Istemediği bir şehire taşınmak zorunda olanlar...

greenpeacee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
167
4
96
Yaklaşık 2,5 ay sonra hiç istemediğim bir yere eşimin işi dolayısıyla taşınmak zorundayım....bunu düşünmek bile beni mahvediyor..doğup büyüdüğüm ailemin çevremin olduğu büyük bir şehirden hiç kimseyi tanımadığım küçücük bir yere gitmek çok zor..eminim ki benim gibi olan birçok kişi vardır.bu durumu yaşaynalar siz neyaptınız??

ben şehir değiştirmedim ama çocukluğumun,doğup büyüdüğüm yerlerin,arkadaşlarımın geçtiği bir çevreyi geride bırakmıştım..ortaokul zamanımdı ve kolay olmadı..rahat bir çevreden daha kısıtlayıcı bir çevreye girmek dahası alışkanlıklarınızdan vazgeçmek,ardaşalardan uzaklaşmak hiçte kolay bir dönem değil..hala içimin cız ettiği bir dönem olarak hayatımdaki yerini taşır..çok farklı bir konumda olabilcekken hayatın bana verdikleriyle yetinmek zorunda kaldım istemeden..çok şükür diyelim.. Allah yardımcınız olsun..inşallah siz yaşamazsınız ,en iyi şekilde atlatırsınız...

Bence gideceğin şehirde yaşayacaklarını güzel bir deneyim olarak gör.
Bu üzülünecek bir şey değil. Sağlığın yerinde, sevdiğin yanında. Tamamdır.
Her yerin kendine has güzellikleri var.
Her yeni ortam yeni bir tecrübe, yeni güzellikler demektir.
Çok şehir ve semt değiştirdim ailemle.
Gerçekten bana bir sürü şey kattığını düşünüyorum.
Bu şekilde olumsuz düşüncelerle kendini yıpratma.
Madem mecbursun gitmeye, güzel taraflarını görmeye çalış.
Gittiğin yeri güzelleştiren sen olacaksın.
Sen iyi olursan, iyi düşünürsen her şey güzel olacaktır. (;

bence önyargılarınızı bir kenara bırakın. gitmeden kendinizi bir hayal kırıklığı içine sokmuşsunuz. kendinize zarar veriyorsunuz. orada yaşayabileceğiniz güzel şeyleri düşünün.

bence önyargılarınızı bir kenara bırakın. gitmeden kendinizi bir hayal kırıklığı içine sokmuşsunuz. kendinize zarar veriyorsunuz. orada yaşayabileceğiniz güzel şeyleri düşünün.

aynen öyle yaptım doğru söylüyorsun...bu önyargıyı nasıl aşacam bilmiyorum ama aşmak zorundayım..

bende ailemden ilk dfefa bu kadar uzak bir yere geldim
bende ankaradan kayseriye taşındım ankaradaykdende annemlere yakın olmasamda aynı şehirdeydim buraya geldiğimde 2 yaşında küçük bi kıızım vardı ve birde hamileydim
kimseyi tanımıyordum çevreyi bilmiyorum tek başıma ne yapacağım diye düşünüyordum ama yeni bir şehir yeni heyecan yeni insanlar 5 aydır burdayım ama alıştım çok şükür komşu bile edindim :)) bence ön yargılı düşünme yeni bir yer yeni heyecanlar yeni insanlar

iyi taraftan bakamıycam çünki iyi bi tarafı yok

8 yaşımdan beri gitmediğimiz yer kalmamıştı üstelik çok sevdiğim lojmanımdan ayrılmak o ortamdan gitmek bana öylesine zor gelmişti ki

ayrıca ayrılışlarımız kötü oldu çok yere taşındık tekrar lojmana döndük havalara uçtum ama o da 5 yıl kadar sürdü yine ayrıldık.ayrıntılarıyla anlatmaya kalksam neler yaşadığımı anlatmaya çalışsam felan eminim yine o anları yaşıyor gibi olurum kendime gelemem bikaç gün o derece yani

o yüzden hepsi mükemmel olan derslerim bile bozuldu.. ortamlara alışıcam katlanıcam diye bunun yanında bi sürü sorun da beraberinde geldiği için toparlamam zor oldu tabi..

ohoo neler neler..

neyse 10 senedir memleketimdeyim artık buraya kazık çakmak istiyorum :27::27:

burda çok mutluyuz çok şükür..

Allah bi daha yer değiştirmek zorunda bırakmasın çünkü çocukluğumda ve tam ergenlik çağlarımda bunları sıkça yaşadığım için resmen psikolojim bile bozuldu artık taşınma ve şehir değştirme laflarını duymaktan bile nefret ediyorum

bu 19. evimiz yani varın gerisini siz anlayın...:50::50::50::50:

Back
X