• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul'da yaşayanlar bakabilir mi?

İSTANBUL DA MAAŞLAR DAHA İYİ DİYE BİLİYORUM DENEMEKTE FAYDA VAR ÇÜNKÜ GİDEN GELMİYOR İSTANBUL DAN ÇOĞU ARKADAŞIM HEP AYNI ŞEYİ SÖYLER DURUR (İSTANBUL DA YAŞAMAK ÇOK ZOR) AMA GERİ DE DÖNMEZLER DEMEK Kİ YAŞAYAMAYACAK KADAR DA ZOR DEĞİLMİŞ DENEYİN BENCE EN KÖTÜ GERİ DÖNERSİNİZ

Uzun zamandır işsizim hanımlar. Yaşadığım yer çok küçük iş imkanı yok. İstanbul'a gideyim iş bulayım diyorum. İşkurun sitesindeki iş ilanlarına baktım çok çeşitli iş ilanları var. İş bulursam muhtemelen asgari ücret alırım. O yüzden bir pansiyonda kalayım diyorum. Pansiyonlar 1000-1500 arası. Bir süre bu şekilde vasıfsız işlerde çalışırım. Bu süreçte belki alanımda iş fırsatı çıkar, maaşım yükselir eve geçerim. İstanbul şartlarını düşününce mantıklı bir karar vermiş olur muyum sizce? Cesaretimi toplayıp gideyim mi İstanbul'a?
Öğretmenlik bölümü demişsiniz hangi bölüm? Atanamadinzi madem. İstanbul'da özel okul avantajı var. Adim başı özel okul. Bence yılmadan başvuru yapın. İlla denk gelir. 3500-4000 civarı bulursunuz. Bin liraya tek oda kiralayanlar var faturalae dahil. Bence mis gibi de geçinirsiniz.

Öğretmenlik bölümü demişsiniz hangi bölüm? Atanamadinzi madem. İstanbul'da özel okul avantajı var. Adim başı özel okul. Bence yılmadan başvuru yapın. İlla denk gelir. 3500-4000 civarı bulursunuz. Bin liraya tek oda kiralayanlar var faturalae dahil. Bence mis gibi de geçinirsiniz.
3.500-4.000 mi? Siz bu meslekten çok uzaksınız belli.
O parayı anca devlette öğretmrnlik yapmış deneyimli hocalar için özelde veriyorlar.
Asla bir kolej deneyimsiz bir öğretmene o parayı vermez. Verse bile burnundan getirir. Yaşadım biliyorum insanları yanlış yönlendirmeyin.daha geçenlerde 10 yıllık mat öğrt arkadaşıma 2.680 lira veririz anca dediler

3.500-4.000 mi? Siz bu meslekten çok uzaksınız belli.
O parayı anca devlette öğretmrnlik yapmış deneyimli hocalar için özelde veriyorlar.
Asla bir kolej deneyimsiz bir öğretmene o parayı vermez. Verse bile burnundan getirir. Yaşadım biliyorum insanları yanlış yönlendirmeyin.daha geçenlerde 10 yıllık mat öğrt arkadaşıma 2.680 lira veririz anca dediler
Açıkçası benim özelde öğretmenlik yapan arkadaşım bu paraya 3 sene önce başlamıştı. İlk iş deneyimi idi. Kimya mezunu. Hiç devlette çalışmadı. Yine bu paralara 3 sene de 2 yer değiştirdi. En son çalıştigi yerde maaşı 5 olacaktı. Bıraktı Çanakkale'ye yerleşti. 3 alıyor orada da ama Çanakkale ucuz olduğu için istanbulda 5 almak ile aynı diyor. Haklısınız benim mesleğim degil. Ama arkadaşım deneyimini referans almıştım. O mu çok şanslıydı bilemedim..?

Açıkçası benim özelde öğretmenlik yapan arkadaşım bu paraya 3 sene önce başlamıştı. İlk iş deneyimi idi. Kimya mezunu. Hiç devlette çalışmadı. Yine bu paralara 3 sene de 2 yer değiştirdi. En son çalıştigi yerde maaşı 5 olacaktı. Bıraktı Çanakkale'ye yerleşti. 3 alıyor orada da ama Çanakkale ucuz olduğu için istanbulda 5 almak ile aynı diyor. Haklısınız benim mesleğim degil. Ama arkadaşım deneyimini referans almıştım. O mu çok şanslıydı bilemedim..?
Doktoralı insanları asgari ücretle çalıştıran bu özel okullar sizin arkadaşınıza baya kıyak geçmiş anlşılan. Ben yüksek yaparken siz bizden daha yüksek maaş istersiniz şimdi gibi alttan laf sokan kurumları gördükçe yazdıklarınıza çok şaşırdım.

Doktoralı insanları asgari ücretle çalıştıran bu özel okullar sizin arkadaşınıza baya kıyak geçmiş anlşılan. Ben yüksek yaparken siz bizden daha yüksek maaş istersiniz şimdi gibi alttan laf sokan kurumları gördükçe yazdıklarınıza çok şaşırdım.
Arkadaş
Yüksek lisansı var doktora da terk. 🤷🏻‍♀️ Arkadaşlarindan da bahseder. Onlarda 3-4 alip şikayet ediyorlar. Çok yakın olmadığım baska bir arkadasim da var. Açıkçası bende asgari alan duymadım. 🤔 Dediğiniz de doğrudur tabii ki. Sadece. Şaşkınım. Herkese bol şans diliyorum. Sevgiler..

Back
X