İstediğin mesleği yapmak hakkında?

mervemsim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2025
4
1
1
19
Ben 1 sene mezuna kaldıktan sonra sınava tekrar girdim ama 2 3 soruyla tıp fakültesini kazanamadım maalesef. Sıralamam tıp sıralamasına çok yakındı ve gidenler benden birkaç soru daha fazla yaparak gittiler. İçimde ukte olarak kaldı çünkü biz o arkadaşlarımla hep aynı odadaydık ve hepimiz yaklaşık olarak aynı çalışıyorduk, küçümsemek adına söylemiyorum ama onlar gitti ben neden gidemedim olayı oluştu ben de. Tyt sınavında yanımdaki kişi bayıldı, kalemim çürük çıktı vs bir sürü olay da yaşadım. Tekrar girmeyi düşündüm ama sene içinde gerçekten kendimi vererek çalıştığım için (bir de bu sınavda yaşadığım olaylar tekrarlanabilir bilemeyiz diye) ne gücüm ne de motivasyonumun kaldığını hissettim bu yüzden tercihimi diş hekimliği üzerine verdim. Ama böyle ne bileyim insanlara yardımcı olmak, sağlık sorunlarını çözmek vs bilmiyorum içim gidiyor sanki ve özeniyorum. Ailem olsun çevrem olsun bana diş hekimliğini çok övdüler ve biraz da fikrim değişmişti ama şimdi bilmiyorum prestijli olmasından mı hemen iş bulmasından mıdır diş hekimliğini o kadar sevememeye başladım. Nasıl düşünmeliyim ne yapmalıyım? Ailem o soruları da yapamadıysan ve diş hekimliğine gidiyorsan nasip kısmettir dediler, belki bu senin için daha hayırlıdır dediler. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

DHF'ye başlayın. Eğer içinize sinmiyorsa tekrardan hazırlanırsınız tıp fakültesine. Başıma gelse çok muallakta kalırdım. Hangisinde başarılı ve mutlu olacaksanız o içinize sinsin, diğerinden soğuyun inşallah.

Eger saglik dusunuyorsaniz bence tiptan sonra en mantikli secenek dis hekimligi. Gayet de prestijli ustune bir de yuksek lisans falan yaparsaniz sahane olur. Su an arkadasim İstanbul'da leventte klinik acti esiyle. Hem statüsü var ve saygın hem de cok zengin :))) cantalari ysl, prada falan oyle diyim turkiyedeki yabancilar gidiyor, bazen unluler falan. :)

Sen yine de dene şansını bırakma başarırsın. İstersen diş hekimliği ve diğerini de yürütebilirsin

prestijli olmasından mı hemen iş bulmasından mıdır diş hekimliğini o kadar sevememeye başladım.
Prestijli oldugu ve hemen is buldugu icin mi sogudunuz, ben mi yanlis anladim?
Prestiji olmayan ve is bulamayacaginiz bir alan mi istiyorsunuz??

Ben de öyle düşündüm aslında bir de tıpta ömrünü çok çürütüyorsun boşver dediler ama bilmiyorum. Umarım hakkımda hayırlısı budur

Kimin ne dediği önemli değil, emek verip okuyacak olan da bir ömür o mesleği yapacak olan da sizsiniz. İstediğinizden gerçekten eminseniz ve diş hekimliği sizi memnun edecek bir alternatif değilse tekrar hazırlanın derim. 1-2 sene gerçekten bir kayıp değil, yol hayallere giden yol ise.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…