• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

istanbulda hayat kurmak..cok mu zor?

Yazdıklarınız çok dikkatimi çekti. Ben de ankaraya atanma ihtimali olan bir istanbul aşığı olarak bir kez daha düşündüm gidip gitmemeyi. :KK43: Siz neden ankaraya gittiniz ki:KK64:

Ben evlendim, eşimin işi yüzünden buradayım canım.
Eşim polis ve bir polis için İstanbul şartları zor ve eşimi korkutuyor.
Eşim kesinlikle istemiyor İstanbul'u.
Burada işi rahat..

Eğer başka seçeneklerin varsa Ankara'yı düşünme derim.
İstanbul'da uzun yıllar yaşamış ve orayı seven biri Ankara'ya gelince sadece yakınıyor, sevemiyor.
Burada benim gibi çok insan tanıdım..:KK14:

kesinlikle istanbul paran varsa güzel eğer üst düzey bir yönetici iş adamı vs değilsen sıradan bir çalışan memur vs isen anca sabah akşam rutin halde geçer

Mantikli birine benziyorsun. Yaparsin bence. Bir arkadasin da dedigi gibi, yasanamayacak olsaydi bu sehir dolup tasmazdi. Dunya kadar ucuz sehir varken millet niye Istanbul'da?
Ben de 1 sene icinde Amerika'dan Istanbul'a donecegim yerlesmeye.

Mantikli birine benziyorsun. Yaparsin bence. Bir arkadasin da dedigi gibi, yasanamayacak olsaydi bu sehir dolup tasmazdi. Dunya kadar ucuz sehir varken millet niye Istanbul'da?
Ben de 1 sene icinde Amerika'dan Istanbul'a donecegim yerlesmeye.
Cok sagol..bi yerden baslamam lazim artik..diplomam elimde koca bekleyip evlendikten sonra da ezilmek istemiyorum..ayaklarimin uzerinde durmayi denemem lazim.

Kalabalık boğucu biz kaçmaya çalışıyoruz valla. Hiç tavsiye etmem. 1500 le tek başına gecinmen bence biraz zor he 800 liraya aile gecindiren insanlarda var yok değil ama kazanıp hepsini kirana faturana yemegine yoluna vericeksen ne anlamı var buraya gelmenin orda da aynı şeyi yaparsın başka biyerde de hiç değilse biyerden biyere 2 saatte gitmezsin. Bide hemen 1500 tl vermez kimse uzgunum ama. Bunlara rağmen ısrarciyim diyosan kendine ev arkadaşı bul derim ben. Atamayla gelenler falan oluyor ya öyle güvenilir bi ev arkadasiyla rahat edersin hiç değilse masraflar ikiye bölünür

Mrb kızlar.karadenizde kucuk ilde yasiyorum.25 yasindayim 2 yillk nisanlimla bitmisti konularimda var..bu sehirde is imkanim yok unv mezunuyum 2 yillik gida sektoru teknikerim ama meslegimi yapamiyorum.bilgisayar hasta kabul belgelerimde var..ist la gitmeye yerlesmeye karar verdim.yasim geciyo nereye kadar oturcam.ist da dayim ve amcam bi kac akraba var ama ev ev ustune olmuo malesef.burdan isimi ayarlayip belki bi sure akrabada idare edip ev tutmayi planliyorum..1+1 bi ev 1500 le baslasam idare edemezmiyim ki..insanlarin olumsuzluklari yikiyo beni.hevesimi kaciriyo

Erkek arkadaşımın memurluğundan dolayı biraz imkansız gibi olmasa İzmir' e yerleşirdim. .

Trafiği yeter valla ben doğma büyüme istanbulluyum ben bile şu son 3-5 senedir illallah ettim, normal şartlarda 1500 le tek kişi tabii ki geçinir ama sen tek başına ev geçindirceksin şu şartlar altında yanlız bi kadın olarak güvenilir bi muhitte bi ev tutman lazım, 500lira kira falan zor o yüzden bana kalırsa. Bunun üstüne elektrik su doğalgazını ekle artı yol paran e mutfak masrafın vs derken iyi düşün hesap yap, kıtı kıtına yetircek olsan bile bi ay bi tadilat bi ekstra ödeme çıksa sıkıntı olur ya eve çıkarken direkt arkadaşla çık ya da 1500lük maaşla ben olsam sıfırdan böyle bişeye istanbulda cesaret edemezdim.. Senin yerinde olsam izmiri de düşünürdüm orda yeme içme sebze meyve çook daha uygun, kiralar da hakeza, yine de sen bilirsin tabi. Ama iyimser değil kötümser hesap tutarak kararını ver yani 500e ev bulsam 100lira fatıralar tutsa falan diye düşünmek pek akıl karı olmaz zira istanbulda paranın bereketi yok. 100 liralık banknotu bozduruyosun eve gelene kadar yarısı uçmuş oluyo hazırlıklı ol yani:)

1500 lira ve tek başına istanbulda hayat?
Bana göre zor gözüküyor.

Ben 2+1 minnacık evime 1600 lira kira veriyorum artı aidat vs de var. Modadayım 2sene önce tuttum şuan çıksam civarda 2,5 3ten başlıyo kiralar.

Yani senin işin nerede olacak Pendik kurtköy ucuz . Karşıdada sefaköy büyükçekmece
Sen sadece deneyim için mi geleceksin?
Yani o parayla para biriktirmen bana imkansız gibi geldi.

Istanbuldan kaçtım! Trafik, hayat pahalılığı vs havasıda kötü. Başka Şehirde iş bul.

Mrb kızlar.karadenizde kucuk ilde yasiyorum.25 yasindayim 2 yillk nisanlimla bitmisti konularimda var..bu sehirde is imkanim yok unv mezunuyum 2 yillik gida sektoru teknikerim ama meslegimi yapamiyorum.bilgisayar hasta kabul belgelerimde var..ist la gitmeye yerlesmeye karar verdim.yasim geciyo nereye kadar oturcam.ist da dayim ve amcam bi kac akraba var ama ev ev ustune olmuo malesef.burdan isimi ayarlayip belki bi sure akrabada idare edip ev tutmayi planliyorum..1+1 bi ev 1500 le baslasam idare edemezmiyim ki..insanlarin olumsuzluklari yikiyo beni.hevesimi kaciriyo
Geçinirsin başta belki ev bulmak
Evi isi garantiye al gel İstanbul güzel memleket ohh miss gibi yaşar gidersin :D

Benim firsatim olsun aninda ankaraya giderim ankara gibisi varmi yaaa istanbulun şartları çok zor

Vazgec bu sevdadan... istanbul bana oldu bitti itici gelmistir.. istanbulda yasamazsan oleceksin deseler, gercektenn yasamammmm nefret ediyorum o sehirden..:KK62:

1500 lira ve tek başına istanbulda hayat?
Bana göre zor gözüküyor.

Ben 2+1 minnacık evime 1600 lira kira veriyorum artı aidat vs de var. Modadayım 2sene önce tuttum şuan çıksam civarda 2,5 3ten başlıyo kiralar.

Yani senin işin nerede olacak Pendik kurtköy ucuz . Karşıdada sefaköy büyükçekmece
Sen sadece deneyim için mi geleceksin?
Yani o parayla para biriktirmen bana imkansız gibi geldi.
Cok lux yerlerde yasama gibi dusuncem yok.is tecrubem olsun bi yerden baslayayim istiyorum

Gerçekten öyle mi?

Burada da ( Ankara) ben alışamadım, çok özlüyorum İstanbul'u.
Hep gezerdim, gezmeyi çok severim. Burada gezmek bile tat vermiyor bana dediğimde..

Diyorlar ki.. Evet çok güzel bir şehir İstanbul ama ben o Boğaz'da oturup en lüksünden yemeğimi yiyemeyeceksem,
en güzel semtinde, evinde oturamayacaksam neye yarar güzelliği?

Ben bu görüşü anlayamıyorum.
Mesleğim aynı, aldığım maaş aynı.

Ben bu maaşla orada daha mutluydum ve daha da çok harcamıyordum gerçekten.
Üstüne gezdiğimden tat alıyordum, hayattan zevk alıyordum.

İlla en lüks restaurantında yemem şart değil.

Beşiktaş sahilinde çekirdek çitlerken bile mutlu olurdum ben.
Ortaköy kenarında elimde kumpir, Boğaz karşımda olsun yeter.

Ulaşım da bu şehirde daha pahalı gerçekten çok şaşırdım.
Memur kenti diye diye övüp bitiremedikleri şehirde ben bir ucuzluk göremedim.
Dışarıda yediğimiz yemekler aynı, giyim de bana daha pahalı geldi.

Ama İstanbul'da 25 yılım geçmiş tabi bilirdim her şeyin uygunu nerede, oraya giderdim..

Bu nedenle İstanbul çok pahalı demelerini anlayamıyorum.

Haaa kalabalık desinler, gürültüsünden, insanından bıktım desinler o başka..

Kesinlikle Ankara daha pahalı, İstanbul'u çok abartıyorlar. Biz İstanbul'a alışveriş yapmaya gidiyoruz ucuz diye.

1500 le geçinilebilir diyen arkadaşlar olmuş :KK57: istanbulu geç mecburi hizmet nedeniyle doğu illerinden birindeyim 2700 maaş ile tam olarak geçinemiyorum sıfıra sıfır yaşıyorum... 1500 ile istanbulda geçinmek imkasıza yakın olsa gerek...

1500 le geçinilebilir diyen arkadaşlar olmuş :KK57: istanbulu geç mecburi hizmet nedeniyle doğu illerinden birindeyim 2700 maaş ile tam olarak geçinemiyorum sıfıra sıfır yaşıyorum... 1500 ile istanbulda geçinmek imkasıza yakın olsa gerek...

Bu parayla tek basinizami gecinemiyorsunuzo_O

İstanbul değil de yakın civar olarak Gebzeyi tavsiye ederim , iş olanakları burda da baya geniş, kiralarda normal, güzel bir evde 550 liraya oturabilirsiniz, ev arkadası da bulabilirseniz neden olmasın?

Back
X