İstanbul'dan Anadolu'ya Taşınmak

Durumunuzu toparladıktan sonra gezme ve aktiviteleri yakındaki büyükşehirde karşılayabilirsiniz. Mesela afyonda yaşayan yada kütahyada yaşayan insanlar eskişehire sağlık işleri yada gezmek için geliyorlar. Sizin de böyle bir imkanınız olabilir. Hem çocuk yetiştirmek eğitmek daha kolay be güvenilir olur hemde geçinebilirsiniz.
İstanbulda geçinemedikten sonra aktivite de yapamazsınız.

Valla bir atansam diyorum ben. Giderim İstanbul 'dan. Hayalim üç kelime o da şöyle: İstanbul ' dan Anadolu'ya taşınmak :D
Artık İstanbul'a tahammülüm kalmadı. Her açıdan böyle. Ekonomik sebepler de buna dahil. Ama dogma büyüme buradan olunca mutlaka zorluklar olacaktır diye düşünüyorum. Cocuk içinse bence daha iyi olur başka şehirler.

Hiç bir imkanı olmayan bir şehir, harcanacak bir şey yok gezecek yer sıkıntı ama çocuk takibi çok kolay. Sağlık için ve eğitim için özel tercih etmeye bile gerek yok.

Tıpkı bizim çocukluğumuz gibi çocukluk geçirecek o halde :) Zira sabahtan akşama disarilarda zaman gecirirdik yazın :)

Koalina ben sizin ve çocuk için çok zor olmayacağı kanaatindeyim .İstanbul'daki herşey paraya bakıyor.

6 ay önce Istanbul dan kaçan biri olarak iyi ki diyorum çok şükür kaçmışım oranin kaosundan trafiginden pahalılığından usanmıştım.
Ki maddi olarak tükenmiş haldeydik bizde Antalya nin bir ilçesine taşındım 8 senedir ilk defa domatesi bahçeden hemde kilosu 2 3 liradan yedim dogal taze sebzeler yiyebiliyoruz çocuklarım içinde süper oldu arkadaşları var artik yazin akşama kadar sitenin icinde yüzdüler bisiklet sürdüler cok rahat ettim
Istanbulu özlüyor muyum dersen ki aşığım o şehre ama senede bir tatile gitmek yeticek bana artik uzaktan sevmek en mantiklisi sana da kaç kurtar kendini derim.
Ama Antalya'nın br ilçesi olsa uçarak giderim ben de :D

Herkes istiyor istanbul’dan ayrılmayı ama hiçkimse yerinden kıpırdamıyor. Siz de ayrılmayacaksınız işte buraya da yazıyorum.

Ama Antalya'nın br ilçesi olsa uçarak giderim ben de :KK70:
Yok öyle hayal ettigin gibi değil Antalya ya 30 km mesafesi var ne biliyim sinemasi avm si yok öyle sosyalleşmek için gitmen gerekiyor Antalya ya kaldi ki araban yoksa çok zorluyor 2 çocukla gitmek hani öyle çok cazip degil bir çok insan için sessiz sakin kendi halinde bir ilçe diyeyim ama rahatti bizi çok
Istanbul evet çok güzel bir şehir bazen bi çıkıp boğazı görmek yeter diyorsun ama çok çok pahali hele evladin okula baslasin yetisilmiyor mümkünü yok ilerde belki imkan olur dönersin

Gideceğiniz yere göre değişir yorumlar.
Bilmeyince ne desek boş.
Bir de kimi evi sever gideceği yer etkilemez o yüzden.
Kimisi de dışarda vakit geçirmeyi gezmeyi sever.
Ama ailenizin orda olması büyük avantaj.
Uzakta çocuk büyütmek gerçekten çok zor.

Öğretmenim. Oğlum olmadan önce memleketime yakın olsun da neresi olursa olsun derdim hep köy kent kasaba fark etmez. Hatta bir ağabeyim çocuğun olunca görüşelim bir de demişti. Şimdi Allah bağışlasın bir oğlum var 2 yaşında ve ben haziran tayin döneminde il merkezine yakın yer yazacağım başka yere gidemem bunun kreşi var yaz okulu var kampı var tiyatrosu sineması var diyerek yapa yapa 3 tercih yapabildim ve tabiki tayinim çıkmadı.
Velhasıl-ı kelam elbette bir İstanbul diye diretmem ama gideceğim yerin bu saatten sonra il merkezi ya da merkezine gidiş geliş mesafesinde olmasına özen gösteririm.

Eşiniz IT sektöründe mi çalışıyor? Eğer öyleyse İstanbul’dan taşınmayın derim. Eninde sonunda bir iş bulacaktır. Küçük şehirde iş bulması imkansıza yakın. Eğer diğer şehirlerde eşiniz iş bulabiliyorsa oraları da değerlendirin. Ankara, izmir, bursa, Antalya gibi büyük şehirleri de düşünebilirsiniz. İstanbul gibi iş imkanları yok ama iyi bir iş bulabilirse çok daha rahat yaşarsınız. Üstelik sosyal imkanları da var.

Herkes istiyor istanbul’dan ayrılmayı ama hiçkimse yerinden kıpırdamıyor. Siz de ayrılmayacaksınız işte buraya da yazıyorum.
Ayrılmayabiliriz yani buraya yazsanız ne yazmasanız ne. Tabi ki de kurulu düzenimi bozmak, sosyal çevremi terketmek istemem ve şansımı sonuna kadsr kullanırım ama olmuyorsa da gideriz mecburen.

Ayrılmayabiliriz yani buraya yazsanız ne yazmasanız ne. Tabi ki de kurulu düzenimi bozmak, sosyal çevremi terketmek istemem ve şansımı sonuna kadsr kullanırım ama olmuyorsa da gideriz mecburen.
Ben yazmazsam gidemezsiniz de o bakımdan söylüyorum ahaha 😂 yani gitmek son tercihiniz olacağı için öneriler biraz boşuna gibi

Ben yazmazsam gidemezsiniz de o bakımdan söylüyorum ahaha 😂 yani gitmek son tercihiniz olacağı için öneriler biraz boşuna gibi
Artı eksi hesabı yapmama yardımcı oluyor bunlar ama. Tabi ki en önemlisi iş durumu. Şu an mesela 3500 civarı bir iş bulsa memleketten zaten öneri falan aramaz direk gideriz

Artı eksi hesabı yapmama yardımcı oluyor bunlar ama. Tabi ki en önemlisi iş durumu. Şu an mesela 3500 civarı bir iş bulsa memleketten zaten öneri falan aramaz direk gideriz
Hakkınızda hayırlısı olsun o zaman. İnşallah düzen bozmanıza gerek kalmadan güzel kapılar açılır

Biz gittik ve geri döndük.
Küçük şehrin avantajları cok.
Insanlar daha sakin, ömrün yollarda geçmiyor, yediğin içtiğin daha ucuz, insanlik/komşuluk ölmemiş vs vs.

Ama gel görelim ki benim gibi doğma büyüme istanbul kesmekesine alışmış biri için bir süre sonra o sakinlik delirtiyor.

Çocuklarım için daha doğru bir seçim olsa da, anne yada baba mutsuzsa o gemi yürümüyor.

Bir sene öncesine kadar aylık gelirimiz 11 bindi.
Araba için 10 yıl ev kredisinin bitmesini beklemek bizim gelirimizde saçmaydı.
Bu arada askerlik evlilik gibi borçlar da ödendi bitti.
Eşim çalışmıyor değil, kendi isteğiyle olan bir şey değil. IT kendisi ve bir sene nce başka ülkedeki firma işten çıkardı. Dün de diğeri. Başka yaptığı işler de var ancak onlar düzenli ve bel bağlayabileceğim şeyler değil. Bir ay önce 15 binlik bir iş aldı ve işin ilk haftasında pürüz çıktı. Ona güvenip bir borç yapılamaz yani.
Eşiniz IT sektöründeymiş bu alanda en büyük sektör İstanbul'da çoğunlukla o yüzden bir süre daha düşünün derim.

Biz gittik ve geri döndük.
Küçük şehrin avantajları cok.
Insanlar daha sakin, ömrün yollarda geçmiyor, yediğin içtiğin daha ucuz, insanlik/komşuluk ölmemiş vs vs.

Ama gel görelim ki benim gibi doğma büyüme istanbul kesmekesine alışmış biri için bir süre sonra o sakinlik delirtiyor.

Çocuklarım için daha doğru bir seçim olsa da, anne yada baba mutsuzsa o gemi yürümüyor.
Ben dahi sevmiyordum memleketimi çok sıkıcı bir şehir, eşimse hiç alışamaz ama bilemiyorum ...

Eşiniz IT sektöründeymiş bu alanda en büyük sektör İstanbul'da çoğunlukla o yüzden bir süre daha düşünün derim.
Yani bakacak tabi biraz ama çok bir vakit de yok aylarca bekleyecek birikim olmadığı gibi borcumuz da var

Ben dahi sevmiyordum memleketimi çok sıkıcı bir şehir, eşimse hiç alışamaz ama bilemiyorum ...

Şu durumda üzerine konuşacak pek bir şey yok açıkcası.
Gitseniz de uzun soluklu olmaz, olduğunuz yerde çözümler bulmaya bakın.
Aileler destek çıksın bir süre.
Bakıcıya 1700 vermek yerine gerekirse eşiniz baksın, bir yandan iş almaya çalışsın, home office çalışsın.
Bence olduğunuz yerde alternatifler üretmeye bakın 🤷🏻‍♀️

Şu durumda üzerine konuşacak pek bir şey yok açıkcası.
Gitseniz de uzun soluklu olmaz, olduğunuz yerde çözümler bulmaya bakın.
Aileler destek çıksın bir süre.
Bakıcıya 1700 vermek yerine gerekirse eşiniz baksın, bir yandan iş almaya çalışsın, home office çalışsın.
Bence olduğunuz yerde alternatifler üretmeye bakın 🤷🏻‍♀️
Onların hesabını hep yaptık. Yani şu an bir yerden bize 30 bin gelse ve eşim 5 binlik bir işe girse bizi minimum kurtarıyor. Bakıcı başka seçeneğimiz olmadığı için bunu seçmek zorunda kaldık ki bir kısmını zaten kayınpeder veriyor. Eşim baksa da, aileler gelse de, 2500 almaya devam etse de bu sonuç değişmiyor.

Back
X