• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul'da yaşayanlar bakabilir mi?

Öğrenci yurtlarında da kalabilirsiniz. Şu an açıklar mı bilmiyorum ama oraları da araştırın. Daha güvenli olur

Uzun zamandır işsizim hanımlar. Yaşadığım yer çok küçük iş imkanı yok. İstanbul'a gideyim iş bulayım diyorum. İşkurun sitesindeki iş ilanlarına baktım çok çeşitli iş ilanları var. İş bulursam muhtemelen asgari ücret alırım. O yüzden bir pansiyonda kalayım diyorum. Pansiyonlar 1000-1500 arası. Bir süre bu şekilde vasıfsız işlerde çalışırım. Bu süreçte belki alanımda iş fırsatı çıkar, maaşım yükselir eve geçerim. İstanbul şartlarını düşününce mantıklı bir karar vermiş olur muyum sizce? Cesaretimi toplayıp gideyim mi İstanbul'a?
İstanbul +asgari ücret +1000 1500 kira= sefillik
İş imkanı olabilecek başka şehirler araştırın Yaşamın biraz daha rahat ve ucuz olduğu.Madem rahatça şehir değiştirebiliyorsunuz.

Öğretmen iseniz online ders versenize çok rağbet var pandemi sebebiyle branşınızı bilmiyorum ama büyükşehirlerde çoğu işletme çalışan çıkarıyor.

Branşınız uygunsa, online özel ders verebilirsiniz. Bunun için ilan yayınlayabileceğiniz siteler var, gayet rağbet de görüyorlar.

Istanbul'da tanıdığınız varsa rica edin, Istanbul iş başvurularında kendisinin adresini yazın CV'ye. Başka şehirden başvurulara dönülmemesi hususunu böyle aşmaya çalışablirsiniz.

Kolaylıklar dilerim.

Uzun zamandır işsizim hanımlar. Yaşadığım yer çok küçük iş imkanı yok. İstanbul'a gideyim iş bulayım diyorum. İşkurun sitesindeki iş ilanlarına baktım çok çeşitli iş ilanları var. İş bulursam muhtemelen asgari ücret alırım. O yüzden bir pansiyonda kalayım diyorum. Pansiyonlar 1000-1500 arası. Bir süre bu şekilde vasıfsız işlerde çalışırım. Bu süreçte belki alanımda iş fırsatı çıkar, maaşım yükselir eve geçerim. İstanbul şartlarını düşününce mantıklı bir karar vermiş olur muyum sizce? Cesaretimi toplayıp gideyim mi İstanbul'a?
Ben öğrenciyken yurtta kalıyordum tek kişilik odada, yan odamda yakın bir arkadaşım vardı onun odası 6 kişilikti ve o 6 kişiden biri çalışan genç bir kadındı. 28 yaşındaydı o zaman. Epey de kaldı orda, sonra evleneceği zaman ayrıldı. Yani öyle bir şeyi göze alırsanız olabilir, temizlik çamaşır bulaşık dertleri olmuyor en azından. Ama asgari ücretle geçinmek de gerçekten zor. Yine de içinizde kalmasındansa denemekten zarar gelmez. Hiç değilse birkaç ay deneme süreci tanırsınız kendinize. Zaten ev de açmıcaksınız, en olmadı valizinizi toplar dönersiniz. Hayatta insan hep yapmadıklarını düşünüyor sonra.

Şu an öğretmenler oldukça avantajlı pozisyonda, evinizden çıkmadan onlinedan özel ders verin Türkiyenin her yerine hem de.
Branşınız buna uygun mu bilmiyorum ama ana ders branşlarından birindeyseniz güzel bir instagram sayfası açın mesai gibi düşünün o sayfayı ince ince işleyin tanının. Tüm anne çocuk hesaplarını markajınıza alın. Sonra da başlayın özel derse.
Ben ilkokul 3. sınıf için Ankarada yaşayan ve onlinedan özel ders veren birine fiyat sordum 40 dakikalık ders için 200 lira dedi. her gün 40 dakikalık özel dersiniz çıksa zaten dünya para eder. Tabi burada herkesin bu paraları kazandığını düşünmüyorum ama içerik üreten, özverili çalışan , kendini iyi pazarlayan kazanıyor.

Öğretmenlik mezunuyum. Şehir söylemeyim ya tanıdıklar var burada.
Niye macera ariyorsunuzki.Ögretmenlik mezunu birinin yapabileceği en iyi şey kpss ile atanmak.
Kendini ona ver. 1 sene yüklen sonra bak keyfine.Bekar ogretmenler bolca sehir gezilerine katiliyor ortamlari cok iyi.İstanbula gidip vasifsiz islerde calisip kolejdr is imkanimi kollayacaksiniz.Kolejler size ne verecek saniyirsunuz.Asgari ucret ancak.Oda caninizi cikartacaklar.bikac yil calistirip hoop bi bahaneyle cikartip yeni birini alacaklar.

Istanbul fikri baslangıç icin güzel bir fikir gibi dursada pansiyon kısmı açıkçası beni ürküttü.O nedenle tavsiye etmem istanbul'u.Öğretmenmissiniz öncelikle gayette mesleginizi degerlendirebilirsiniz baska bir alana gerek yok bence..izmir Ankara Bursa ve bir sürü şehir hatta ilçelerde dahil hemen hemen her yerde özel okullar var.Basvuru yapabileceginiz cok fazla yer var kisacasi.Ben olsam oturur bir kac yer belirler ve o yerlerdeki tüm egitim kurumlarima basvururdum.Branşınızı bilmeyerek yaziyorum tabi bu öneriyi, keske onu da yazsaydiniz..Yani bir bayan da size temizlik isi önermis.Ona da pes diyorum burdan.Temizlik isini begenmedigimden degil , bir ogretmene önerilmeyecek bir fikir oldugundan pes diyorum..

asgari ücret yediğin yemeğe yetmez bırak pansiyon kira vesaire

İst. a gelmek istiyorsan önce işini bul mutlaka, iş görüşmelerine git gel, işe alınınca yüksek tutarlı pansiyon yerine ev kiralayıp kendine bir ev arkadaşı bulabilirsin, eğer sana iş bulacak tanıdığın yoksa mücadelende sana başarılar dilerim sabırlı ve kararlı olman gerekli, ne öğretmeni olduğunu bilmiyorum ama pandemi nedeni ile kolejlerinde öğrt.aradığını yada ödeme yapabildiklerini sanmıyorum fakat alanına yakışır çocuk bakıcılığı gibi meslekler burda çok tercih ediliyor popüler bir web sitesi istersen yaz bana özelden yazarım bir çok arkadaşım ordan bakıcı, oyun ablası, okula götür getir gibi işleri yapanları buldu ..Alnının akı ile gayet güzel çalışır ve kendine bakarsın

Temizlik isini neden kucumsediniz suan ?
Egitimli insanlarin da temizlige gittiginden haberiniz yoksa olsun !
Egitimli insanlarin da asgari ucretin dahi asagisina calistigini da bilin mesela. Bizzat deneyim sahibi biri olarak yazma hakkini buldum kendimde ama sizin bu saldirgan olma hakkini nerden buldugunuzu anlayamadim.
konuyu saptırmaya çalışıyorsunuz ama ben bu tuzağa düşmem.iyi akşamlar

Şu an öğretmenler oldukça avantajlı pozisyonda, evinizden çıkmadan onlinedan özel ders verin Türkiyenin her yerine hem de.
Branşınız buna uygun mu bilmiyorum ama ana ders branşlarından birindeyseniz güzel bir instagram sayfası açın mesai gibi düşünün o sayfayı ince ince işleyin tanının. Tüm anne çocuk hesaplarını markajınıza alın. Sonra da başlayın özel derse.
Ben ilkokul 3. sınıf için Ankarada yaşayan ve onlinedan özel ders veren birine fiyat sordum 40 dakikalık ders için 200 lira dedi. her gün 40 dakikalık özel dersiniz çıksa zaten dünya para eder. Tabi burada herkesin bu paraları kazandığını düşünmüyorum ama içerik üreten, özverili çalışan , kendini iyi pazarlayan kazanıyor.
40 dakikaya 200 mü istedi yuhhh.koleje gitmek daha mantıklı

Hevesini kırmak istemem, gerçekci olalım köyden indim şehire artık bir masal bir film olarak kaldı. Burada yaşamak matah mı sanıyorsun? Boğazı var diye gelicen o boğazı gün içerisinde göremeyeceksin geçim iş telaşı yüzünden.
ailem ist da ben de İstadayım ama dönem hocam gereği şehir dışında yaşıyorum.
İstanbul da yaşamak hiç kolay değil hele bir de asgari ücretle ne alaka derim. Bir firmadan görevlendrime alsanız iyi bir teklifle hadi tamam ama öyle bir şey de yok ki risk alıyorsunuz?
Senn gördüğün iş ilanları merkezi yerlerde o işi alabilmen için de oraya yakın oturucaksın trafiğe takılmamak zamanında gitmek yol parasını az vermek için. O yerlerin kirası da en düşğk 2.000 dir geriye kalan şey sana yetecek mi? Macera aramayın. İstanbulda yaşanılmaz gezmeye gelinir. Sizin yerinizde olsam para biriktirmek için kendi şehrimde zorlarım.

40 dakikaya 200 mü istedi yuhhh.koleje gitmek daha mantıklı
Ben de eğitimciyim ve inanın bunu bile beğenmeyenler var özellikle odtülü boğaziçililer mesela.
bana da online eğitim haftanın 4 günü için çok yüksek teklifler edildi mesela.

Ben de eğitimciyim ve inanın bunu bile beğenmeyenler var özellikle odtülü boğaziçililer mesela.
bana da online eğitim haftanın 4 günü için çok yüksek teklifler edildi mesela.
100 ideal bence 40 dakika için sonuçta online ders bu.evden çıkılmayacak risk yok yol masrafı yok vergi yok.insanların çaresizliğinden faydalanılmalı bu dönemde öncelik çocukların eğitimi ve mutluluğu olmalı

100 ideal bence 40 dakika için sonuçta online ders bu.evden çıkılmayacak risk yok yol masrafı yok vergi yok.insanların çaresizliğinden faydalanılmalı bu dönemde öncelik çocukların eğitimi ve mutluluğu olmalı
Ya orası öyle ama bazen öok farklı bir öğrenmeye alışkın öğrenci gelebiliyor. Ona göre ders anlatmak çok kolay değil heleki online. Ben olsam hocanınn performansı özverisine istediği paayı direk veririm hakedene yani. İsme göre öğretmene bunkadar para vermeyin zaten

Hevesini kırmak istemem, gerçekci olalım köyden indim şehire artık bir masal bir film olarak kaldı. Burada yaşamak matah mı sanıyorsun? Boğazı var diye gelicen o boğazı gün içerisinde göremeyeceksin geçim iş telaşı yüzünden.
ailem ist da ben de İstadayım ama dönem hocam gereği şehir dışında yaşıyorum.
İstanbul da yaşamak hiç kolay değil hele bir de asgari ücretle ne alaka derim. Bir firmadan görevlendrime alsanız iyi bir teklifle hadi tamam ama öyle bir şey de yok ki risk alıyorsunuz?
Senn gördüğün iş ilanları merkezi yerlerde o işi alabilmen için de oraya yakın oturucaksın trafiğe takılmamak zamanında gitmek yol parasını az vermek için. O yerlerin kirası da en düşğk 2.000 dir geriye kalan şey sana yetecek mi? Macera aramayın. İstanbulda yaşanılmaz gezmeye gelinir. Sizin yerinizde olsam para biriktirmek için kendi şehrimde zorlarım.
ben uzun yıllardır Ankaradayım .Ankara da gezilecek sosyal ortamların çok az olmasına rağmen hiç istanbulu düşünmem.iyi semtte 1 milyonluk evim yoksa ayda bir boğazda yemek yiyecek param yoksa arabamın benzin parasını hesaplayacaksam bağdat caddesin de şık gezemeyeceksem haftasonu adalara gidemeyeceksem ne yapayım o istanbulu ben.15 bin civarı gelirle Ankara da iyi şartlarda yaşarım daha iyi

Ya orası öyle ama bazen öok farklı bir öğrenmeye alışkın öğrenci gelebiliyor. Ona göre ders anlatmak çok kolay değil heleki online. Ben olsam hocanınn performansı özverisine istediği paayı direk veririm hakedene yani. İsme göre öğretmene bunkadar para vermeyin zaten
konuyu zehir gibi biliyor olabilir ama önemli olan öğrenciye en basit en akılda kalıcı şekilde anlatabilmek.ben de biliyorum liseye kadar ki her konuyu ama ingilizce hariç asla öğretmen gibi anlatamam öğrenciye

5000 lira maaşla ben zor geçiniyorum istanbulda.Asgari ücretle çok zor.Daha küçük ilçelerden veya küçük şehirlerden başlayın derim.

Back
X