istanbul'da yaşam..

Hazanvaktiiii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2015
215
131
53
35
merhaba, istanbulda yeğenim okumaya karar verdi. kendisinin tüm masraflarını ben karşılıyorum bununla gocunmuyorum o bana annesinden emanet.
sorum şu ki, maltepe üniversitesini kazandı bu yıl tam burslu olarak. bu civarda ev için hangi semt uygundur. bütcem 750 lira maximum. maltepe üniversitesine ulaşımı göz önünde bulundurarak cevap vermenizi rica ediyorum.
sevgilerimle..

Kiralar evine göre değişir orta standartlarda 1500 e ev bulunur diye düşünüyorum. Birkaç kişi ev tutabilir ama en mantıklısı devlet yurdu. Toplam harcaması 750 olacaksa ya üç dört kişi ev tutacak ya da devlet yurdunda kalacak. Metro ile rahat ulaşımı olan daha ucuz semtlerde oturabilir kartal gibi.

Kiralar evine göre değişir orta standartlarda 1500 e ev bulunur diye düşünüyorum. Birkaç kişi ev tutabilir ama en mantıklısı devlet yurdu. Toplam harcaması 750 olacaksa ya üç dört kişi ev tutacak ya da devlet yurdunda kalacak. Metro ile rahat ulaşımı olan daha ucuz semtlerde oturabilir kartal gibi.

toplam harcaması değil ev kirası için max. 750 demek istemiştim ben

750 tl kira verecek bir arkadas bulursa iki kisi eve cikabilirler ama 750 tl de bir ogrenci icin cok. Gerci ozel universitede ogrenci profili farkli olur. Bence ilk sene uygun bir yurda yerlestirin. Hem arkadas edinsin cevreyi tanisin kendisi ogrensin nereye ulasimi kolay nerde ev rahat ve uygun olur en doğru karari bir sene sonra beraber verirsiniz.

750'ye ev bulmak zor ama bir ev arkadaşı bulabilir.
Yada apart,yurt tarzı o fiyata varsa bakabilirsiniz.

Maltepe'de merkezde ev bulmanız zor bulduklarınız da genellikle eski ve bundan 3 sene önce en uygunu 900 lira civarı idi. Üniversiteye ulaşım açısından hukukçular sitesi diye bir yer var oranınkiler anca uyar size ama orada eski bir sitedir ancak 750 tlye ev bulmanız zor başka yerde

Back
X