isteğe bağlı tayin ile yer değiştiren eşin boşanmadaki durumu?

premack

Guru
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2012
97
19
298
41
2,5 yıldır evliyiz. evlenmeden önce nerde yaşanılacağına dair problemler yaşadık ve ailelerimizin ikamet ettiği şehirlerde yaşamayacağımızı eşim kendi tayinle benim calıştığım yere geleceğini ve orda yaşayacağımıza dair söz verdi. Şuan ildeki çalışma süresi olan 3 yılını dolduracağından il dışı isteğe bağlı tayin hakkı olan kocam bana sormadan kararını vermiş ve memleketine gideceğini söylüyor. Ordan uzakta evliliğimiz ayakta ailesinin yanında sıkıntı yaşayacağımız aşikar ama o bunları görmek istemiyor. Tayini çıkarsa ben gitmeyeceğim ve ayrılacağız. Bu durumda boşanmada tazminat vs. de haklarım ne olur acaba? şu an bulunduğumuz yerde ev de aldık kredisinin bitmesine 40 ay var ev de terk edip giden kocanın hakkı ne olur? yardımşarınız için tşkler..

Evlilikte kural olarak oturulacak müşterek evi erkek belirler. Bu durumda siz sadece bu gerekçe ile boşanmak isterseniz bu durumda tazminat almanız hatta boşanmanız bile biraz zor görünüyor. Tabii başka haklı nedenleriniz varsa o ayrı bir değerlendirme konusu olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…