• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul'da yaşayanlar bakabilir mi?

umitvar olmak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2017
85
34
38
35
Uzun zamandır işsizim hanımlar. Yaşadığım yer çok küçük iş imkanı yok. İstanbul'a gideyim iş bulayım diyorum. İşkurun sitesindeki iş ilanlarına baktım çok çeşitli iş ilanları var. İş bulursam muhtemelen asgari ücret alırım. O yüzden bir pansiyonda kalayım diyorum. Pansiyonlar 1000-1500 arası. Bir süre bu şekilde vasıfsız işlerde çalışırım. Bu süreçte belki alanımda iş fırsatı çıkar, maaşım yükselir eve geçerim. İstanbul şartlarını düşününce mantıklı bir karar vermiş olur muyum sizce? Cesaretimi toplayıp gideyim mi İstanbul'a?

Öncelikle alanınız nedir?
Asgari ücretle İstanbul'da tutunmak çok zor. Hele ki bu dönemde. Çoğu işyeri küçülmeye gidiyor, pandemi dolayısıyla ne olacağı belirsiz.
Ha imkansız mı? Değil. Yaşarsınız ama kıt kanaat, yani dışarıda yeme içme gezip tozma biraz zor olur.

Uzun zamandır işsizim hanımlar. Yaşadığım yer çok küçük iş imkanı yok. İstanbul'a gideyim iş bulayım diyorum. İşkurun sitesindeki iş ilanlarına baktım çok çeşitli iş ilanları var. İş bulursam muhtemelen asgari ücret alırım. O yüzden bir pansiyonda kalayım diyorum. Pansiyonlar 1000-1500 arası. Bir süre bu şekilde vasıfsız işlerde çalışırım. Bu süreçte belki alanımda iş fırsatı çıkar, maaşım yükselir eve geçerim. İstanbul şartlarını düşününce mantıklı bir karar vermiş olur muyum sizce? Cesaretimi toplayıp gideyim mi İstanbul'a?
Asgari ücretle çalışmak için İstanbul'a gitmek mantıklı değil, hele de işinizi yaşayacağınız yeri ayarlamadan mümkün değil, siz pansiyon ilanlarını da dikkate almayın, pansiyon diye görmeye gittiğiniz yerlerde işin rengi değişebiliyor, hadi pansiyon buldunuz diyelim, çalıştığınız yere yakın değilse iş yerine gidip gelirken en iyi ihtimalle bir toplu taşıma kullanacaksınız, ona binmek için de epey bekleyecek, saatlerinizi de yollarda harcayacaksınız zira İstanbul da trafik akıllara zarar.
Yaşadığınız yer neresi bilemem ama İstanbul görüp görebileceğiniz en pahalı şehir, kış mevsiminde pansiyon kirası, ısınma, elektrik, su, mutfak parası ve yol masrafınızı asgari ücretle karşılamanız mucize olur.
Öğretmenmişsiniz, pandemi döneminde özel okullar bile öğretmen alımı yapmıyordur, mesleğinizle ilgili iş de bulamazsınız orada.
Bence eğer çok istiyorsanız önce gezip piyasa araştırması için bir gidin ama iş bulurum pansiyon da ayarlarım deyip plansız gitmeyin hayal kırıklığı yaşarsınız, yaşadığınız yerin bağlı bulunduğu il, büyük ilçeleri veya yakınlarındaki illere baksanız iyi olmaz mı?

Bence çok hayalci bir yaklaşım
Oraya parayı verirsiniz farzedin bir süre sonra maaş veremediler ya da kovuldunuz
Kiralık olsa kira geciktirilir de pansiyonda böyle bir imkan yok
Kaldı ki pansiyon sahipleri sürekli kalan birisine her şeyi yapmaya da yeltenebilir nasıl korkmuyorsunuz bundan ne pislik insanlar var
Hele ki İstanbul gibi bir yer
E bunun gidişi gelişi var yemesi içmesi var
Ekstra ihtiyaçları var
Bana hiç mantıklı gelmedi

Sizlerin bahsettiği durumlar benim de aklıma geldi. O yüzden tedirgin olup size danışayım dedim haklısınız. Büyükşehir olarak Bursa var en yakın. Ama hiç bilmiyorum hiç gitmedim oraya. Bursa'ya da pahalı diyorlar. Yaşadığım yer de çok pahalı sadece trafik sakin.

Hic iyi bir fikir degil aklinizdaki.

istanbula en azindan ev acacak kadar peş parasiz gelirseniz cok cok pisman olur cok cok zorlanirsiniz.

pansiyon filan gibi seyleri hic gormedim ama isminden anlasilan cok mantikli biyer gibi gorunmuyor.öyle biseye o kadar para vereceginize kredi cekip aylik o kadar geri ödemeli kendi 1+1 evinizi kurun.

ayrica 0 1000 1500 sana olur 2000 . yurtlar gibi sanirim icinde hicbisey olmaz ekstra bi ton msarafin cikar vs vs.

Sizi birkac ay iş ararken idare edecek+ ev acacak miktar cebinizde yoksa boyle bir işe kalkismayin.

Es dost akraba arkdas olsa , cevreniz olsa is bulmakta yada gecici kalacak yer konusunda belki.

Asgari ücretli iş heryerde vardir.

yaşiniz , is tecrubeleriniz aile maddi durumunuz istanbulda yada baska buyuk sehirlerde cevreniz vs vs gibi seyleri soylememissiniz ama gorunen o ki biraz ayaklariniz yerde degil.

Kpss vs gibi bir şansiniz yok mu? polislik de olabilir? Ögretmenlik mezunu birisi olarak biraz daha iyi dusunmelisiniz.

H. Bencede Istanbul gibi biyerde ıssız kalman mucize

Back
X