz neden ankaraya gittiniz ki:KK64:

Canım gelme çok pişman olursun. Hayatının yarısını yollarda gecirirsin. Gecinmeyi birak evinden dışarı adim attigin an strese giriyorsun. Ben istanbuldan kacmayi dusunuyorum.

Back
X