Halka dünyanın en pahalı etini şarbonlu yedirmek.
Yaparsa akepe yapar !!!
hani piyasaya sürülmemişti diyecek olan var mı diyeceğim de komik olacak :)
bu hastalik şüphesi olan kisiler tüketici mi acaba yoksa üretici çiflik sahibi falan mıhani piyasaya sürülmemişti diyecek olan var mı diyeceğim de komik olacak :)
bu hastalik şüphesi olan kisiler tüketici mi acaba yoksa üretici çiflik sahibi falan mı
Hayvanla temas etmiş olabilirler mi temaslarda bulaşıyor sanirim
bu hastalik şüphesi olan kisiler tüketici mi acaba yoksa üretici çiflik sahibi falan mı
Hayvanla temas etmiş olabilirler mi temaslarda bulaşıyor sanirim
Ben ithal ette sıkıntı olmadığını falan idaa etmedim tamamen bilmediğim bir konu hakkında savunan taraf falan olamayacağım eğer bu olay mandiralarda değilde market veya kasaplar alınan etten bulaşıyor ise tehlike daha büyük olur sadece sesli düsündüm..:)
il tarım múdürdügünde çalışan bir yakınım en kötü ihtimal kesim hanede fark edileceğini ve piyasaya sürülmesi ihtimalini cok cok düşük oldugunu idaa etti bu onun idaasınır onu baglarbbende duyduğumu söyledim her veteriner farklı birşey söylüyor zaten...
Bu arada haberi henüz okumadım birazdan bakicagim haberde ki kişilerde Allah acil şifa versin
Ankara İstanbul Yozgat... Farkli illerde ortaya çıkıyor.
Ben Türkiye'de denetim asamalarina guvenen insanlari da anlamiyorum. Hasta hayvanlari denetlemeden ulkeye soktuktan sonra neyine guvenelim biz?
Hem sıkıntı sadece ette de değilmiş
Yuksek ihtimal tuketiciler hastalaniyor.
Yaşanan olaylar çok üzücü haklısınız fakatmerak ettim piyasaya sürülme olasılığı neden çok çok düşük? hayvanlar geldiğinde kontrol eden veterinerlerin bile olmadığı bir ülkede kim karar verecek piyasaya sürülüp sürülmemesine? arkadaşın gelişmiş ülkelerde olabilecek bir şeyi yazmış, zaten o ülkelerde o hayvanlar baştan alınmazdı.. en son şarbon kapan ailenin etleri buzdolabıyla birlikte gömüldü, o haber açılmıyorsa zibilyon tane haber ve görsel var Twitter da.. ayrıca sen inanıyor musun sadece 23 vaka olduğuna? havuzun 23 dediği vaka gerçekte kaçtır kim bilir? düşün işte devlet büyüklerimiz eğlenirken bile, "Etler iyi pişmiş, şarbon olmadığına garanti veririm" diyor, valimiz; halkımız da biraz bilinçlensin artık diyor, başka biri çıkıp kasabınıza et sağlıklı mı değil mi sorun diyor :)
Yaşanan olaylar çok üzücü haklısınız fakat
Bu sorularının muhatabı ben değilim sadece merak ettim sordum ve aldığım cevabı yazdım herkes farklı birşey söylüyor ,ben kendi açımdan ne kadar tedbir alabilirim dışarda yemek yememek yada marketten et,süt peynir almamak fazla abartılımı olur ben bu muhasebe deneyim ve bu mihvalde soru sorduğum ve güvendiğim bir veteriner akrabamın cevabı budur fikir onun inanıp inanmamak beni baglar sadece aldığım bilgiyi paylaştım ...
Ben burada yada kapanan diğer konuda iktidar sahibi karar mevkiindekileri ne eleştirdim ne övdüm ,ne yerdim nede bilmem ne bu olayın o kısmı tamamen ayrı bir konu belki biraz araştırma yapmak lazım Belliki ihmal var ama ne boyutta bir ihmal bu falan filan vss..
Neyse uzatmaya gerek yok
Size iyi günler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?