Istanbuldan İzmire giderken

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
34.885
29.988
60
Hızlı feribotla Bandırma’da başlayacağınız yolculuğunuz, güzergah boyunca vereceğiniz kısa molalarla, unutulmayacak anılarla dolu bir seyahate dönüşebilir. Böylece güvenli bir yolculuğun rahatlığını, farklı bir tatilin heyecanını yaşama fırsatı bulabilirsiniz Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!
İstanbul’dan yola çıkıp, Ege’nin mavi suları ile buluşmak isteyen tatilcileri, yolda birçok doğal güzellik, tarihi yapılar, damak zevkini değiştirecek yörelere özgü yemekler bekliyor.

Tatilinize renk katmak, anılarla dolu bir yolculuk geçirmek ve yaşamın farklı değerlerini görebilmek için yol güzergahınızda kısa molalar vermeniz yeterli.

SUSURLUK’TA TOST VE BOL KÖPÜKLÜ AYRANİstanbul Yenikapı iskelesinden hızlı feribotla yolculuklarına başlayacak tatilciler, Bandırma’da feribottan indikten sonra uğrayacakları Susurluk’ta, yörenin meşhur tost ve bol köpüklü ayranının tadına bakıp, yolculuğu keyifli bir hale getirebiliyor. İlçedeki dinlenme tesislerinde, yöreye özgü yapılış şekliyle ünlenen tost ile saatlerce kovadan kovaya dökülerek köpürtülen ayranın tadına bakarak yolculuğunuz boyunca damağınızdan kaybolmayacak bir lezzeti keşfedebilirsiniz.

Önemli bir geçiş noktası olması yüzünden özellikle Susurluk giriş çıkışlarında trafikte yaşanacak yoğunluk nedeniyle biraz daha dikkat etmesi gereken tatilcilerin, Balıkesir’e ulaştıklarında, yine yöreye özgü yiyecekler ve tarihle iç içe mekanlarla buluşması mümkün.

KUVAYİ MİLLİYE MÜZESİ, HAFIZANIZDA İZ BIRAKACAKÇevre yoluna girmeden kent merkezine yönelen tatilciler, yine yolculuklarına verecekleri kısa bir arada, Anafartalar Caddesi’ndeki Kuvayi Milliye Müzesinde, tarihe bir yolculuk yapabiliyorlar. Müzede sergilenen, Kurtuluş Savaşı döneminde kullanılan giysi ve silahlar ile çeşitli dokümanlar, hafızanızda iz bırakacak nitelikte. Müze ziyaretinin ardından Fotoğraf Sanatçıları Derneğince aynı caddede kurulan fotoğraf müzesinde, eski fotoğraf makineleri ve siyah beyaz fotoğrafları inceleyip, nostalji yapabilirsiniz.

Kentte biraz daha vakit geçirmek isteyen tatilciler, 1800’lü yıllarda yapılan saat kulesi, Aygören Mahallesi’ndeki eski Balıkesir evleri, Büyük Önder Atatürk’ün hutbe okuduğu tarihi Paşa Camii’ni gezip, Çamlık mevkiinde kenti kuşbakışı izleyebilir.

MANİSA’DA, GEÇMİŞE YOLCULUK
Balıkesir’deki yolculuğunuzun ardından ulaşılacak “Şehzadeler Kenti Manisa”da yemek molası vermek isteyen tatilciler, il sınırından sonraki ilk ilçe olan Akhisar’da, yöreye özgü köfteyi tercih edebilir. Akhisar köftesi yiyen tatilciler, farklı bir lezzeti tanıma imkanı da bulmuş oluyor.

Burada vereceğiniz kısa bir arada, Hıristiyanlığın batıya açılışını simgeleyen kutsal kiliselerden olan Thyaterıra Kilisesi’ni ve antik kentini gezebilirsiniz.

Manisa’da, Ulu Camii ve Külliyesi, Muradiye Camii ve Külliyesi, Sultan Camii ve Külliyesi, İvaz Paşa Camii ve Hatuniye Külliyesi, şehrin bir dönem yaşadığı saltanatın izlerini günümüze kadar taşıyor.

“NİYOBE’NİN HÜZNÜNÜ” PAYLAŞIN Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!
Manisa’da Spil Dağı’nın eteklerinde bulunan ve gözyaşları akan bir kadın başına benzediği için mitolojik bir öyküyle birleştirilmiş “Ağlayan Kaya Niyobe”yi görmeden Manisa’dan ayrılmamak gerek.

Uzun saçlı bir kadın başına benzeyen kayada, gözleri andıran bölgeden su sızdığı için ağladığı şeklinde yorumlanan Niyobe’nin hikayesi şöyle:
“Kral Tantalos ile kızı Niyobe, Sipylos Dağı’nda (Spil) yaşar. Niyobe’nin, altısı kız, altısı erkek bir düzine çocuğu olur. Çocuklarını çok sever Niyobe. Tanrı Apollon buna çok öfkelenir. Niyobe’nin oğullarını gümüş okuyla öldürür, kızlarını da Artemis yok eder. Niyobe kahrolur, çok ağlar, çok göz yaşı döker. O kadar ağlar kisonunda taş kesilir.”

İşte bulunduğu yerde çocuklarının acısıyla ağlarken taş kesilen Niyobe’nin başını andıran Kaya, Spil Dağı’nın eteklerinde sizi hüzünle selamlar.

SPİL DAĞI’NDA BOL OKSİJEN...
Spil Dağı’nın yılkı atları, çam ağaçları ve temiz havası da yolda bol oksijenli mola vermek isteyen tatilciler için iyi bir fırsat. Spil Dağı’nda piknik yapabilir, yanınızda getirdiğiniz yiyecekleri serin ağaç gölgeleri altında yiyip, oksijen depolayabilirsiniz.
Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!
Ya da yol kenarındaki restoranlarda Manisa Kebabı’nı tadabilir, hastalıklara iyi geldiği söylenilen ve 41 çeşit baharattan yapılan mesir macununun damakta bıraktığı lezzetli acılığını, tatil anılarınızın arasına katabilirsiniz.

İzmir’e Menemen yolundan gitmek isteyen tatilciler, yolu yalnızca birkaç kilometre uzatmaları halinde, Uzunburun köyü sınırlarındaki Yoğurtçu Kalesi’ni ve Köseler köyündeki Aiagai Antik kentinin heybetli kalıntılarını görebilir.

ORMANLIK ALANLARDA DİNLENME FIRSATIİzmir’e yaklaştığınızda çam ağaçları arasında yer alan Çiçekliköy ve Çamköy’de temiz orman havasında yorgunluk atabilir, nefis ızgaraların tadına bakabilir ya da çay kahve içerken yolculuktaki anılarınızı paylaşıp, tatilin geri kalan bölümünü planlayabilirsiniz.

İzmir’de, kendinizi serin sulara bırakmadan önce isterseniz Agora, Simirna gibi tarihi bölgelerde geçmişin izleri arasında kısa yolculuk yapabilirsiniz.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda alışveriş yapıp, Kordon’da balık keyfi yaşadıktan sonra, Osmanlı döneminden kalan Kızlarağası Hanı’nın nostaljik koridorlarında çayınızı yudumlayıp, yolun yorgunluğunu atabilirsiniz.
 
UYARI!!!!begendikleriniz icin rep ve tesekkur butonlarini kullanalim bölümümüze resim ve bilgi harici paylasimlar yapmayalim lutfen
 
X