• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul'da yaşayanlar bakabilir mi?

Sizlerin bahsettiği durumlar benim de aklıma geldi. O yüzden tedirgin olup size danışayım dedim haklısınız. Büyükşehir olarak Bursa var en yakın. Ama hiç bilmiyorum hiç gitmedim oraya. Bursa'ya da pahalı diyorlar. Yaşadığım yer de çok pahalı sadece trafik sakin.
Bursa'yı bilemem ama asgari ücretle çalışmak için İstanbul'u tavsiye etmem, sabahtan akşama kadar işyerinde ayrı, trafikte ayrı eziyet çekersiniz, maaş günü aldığınız paradan bir cafede oturup kahve içmeye para kalmaz cebinizde, maaşınız yol, yemek, kira faturalara gider.
Deseydiniz ki öğretmenim İstabul'daki özel okullardan birinden iyi bir teklif aldım, maaşı da iyi o zaman gidin derdim ama bu şartlarda bence gitmeyin, yaşadığınız yerdeki bir zincir markete, bir giyim mağazasına hatta bir lokantanın mutfak işi için aradığı eleman ilanlarını değerlendirin daha iyi, onlarda asgari ücret verir sonuçta.

Hic iyi bir fikir degil aklinizdaki.

istanbula en azindan ev acacak kadar peş parasiz gelirseniz cok cok pisman olur cok cok zorlanirsiniz.

pansiyon filan gibi seyleri hic gormedim ama isminden anlasilan cok mantikli biyer gibi gorunmuyor.öyle biseye o kadar para vereceginize kredi cekip aylik o kadar geri ödemeli kendi 1+1 evinizi kurun.

ayrica 0 1000 1500 sana olur 2000 . yurtlar gibi sanirim icinde hicbisey olmaz ekstra bi ton msarafin cikar vs vs.

Sizi birkac ay iş ararken idare edecek+ ev acacak miktar cebinizde yoksa boyle bir işe kalkismayin.

Es dost akraba arkdas olsa , cevreniz olsa is bulmakta yada gecici kalacak yer konusunda belki.

Asgari ücretli iş heryerde vardir.

yaşiniz , is tecrubeleriniz aile maddi durumunuz istanbulda yada baska buyuk sehirlerde cevreniz vs vs gibi seyleri soylememissiniz ama gorunen o ki biraz ayaklariniz yerde degil.

Kpss vs gibi bir şansiniz yok mu? polislik de olabilir? Ögretmenlik mezunu birisi olarak biraz daha iyi dusunmelisiniz.
Pansiyonlarda elektrik, ısınma falan her şey dahil oluyor. sadece yemek, internet benden çıkacak. Kpssye girdim bu yıl. daha sonuçlar açıklanmadı ama biraz kritik bir puan gelecek gibi. Burada tanıdıklarım var o yüzden detay veremedim.

Bursa'yı bilemem ama asgari ücretle çalışmak için İstanbul'u tavsiye etmem, sabahtan akşama kadar işyerinde ayrı, trafikte ayrı eziyet çekersiniz, maaş günü aldığınız paradan bir cafede oturup kahve içmeye para kalmaz cebinizde, maaşınız yol, yemek, kira faturalara gider.
Deseydiniz ki öğretmenim İstabul'daki özel okullardan birinden iyi bir teklif aldım, maaşı da iyi o zaman gidin derdim ama bu şartlarda bence gitmeyin, yaşadığınız yerdeki bir zincir markete, bir giyim mağazasına hatta bir lokantanın mutfak işi için aradığı eleman ilanlarını değerlendirin daha iyi, onlarda asgari ücret verir sonuçta.
İstanbul'a gitmek istememdeki amacım kendi alanımdaki işleri yakından takip etmek ama o sırada da geçici olarak asgari ücretli bir yerde çalışmaktı aslında. Çünkü iş başvurularında başka şehirden başvuranlara dönmüyorlar.

Bu dönemde iş konusunda İstanbul'a güvenmeyin derim. Tanıdığınız varsa geçim olarak bir nebze rahat olabilir ancak pansiyonda falan kalsanız bile aniden işten çıkarılabilirsiniz. Ben bu durumda olsaydım risk alamazdım. En azından pandeminin geçmesini bekleyin. Yaşadığınız yerin iline bir gidin oradakileri bir araştırın. Geçici bir işe girer, birikim yaparsınız hem. Market gibi bir yerde çalışma imkanınız da mı yok?

Burada ben 7 ay bir mağazada çalıştım. Pandemi var diye direkt çıkardılar beni. Tek eleman da bendim. İş yeri sahibinin villaları, evleri vardı yani maaşımı bile ödemeyecek durumda değildi. Sigortasız çalıştırıyordu beni bile çıkardı. Bu dönemde iş durumları hiç yok. Diplomam olduğu halde başvurduğum yerlerden geri dönüş alamadım. Eşim bile evlendiğinden beri iş bulamadı. Tanıdığın varsa yine en azından beraber bakabilirsiniz, sana haber versin ama çok zor.

İstanbul'a gitmek istememdeki amacım kendi alanımdaki işleri yakından takip etmek ama o sırada da geçici olarak asgari ücretli bir yerde çalışmaktı aslında. Çünkü iş başvurularında başka şehirden başvuranlara dönmüyorlar.
Öğretmenlik için net bir şey diyemem ama şu an pandemi sürecindeyiz ve çoğu sektör var olan elemanlarını bile izne ayırmış durumda, yeni eleman alımı yapan da yok denecek kadar az, bir tanıdık olacak da falanca bizim tanıdık onu bir işe alın diyecek de ancak öyle çalışabilirsiniz zira korona yüzünden bilinmezlik yaşanıyor, firmalar önünü göremiyor, öngörü de bulunamıyorlar, o yüzden de eleman alımı, eldeki parayı eritecek atılım gibi şeyler durdu, kardeşim çalışıyor ondan biliyorum, çalıştığı şirketin muhasebesi onun elinde diye çalışıyor yoksa diğer departmandaki elemanları azalttılar maalesef.

Bu dönemde iş konusunda İstanbul'a güvenmeyin derim. Tanıdığınız varsa geçim olarak bir nebze rahat olabilir ancak pansiyonda falan kalsanız bile aniden işten çıkarılabilirsiniz. Ben bu durumda olsaydım risk alamazdım. En azından pandeminin geçmesini bekleyin. Yaşadığınız yerin iline bir gidin oradakileri bir araştırın. Geçici bir işe girer, birikim yaparsınız hem. Market gibi bir yerde çalışma imkanınız da mı yok?
bim gibi yerlere başvurdum dönüş olmadı. orada bile torpil dönüyormuş:(

Bu şekilde gelmeni tavsiye etmem pansiyon diyorsun da ne kadar güvenli? Kendi alanında bulursan deneyebilirsin 1+0 bi ev tutarsın o şekilde olabilir ama vasıfsız iş pansiyon fikri olmaz hiç güvenli değil

Eski türk filmlerinde istanbula gelinip zengin olunuyordu ya hah işte ancak filmlerde olur hele bu devirde.. ist’da da birsürü iş arayan ama bulamayanlar mevcut.. istanbul insanı yutar, büyük sehir ama severim keratayı :dondurma:

Suanki sartlarini bilmiyorum ama pansiyona o parayi vereceksin sana kalacak para da yemene icmene ancak yeter.
Bulundugun sehirde temizlik vs gibi islere gitsen acaba olabilirmi
konu sahibi belkieğitimli bir kadın neden tanımadan temizlik işi tavsiye ediyorsunuz?ülkemizde mühendisler bile işe asgari ücret ya da bi tık üstüyle başlıyor haberiniz yoksa olsunnn

konu sahibi belkieğitimli bir kadın neden tanımadan temizlik işi tavsiye ediyorsunuz?ülkemizde mühendisler bile işe asgari ücret ya da bi tık üstüyle başlıyor haberiniz yoksa olsunnn
Temizlik isini neden kucumsediniz suan ?
Egitimli insanlarin da temizlige gittiginden haberiniz yoksa olsun !
Egitimli insanlarin da asgari ucretin dahi asagisina calistigini da bilin mesela. Bizzat deneyim sahibi biri olarak yazma hakkini buldum kendimde ama sizin bu saldirgan olma hakkini nerden buldugunuzu anlayamadim.

Ben bunu 7 sene önce yaptım. Ben de öğretmenim. Bi anlık kararla İstanbul'a yerleştim. İlk sene bin lira maaşa derhanede 6 gün 9-6 çalıştım. 2 oda ev tuttum. 2.el eşya aldım. Maaşım olduğu gibi kiraya ve faturalara gidiyordu. Sonraki yıl koleje geçtim. Hiç pişman olmadım. Sizin branşınız nedir ? Artık hemen her şehirde özel okullar var. Daha küçük bir şehre de gidebilirsiniz. Şu an Diyarbakır'da yaşıyorum o kadar fazla özel kurum var ki. Ucuz da burası. Kiralar uygun, yani İstanbul'a göre. Keşmekeşi az. Ulaşım kolay. Ankara'yı öneren arkadaşlar olmuş. İstanbul beni çok korkutuyor, deprem gerçeği var, bir an önce kaçıp gitmek istiyordum sonunda kurtuldum.

Daha bulmadığınız asgari bir ücret için İstanbul a mı gelmek? Hem de kalacak yeriniz bile olmadan. Şu Haydarpaşa garına tahta bavulla gelen insanların olduğu filmler aklıma geldi :) Bence yapamazsınız. İş imkanı daha çok olan yaşaması daha kolay başka büyükşehirleri düşünün. İstanbul da iş bulsanız bile yediğiniz içtiğinizi bile karşılamaz çalıştığınız. İşten çıkarsalar direk eksiye gider bi daha da toparlayamazsınız.

Back
X