İstanbul'dan ev almak...

papaya34

Guru
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2013
206
123
303
Merhabalar. İstanbul'a taşınmak istiyoruz ve istediğimiz tarza ve fiyata uyan evler genelde Beylikdüzü'nde karşımıza çıkıyor ancak beklenen büyük İstanbul depremi nedeniyle 'zemin sağlam değil asla tercih etmeyin' deniliyor. Hem bu konu hakkında, hem de İstanbul'da sağlam zeminli semtlerle ilgili öneri ve fikirlerinizi bekliyorum.

İbb nin çalışması var yakın zamanda yapıldı. İnternetten araştırabilirsiniz. Ve evet beylikdüzü uygun ama değrem beklenen taraflarda

İstanbula gelmeyin:)kaçın:) şaka bir yana çocukluk hayalim istanbul ama gelin görün ki betonarme içine hapsedilmiş ailem olmasa tasinirdim deprem, madi manevi yıpratıyor...basaksehir iyi diyorlar imkanınız varsa bir siteden alın küçük çocuklarınız varsa mahallede yaşamak zor bence evin fiyatı kadar ulaşım, muhit ilk tercihleriniz arasında olsun

Sağlam yerler de pek oturalacak gibi değil ki. GOP Sultangazi falan ciddi anlamda sağlamdır ama ortam fena fena..

Merhabalar. İstanbul'a taşınmak istiyoruz ve istediğimiz tarza ve fiyata uyan evler genelde Beylikdüzü'nde karşımıza çıkıyor ancak beklenen büyük İstanbul depremi nedeniyle 'zemin sağlam değil asla tercih etmeyin' deniliyor. Hem bu konu hakkında, hem de İstanbul'da sağlam zeminli semtlerle ilgili öneri ve fikirlerinizi bekliyorum.
Size şu semt sağlamdır, bu semt depreme dayanıksızdır diyemem zira merkezi İzmit olan 99 depreminde İzmit de yıkılmayan evler var, Yalova'da 99 yılından çoook önce yapılmış ama sapasağlam duran evler var, İstanbul'da Kartal depreme en yakın ilçe olmasına rağmen bildiğim kadarıyla orada hiçbir ev yıkılmadı ama Avcılar'da yıkıldı.
Anadolu yakasında da Avrupa yakasında da zemini balçık olan ilçeler var, kayalık olan ilçeler var.

Aslında bence siz hangi ilçeleri düşünüyorsanız o ilçelerde zemin etüdü yapılmış, o bölgenin zeminine uygun şartlarda temel atılmış, depreme dayanıklılık raporu alınmış evleri araştırın, bu biraz zor ve uğraştırıcı olacaktır ama bana göre doğrusu bu, zira burası aynı Japonya gibi bir deprem ülkesi, Japonya belki bizden çok daha fazla ve şiddetli depremler yaşıyor, Japonya gibi küçük bir adanın zemini ne derece sağlamdır bilemem ama binaları deprem gerçeğine göre yaptıklarından mümkün olan en az hasarla atlatıyorlar, bizdeyse genelde ev yapılacak bölgenin zeminine özel temel atılmıyor standart bir temel ve beton var o kullanılıyor.

Bu araştırmayı internetten yaptıysanız ve kesemize en uygun evler Beylikdüzü diyorsanız muhtemelen o evler Beylikdüzü değil Esenyurt'tadır. Zira Beylikdüzü oldukça gelişti ve evler oldukça pahalanmış durumda. Esenyurt ile sadece yol ayırdığı ve eskiden Beylikdüzü olan pek çok yer şuan Esenyurt'a bağlandığı için de Esenyurt'ta oturan çoğu kişi bile Beylikdüzü'nde oturuyorum der hala. Eh hal böyle olunca sık sık internetteki Beylikdüzü ilanları da Esenyurt çıkıyor biraz da kandırmaca. Esenyurt hakkında fikir edinin size uyuyorsa öyle hareket edin.

beylikdüzü çok büyük bir semt, çok mahallesi var, etacarinea etacarinea nın dediği gibi bulduğunuz yerler esenyurt civarı olabilir ki o semti sosyo-kültürel yapısı anlamında iyi incelemenizi öneririm.
depremle ilgili kısma gelince, istanbulda neredeyse her yer tehlike altında. önemli olan baktığınız evin raporlarının durumu. ben avcılarda 24 senedir aynı apartmandayım, 99 depreminde birşey olmadığı gibi diğer depremlerde de sıkıntı yaşamadık. ama yan binamızı rapor nedeniyle yıkıyorlar. çünkü adam olması gerekenden fazla taşma yapmış bahçe katı üzerinde ve bina taşımamış.
evleri gidip görmeniz, incelemeniz şart.

Ben de ev bakıyorum İstanbul dan daha iyi kira getirecek yer var mı bildiğiniz? Ayrıca bence İstanbul da yaşamadığın evi almanı pek tavsiye etmiyorum. Buradaki emlakçıların çoğu yalancı. 3 ev değiştirdim 3 ünde türlü türlü yalanlar yani ne var derlerse yok çıkıyor. Ayrıca İstanbul da yeni yapılan çoğu evin iskanı yok bunada dikkat edin.

Bu araştırmayı internetten yaptıysanız ve kesemize en uygun evler Beylikdüzü diyorsanız muhtemelen o evler Beylikdüzü değil Esenyurt'tadır. Zira Beylikdüzü oldukça gelişti ve evler oldukça pahalanmış durumda. Esenyurt ile sadece yol ayırdığı ve eskiden Beylikdüzü olan pek çok yer şuan Esenyurt'a bağlandığı için de Esenyurt'ta oturan çoğu kişi bile Beylikdüzü'nde oturuyorum der hala. Eh hal böyle olunca sık sık internetteki Beylikdüzü ilanları da Esenyurt çıkıyor biraz da kandırmaca. Esenyurt hakkında fikir edinin size uyuyorsa öyle hareket edin.
Ben yıllarca beylikdüzünde oturdum. Cogu bolge saglam, saglam olmayan yerleride herkes bilir. Belediyeden bunu cok net ogrenebiliyorsunuz. Aslinda Esenyurtta oturanların Beylikdüzü demesinin sebebi, eskiden beylikdüzü ne dahildi, sonradan Beylikdüzü ilçe olurken Esenyurta dahil ettiler. Ben dahil Beylikdüzü diyorum, belli bir noktaya kadar.

Esenyurt beylkdüzne bağlı bu yüzdn ilanlar hep beylkdüzü dye konulur aslnda esenyurttr istnblda artk 400 binden aşşasına daire bulmak imkansz ilanlarn çoğu yalan sırf sizi çekmek için konulmş şişirme tamamı.. en uygn semt esenyurt eli yüzü düzgn bir daire semtte önmlş tbi esenyurtta 380 den başlyor artk 400 500 diye artyor ama siz mahalle önmli degl dersenz Suriyelilern yabanclrn çoğnlk olduğu yerlerde vardr 200ede ama normal bir aile yaşayamaz orası ayrı

Back
X