isteksizlik motivasyon kaybı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

esmergizmo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
8.104
10.540
248
kızlar selam. işim için bi sınava çalışmam gerekiyor mutlaka. dersaneye yazıldım.

ama gerçekten içimde hiç istek yok ne yapabilirim?

ergen çocuklar gibiyim hani böyle gece yatmaz sabah kalkmaz dersaneye de gitmez. işin komiği ömrümce öyle biri olmadım hep çok hevesli ve hırslıydım ama 4 senedir bu haldeyim işsizim şu an bütün gün boşum ve hiçbir şey yapmıyorum. çalışmadıkça da sınavı kazanamıyorum tabi ki.

bu kafa yapımı eskisine nası döndürebilirim sizce? motivasyonum hevesim içimde heyecanım hiç yok. hani umudum da yok sanki gene çalışamayıp gene başaramayacakmışım gibi geliyor.

dershanede arkadaşlarınız varsa beraber program yapıp haftanin belirli günleri toplanma yapabilirsiniz, bir dahaki buluşmaya kadar neler yapmanız, hangi konuları bitirmeniz gerektiğini falan da planlarsiniz. bu sayede şevkiniz gelir.

dershanede arkadaşlarınız varsa beraber program yapıp haftanin belirli günleri toplanma yapabilirsiniz, bir dahaki buluşmaya kadar neler yapmanız, hangi konuları bitirmeniz gerektiğini falan da planlarsiniz. bu sayede şevkiniz gelir.

hiç arkadaşım yok sınava hazırlanan. çoğu geçti.

sınava hazırlanan bi arkadaşımla irtibat kurdum sadece ama o dersaneye gitmiyor. o da benden beter tembel daha çok içimi bunaltıyor sanki

hiç arkadaşım yok sınava hazırlanan. çoğu geçti.

sınava hazırlanan bi arkadaşımla irtibat kurdum sadece ama o dersaneye gitmiyor. o da benden beter tembel daha çok içimi bunaltıyor sanki
uzaklaşın o zaman ondan daha da aşağı çekmesin. burda sınavlara vs birlikte hazırlanıyorlar topikler var bir göz atın.. güzel motivasyonlar ile silkelenip kendinize gelirsiniz.

Sınavı kazanınca hayatınızda nelerin değişeceğini düşünerek motive olabilirsiniz. Çok geçerli bir sebep gibi şu anki hayatınıza nazaran.
Başarilar

uzaklaşın o zaman ondan daha da aşağı çekmesin. burda sınavlara vs birlikte hazırlanıyorlar topikler var bir göz atın.. güzel motivasyonlar ile silkelenip kendinize gelirsiniz.

evet ama benim sınavıma hazırlanan pek yok :( başka gruplara girsem alırlar mı beni

Sınavı kazanınca hayatınızda nelerin değişeceğini düşünerek motive olabilirsiniz. Çok geçerli bir sebep gibi şu anki hayatınıza nazaran.
Başarilar

çok geçerli hem de nası. ama uzun süreli olmuyor sanırım pek hayal kuran biri değilim yapısal olarak. daha çok deneyeceğim teşekkürler

Ben de dersaneye yazıldım. Hatta bugün başladım. Aynı motivasyon düşüklüğü ben de yaşıyorum. Ki ben de sizin gibi çok azimli bir kızdım. Motivasyonumuzu nasıl artırabiliriz acaba?

Aslında bana sorarsanız başlarlarda bunun olması normal. Sonuçta her insanın bir şeylere alışması için bir sürece ihtiyacı var. Durun bakalım yavaş yavaş ısınalım ama sakın ha! Alışayım derken tamamen kopmayalım :)) takipteyim;)))

hayatımın hiçbir alanında hırslı, azimli olmadım.
ama mesela birinden hoşlanıyorum bir ay sonra görüşeceğiz diyelim hop beş kilo verebilirdim bir ayda. ya da bir işe gireceğim ama bilmemne kursu gerekiyor, gece gündüz çalışıp becerdim. kısa süreli hedefler ki bu benim için birkaç aydır bana hep yaradı.

senin tüm konularını en az senin kadar biliyorum, sen kendine güçlü olma hedefi koy. düşünsene mesela, tus'ta çok iyi bir derece yaptın, herkesin özendiği hastaneye girdin. ( ki bak bu benim bir ayda kilo vermeme benziyor, birkaç ay kasacaksın, sınav sonrası yatağa yatıp istediğin kadar uyu, nasıl huzurlu olursun)

istediğin yere girdin tus sonucu, nasıl bir özgüvenin olacak düşünsene, onlar duysa ne hissedecek dersin mesela. ben söylim kudururlar. sırf bunun için bile çalışılır.

sadece birkaç ay tüm boş zamanını buna harca, sonunda son gülen olmak istiyorsan :)

bir de çalışmayıp napacaksın kuzum, evde atom parçalamıyorsun nihayetinde. dizi izlemek, kadın programlarını zaplamak dışında bir şey yapılmıyor. hayatın için bir dal bakalım. sonrası gelir.

Yanlış anlama ama sen neden mesleğini yapmıyorsun. Kaç senedir tus'a çalışıyorsun ama bir arpa boyu ilerlemiyorsun.
Doktorluğunu da yapmıyorsun.
Rahata çok alışmış olduğunu düşünüyorum.
Silkelenmelisin!

Ben de dersaneye yazıldım. Hatta bugün başladım. Aynı motivasyon düşüklüğü ben de yaşıyorum. Ki ben de sizin gibi çok azimli bir kızdım. Motivasyonumuzu nasıl artırabiliriz acaba?

Aslında bana sorarsanız başlarlarda bunun olması normal. Sonuçta her insanın bir şeylere alışması için bir sürece ihtiyacı var. Durun bakalım yavaş yavaş ısınalım ama sakın ha! Alışayım derken tamamen kopmayalım :)) takipteyim:KK66:))

aslında ben de işin içine girince gittikçe daha çok hırslanabiliyorum. hatta aksine çok hırslı biriydim sanırım rakibe ihtiyacım var.

sen ne zaman gireceksin sınava?

benim pek vaktim yok aslında artık aniden değişime ihtiyacım var o yüzden kafama takıyorum bunları biraz

hayatımın hiçbir alanında hırslı, azimli olmadım.
ama mesela birinden hoşlanıyorum bir ay sonra görüşeceğiz diyelim hop beş kilo verebilirdim bir ayda. ya da bir işe gireceğim ama bilmemne kursu gerekiyor, gece gündüz çalışıp becerdim. kısa süreli hedefler ki bu benim için birkaç aydır bana hep yaradı.

senin tüm konularını en az senin kadar biliyorum, sen kendine güçlü olma hedefi koy. düşünsene mesela, tus'ta çok iyi bir derece yaptın, herkesin özendiği hastaneye girdin. ( ki bak bu benim bir ayda kilo vermeme benziyor, birkaç ay kasacaksın, sınav sonrası yatağa yatıp istediğin kadar uyu, nasıl huzurlu olursun)

istediğin yere girdin tus sonucu, nasıl bir özgüvenin olacak düşünsene, onlar duysa ne hissedecek dersin mesela. ben söylim kudururlar. sırf bunun için bile çalışılır.

sadece birkaç ay tüm boş zamanını buna harca, sonunda son gülen olmak istiyorsan :)

bir de çalışmayıp napacaksın kuzum, evde atom parçalamıyorsun nihayetinde. dizi izlemek, kadın programlarını zaplamak dışında bir şey yapılmıyor. hayatın için bir dal bakalım. sonrası gelir.

ya aslında şu an kafa olarak güçlüyüm eski ilişki bazında.

benimki sanırım eski güçsüzlüğümün yansımaları artık. hani çalışma bazındaki etkisini yok etmeye çalışıyorum artık sıra onda hayatımda buna ihtiyacım var.

aslında kısa süreli bakma işi mantıklıymış baya. mesela haftaya bi sınavım olsa okuyor olsam deli gibi çalışırdım sanırım kısa süreli hedeflerim olmalı benim.

ben onlara karşı intikam hırsımı bıraktım. o kadar bile gözümde değerleri kalmadı o yüzden o negatif enerji gazım yok şu an. alıştım ve unuttum biraz. ama kendime enerji lazım şu an ve bu pozitif olmalı .

son gülen olmak istiyorum hem de çok. inş olurum...

evden çok sıkıldım dışarıdan da zaten ne gezmek ne bişi izlemek zevk veriyor artık.

Yanlış anlama ama sen neden mesleğini yapmıyorsun. Kaç senedir tus'a çalışıyorsun ama bir arpa boyu ilerlemiyorsun.
Doktorluğunu da yapmıyorsun.
Rahata çok alışmış olduğunu düşünüyorum.
Silkelenmelisin!

aslında hiç rahat değilim şu an. bu hayatı yaşamak daha zor benim için... haklısın..

Beni hatırladın mı, daha önce konuna yazmıştım. Tekrar söylüyorum seni kendime benzetiyorum.
Tus benzeri bir sınava hazırladım bir sene, ve maddi manevi o kadar sıkıntılıydım ki.

Aile hayatım berbattı, özel hayatım keza öyle, ne dışarı çıkmak ne giyinmek ne süslenmek sadece evde yatmak oyalanmak istiyodum.

Sınavı kazanamazsam bu süreci tekrar tekrar yaşayacaktım, bi sene daha, belki bir sene daha... benim en büyük itici gücüm bu oldu, yaşadıklarım o kadar berbattı ki bir sene daha aynılarını yaşamaya takatim kalmamıştı:)

Dolayısıyla, su anki sıkıntılı durumunu bir sene daha yasamak mı istersin? Ailene, arkadaşlarına bu sene de olmadı mı demek istersin? Sadece bunu düşün.

Bu sene kazan kurtul. Hayatının güzel dönemi başlasın senin icin.

Ayrıca sunu söyleyeyim, naçizane bir tespit. Uzun süredir is hayatın olmadığı icin, is hayatından korktuğunu düşünüyorum. Ne kadar kazanıp gitmek de istesen, bir tarafın su halinden de memnun gibi.

Evde uzun sure kalınca insan çok da dışarıyı aramıyor, ev bataklık gibi insan saplanınca çok kolay cıkamıyor. Kendimden biliyorum. Durumun biraz bana öyle geldi.

Beni hatırladın mı, daha önce konuna yazmıştım. Tekrar söylüyorum seni kendime benzetiyorum.
Tus benzeri bir sınava hazırladım bir sene, ve maddi manevi o kadar sıkıntılıydım ki.

Aile hayatım berbattı, özel hayatım keza öyle, ne dışarı çıkmak ne giyinmek ne süslenmek sadece evde yatmak oyalanmak istiyodum.

Sınavı kazanamazsam bu süreci tekrar tekrar yaşayacaktım, bi sene daha, belki bir sene daha... benim en büyük itici gücüm bu oldu, yaşadıklarım o kadar berbattı ki bir sene daha aynılarını yaşamaya takatim kalmamıştı:)

Dolayısıyla, su anki sıkıntılı durumunu bir sene daha yasamak mı istersin? Ailene, arkadaşlarına bu sene de olmadı mı demek istersin? Sadece bunu düşün.

Bu sene kazan kurtul. Hayatının güzel dönemi başlasın senin icin.

Ayrıca sunu söyleyeyim, naçizane bir tespit. Uzun süredir is hayatın olmadığı icin, is hayatından korktuğunu düşünüyorum. Ne kadar kazanıp gitmek de istesen, bir tarafın su halinden de memnun gibi.

Evde uzun sure kalınca insan çok da dışarıyı aramıyor, ev bataklık gibi insan saplanınca çok kolay cıkamıyor. Kendimden biliyorum. Durumun biraz bana öyle geldi.

haklısın

biraz ex yüzünden oldu bu. o bana sürekli iş sorunlarını anlatırdı ve gözümü korkuttu baya. aslında ben işin içindeyken o kadar zorlanmıyordum ama onun iş streslerini sorunlarını sıkıntılarını dinlemekten sanırım bana çok zor gözükmeye başladı bu. doğru tespitte bulunmuşsun.

gerçekten daha fazla süreç uzasın istemiyorum. hayatımı kurmak için ihtiyacım var birşeylerin değişmesine.

teşekkür ederim gerçekten biraz aklım başıma geldi yazdıklarınla bakış açım değişti.

kızlar selam. işim için bi sınava çalışmam gerekiyor mutlaka. dersaneye yazıldım.

ergen çocuklar gibiyim hani böyle gece yatmaz sabah kalkmaz dersaneye de gitmez. işin komiği ömrümce öyle biri olmadım hep çok hevesli ve hırslıydım ama 4 senedir bu haldeyim işsizim şu an bütün gün boşum ve hiçbir şey yapmıyorum. çalışmadıkça da sınavı kazanamıyorum tabi ki.

bu kafa yapımı eskisine nası döndürebilirim sizce? motivasyonum hevesim içimde heyecanım hiç yok. hani umudum da yok sanki gene çalışamayıp gene başaramayacakmışım gibi geliyor.
Selam
Ben de bu sene ciddi bir yıl geçireceğim
Kendime şöyle dedim
Kızım sen bu sınavı kazanmak zorunda mısın? Evet
O zaman hayatının tam 8 ayını bu iş için heba edeceksin
Yani bu sene çekmediğin eziyet kalmayacak
Bu seneyi unut sabah akşam masa başında çalışacaksın
Hatta bunun için de 8 ayı haftalar bazında değerlendiriyorum
yani hafta hafta yapacaklarımı planlayıp küçük adımlarla gitmek daha iyi
Bi planlayıcı ajandam var renkli sevimli bişey
O beni motive ediyor

Sınavım bitince temmuz ayında da çok pis tatil yapacağım :)

Selam
Ben de bu sene ciddi bir yıl geçireceğim
Kendime şöyle dedim
Kızım sen bu sınavı kazanmak zorunda mısın? Evet
O zaman hayatının tam 8 ayını bu iş için heba edeceksin
Yani bu sene çekmediğin eziyet kalmayacak
Bu seneyi unut sabah akşam masa başında çalışacaksın
Hatta bunun için de 8 ayı haftalar bazında değerlendiriyorum
yani hafta hafta yapacaklarımı planlayıp küçük adımlarla gitmek daha iyi
Bi planlayıcı ajandam var renkli sevimli bişey
O beni motive ediyor

Sınavım bitince temmuz ayında da çok pis tatil yapacağım :)

teşekkür ederim :)

Sizi birkaç konunuzdan tanıyor ve ara sıra takip ediyorum acaba durumu nasıl diye. (Her yazdığınızı okumadım yanlış bir çıkarım yaparsam affola.) Doktor olduğunuzu hatırlıyorum, bence çok kutsal bir mesleğiniz var pratisyen hekim olarak göreve başlamanızı tavsiye ederim. İnsanlara sağlık gibi çok çok önemli bir konuda yardımcı olmak ve tabii para kazanmak bence size iyi gelecek. Belki sınava hazırlanmanız konusunda daha iyi motive olacaksınız kim bilir. Bir de özel hayatınızda yaşadığınız kırgınlığı hatırlıyorum. Bu da başlı başına çok büyük bir sınavken kendinize çok yüklenmeyin, bence gayet iyi toparlandınız bu kadarını beklemiyordum açıkçası. Yani siz kendinizi nasıl görüyorsunuz bilemem -kendinizi benden daha iyi tanıdığınız da aşikar- ama bence güçlü bir kadınsınız, kendinize inanıp güvenin bence başaramayacağınız bir şey yok.

Sizi birkaç konunuzdan tanıyor ve ara sıra takip ediyorum acaba durumu nasıl diye. (Her yazdığınızı okumadım yanlış bir çıkarım yaparsam affola.) Doktor olduğunuzu hatırlıyorum, bence çok kutsal bir mesleğiniz var pratisyen hekim olarak göreve başlamanızı tavsiye ederim. İnsanlara sağlık gibi çok çok önemli bir konuda yardımcı olmak ve tabii para kazanmak bence size iyi gelecek. Belki sınava hazırlanmanız konusunda daha iyi motive olacaksınız kim bilir. Bir de özel hayatınızda yaşadığınız kırgınlığı hatırlıyorum. Bu da başlı başına çok büyük bir sınavken kendinize çok yüklenmeyin, bence gayet iyi toparlandınız bu kadarını beklemiyordum açıkçası. Yani siz kendinizi nasıl görüyorsunuz bilemem -kendinizi benden daha iyi tanıdığınız da aşikar- ama bence güçlü bir kadınsınız, kendinize inanıp güvenin bence başaramayacağınız bir şey yok.

teşekkür ederim ben de şaşırdım. sanırım acımı çok yoğun yaşayıp sonra birden hissizleştim olur ya öyle bazen. düşünmemeyi başardım gerçekten şu an düşünmüyorum aşk hayatım hakkında hiç kafam boş ve rahat. yeni birisi olsun diye de kasmıyorum öyle olursa yanlışa düşme riskim yüksek o yüzden zaman bıraktım. olacaksa tam olsun gerçekten kaliteli bir erkek olsun istiyorum bir daha böyle saçmalıklarla uğraşmak istemiyorum.

dersaneye yazıldım şu an göreve başlayamam. bir yandan da vakit geçiyor bi 6 ay sonra mutlu olmak istiyorsam hızlıca hayatımı da düzene sokmam gerekiyor farkındayım ama bazı şeyler artık alışkanlık mıdır yoksa geçmişin izleri mi bilmiyorum beni uyuşturuyor biraz bunu aşmaya çalışıyorum şu an ki hayatın içine karışayım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X