• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Istanbulda staj sorunu, fikirlerinize ihtiyacim var

Camille_claudel

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
1.781
1.836
333
merhaba kizlar

Uzun zamandır kafamı kurcalayan konu hakkında fikirlerinize ihtiyacım var. Şöyleki yakın zamanda zorunlu bir staj yapmam gerekiyor. Ben şehir olarak istanbulu tercih ettim. 6 ay kadar sürecek ve bir miktar parada geçicek elime.

Bi bakıyorum herşey çok güzel olacak diyorum birde bakıyorum cok korkuyorum. Birincisi ben tek çocuğum ve daha önce tek başıma yaşamadım. Omzuma büyük bir sorumluluk binecek ve ben başedememekten korkuyorum. İkincisi benim istanbulda kalacak bir yere ihtiyacım var ve bunu nasıl ayarlıcam konusunda en ufak bir fikrim bile yok. Benim kafamda olan kücük eşyalı ve en önemlisi güvenli bir daire. Ama nerden bakmalıyım nelere dikkat etmem lazım ne gerekiyor hiç bilmiyorum.

Fikirleriniz önerileriniz çok degerli benim için. Kendimi biraz caresiz hissediyorum sanırım

Düzenleme: kizlar durum biraz daha netlesti. Istanbulda hosdere mevkiinde olacak sirket, tek kisilik yurtta kalmayi planliyorum. Ama bu biraz imkansiz gibi sanki. Kac zamandir yurtlara bakiyorum. Bir kacina bilgi almak amacli yazdim, tek kisilik odalar dolu olucak dediler, bende dönem ortasi gitmek zorunda oldugum icin:(

Bir ikincisi ise, hangi bölgeden yurtlara bakmaliyim? Avcilar ve Beylikdüzü yakinmis sanirim. Beylikdüzünde yurt pek bulamadim, avcilardada dedigim gibi sorup sorusturuyorum.

Ve hepsine ilaveten, korkuyorum. Istanbul büyüksehir, ailemden ilk defa ayri kalicam ve cok üzgünüm.

Fikirlerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Hergün bir patlama hergün bir tecavüz haberi alıyoruz ve bu beni ürkütüyor. Ayrıca hayat pahalı ve hızlı ben yetişebilir miyim bilmiyorum. Sizce napmalıyım

Muhit önemli birde site içi ev bulabilirsen çok daha iyi olur.. Hayat seni eninde sonunda tek başına bırakacak baş etmek elinde

merhaba kizlar

Uzun zamandır kafamı kurcalayan konu hakkında fikirlerinize ihtiyacım var. Şöyleki yakın zamanda zorunlu bir staj yapmam gerekiyor. Ben şehir olarak istanbulu tercih ettim. 6 ay kadar sürecek ve bir miktar parada geçicek elime.

Bi bakıyorum herşey çok güzel olacak diyorum birde bakıyorum cok korkuyorum. Birincisi ben tek çocuğum ve daha önce tek başıma yaşamadım. Omzuma büyük bir sorumluluk binecek ve ben başedememekten korkuyorum. İkincisi benim istanbulda kalacak bir yere ihtiyacım var ve bunu nasıl ayarlıcam konusunda en ufak bir fikrim bile yok. Benim kafamda olan kücük eşyalı ve en önemlisi güvenli bir daire. Ama nerden bakmalıyım nelere dikkat etmem lazım ne gerekiyor hiç bilmiyorum.

Fikirleriniz önerileriniz çok degerli benim için. Kendimi biraz caresiz hissediyorum sanırım
istanbulun hangi yakasında olursan ol tek odadaq kalacagın öğrenci yurtları var. dışarıdan müşteri kabul edeni var. hem etrafın kalabalık olacıgın için korkmazsın. sadece yemek ve çamaşırını düşünürsün. geri kalan onlara ait.

Tüm bunları bilmiyordum ben. İyiki varsınız.

Peki yurtta kalmak diyince ben kendine ait bir oda ortak mutfak banyo vs anlıyorum. Yanlıs mıyım?

Birde site icinde dairlere bakmaya calıstım ama çok farklı sonuçlar çıktı. Ortalama fiyat kestiremedim hiç.

Ve en önemlisi bunları halletmek için ne kadar süre önce gitmeliyiz?

Avrupa yakasında köklü bir firma. Ögrendigim kadarıyla kendi servisleri var calısanlarını alıp bırakıyorlar.
Benim tek sorunum iş sonrası hayat:)
Boşuna panik yapmayın. Burada inşallah çok güzel bir hayatınız olacak. Bir de düzgün bir arkadaş bulursanız tadından yenmez. Başka bit yerde yaşamayı düşünmezsiniz bir daha

Peki yurtta kalmak diyince ben kendine ait bir oda ortak mutfak banyo vs anlıyorum. Yanlıs mıyım?

Birde site icinde dairlere bakmaya calıstım ama çok farklı sonuçlar çıktı. Ortalama fiyat kestiremedim hiç.

öncelikle işine yakın bir yer bak..
avrupa yakası demişsin de avrupa yakası bir derya.. hangi semt? 6 ayının 3 ayını trafikte geçirmek istemiyorsan dikkat etmen gereken en önemli nokta bu ..

Evet, tek kişilik oda dahi olsa, genelinde mutfak ve banyo ortaktır. Ama ayrı olanlar da bulunabilir zannediyorum.
Hangi semt olduğunu bilirsek daha çok yardımcı olabiliriz.
Maddi sorun yoksa, site içinde kendi evinizde daha rahat edersiniz ve annenizin gelmesi de sıkıntı olmaz.
Küçük bir şehir olsa, bir günde halledilir şeyler bunlar ama konu İstanbul olunca, en az 2-3 güne ihtiyacınız var.

Back
X