İstanbuldan çok korkuyorum yardım lütfennn

rumeysa3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2016
1.452
1.890
83
Ben gaziantepliyim gaziantepte yaşıyorum devlet memuruyum. Eşim özel sektörde çalışıyo işi dolayısıyla düzce ve istanbul arasında gidip geliyo. Yeni evliyim ve eşimi çok çok seviyorum ama eşimle işler yüzünden ayrıyız. Biraraya gelebilmemiz için istanbula tayin istemem lazım. Ama büyük şehir hengamesi beni çok korkutuyo. Sanki istanbulda tutunamıycakmışım kaybolacakmışım gibi geliyo. Orada eş dost akraba da yok. İstanbulda yaşayanlar yardımcı olurmu bana fikirlerini söyleyerek. Ben yapı olarakta gözüaçık cin gibi birisi değilim. Çabuk daralan depresyoba yatkın biriyim ve ailemin desteği olnadan naparım orada. Sanki istanbul beni yutucak oranın stresini yoğunluğunu kaldıramıycam ve iyice bunalımlara sürüklenicem diye korkuyorum.

Eşimin ssk sı istanbulda gözüktüğü için düzceye eş durumu tayini isteyemiyorum. Sadece istanbul oluyo maalesef

Istanbulda yasiyorum Trafigi ayri insani ayri tuhaf. Ama iki uc gun memlekete gidince ozluyorum bu sehri.

Bunlar seni korkutmasin hele bir istanbulu gezmeye kalk butun korkularin gidiyor. Istanbulll yaaaaa Istanbuuulll

Yanlis anlamayin ama istanbula sonradan gelenler biz yasayanlardan daha cok gozu aciliyo alisirsiniz uzulmeyin.

Ahhhh istanbul, istanbul olalı.....

Der sezen aksu

Dogma büyüme buralıyım. Seviyorum istanbulu. Trafik çok, komşuluk yok... olsun napalım ben şehri seviyorum. Şehir dışına çıksam 3 gün sonra hasretlik çekiyorum.

Alışırsın. İnsan nelere alışmıyor ki.

Doğduğun yer değil doyduğun yer demişler. Eşiniz ekmeğini orada kazanıyorsa mecburen gideceksiniz. Ağlayıp sızlamanın alemi yok. Millet dünyanın öbür ucuna gidiyor, siz istanbuldan korkuyorum diyorsunuz.

Evli barklı koskoca bir kadın olarak aileye bu kadar bağımlı olmanız doğru değil. İplerinizi koparmalısınız artık, uçmaya başlamalısınız.

Karakteriniz öyleyse İstanbul ne yapsın ki?Bence siz ailenizden kopmaktan ,alışamamaktan korkuyorsunuz.
Doğru bu da var tabiki. Ama istanbulun iyi yönlerini de varsa eğer öğrenip bu noktadan kendimi istanbul fikrine alıştırmaya çalışıyorum şuan

Doğru bu da var tabiki. Ama istanbulun iyi yönlerini de varsa eğer öğrenip bu noktadan kendimi istanbul fikrine alıştırmaya çalışıyorum şuan
Sosyal imkan daha fazla.Gezmek için seçenek fazla.Çocukların eğitimi için daha uygun okullar.Hastana işi dersen millet akın akın İstanbul'a geliyor.Anadolu yakasındada olursan başlangıçta ,fazla sorun yaşamazsın diye düşünüyorum.

Ben istanbula tayin dolayisiyla geldim. Bir kere sosyal olanagi cok fazla. Spora git, kursa git, sergiye git, sinemaya git, fuara git. Yani yapmak istedikten sonra aktivite bol.

Eşim ekmeğini burada da kazanabilir kaldıki ben eşimden öyle yüksek standartlı bir hayat beklemiyorum. Eşim istanbulu sevdiği için bende kendimi istanbula alıştırmaya çalışıyorum ama şu ağır usluplu yorumunuz bile dedikleri gibi istanbul insanı asabi gergin yapıyor hissi uyandırdı

Teşekkür ederim

Memlekette bir arkadaşım tv de devamli taksimi ve gece kulüplerini gosterdiklri icin bizde tarz bi hayat yaşıyoruz sanmisti burasi her sehir gibi mahallede apartmanda calisiyosan is yerinde yavas yavas arkadaslarin olucaktir.evlisin zaten bir sure yerlesmek seni oyalar daha sonra cok sikilirsan bi avmde gezersin,pazara cikarsin bir iki.derken en fazla 3 ayda alisirsin

Ahaha, istanbullu değilim ki ben.
Gerçekler ağır gelir genelde. Senin iyiliğin için söylüyorum aileye bu kadar bağlı olmak iyi değil. Dediğim gibi uçmayı öğrenmelisin. Hepimiz ilk başlarda kafa üstü yere çakıldık ama tekrar denedik. 15 yaşında çocuklar iyi bir liseye gidebilmek için ailelerinden ayrılıp başka şehirde okuyabiliyorsa sen yetişkin bir kadın olarak alasını yaparsın.

Aynen benimde hep tv de izlediklerim var istanbul hakkında başka fikrim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…