ıstemedıgım evde oturmak ıstemıyorum....

didempolat

KOCASININ BITANESI....
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2010
938
0
96
İstanbul
arkadaslar merhaba;
su aralar cok sıkıntılıyım sıze derdımı acmak ıstedım cok buyuk gelmeyebılır sıze ama benım kafamı kurcalayan ve uzen bı konu var....ben nısanlıyım allahım ızın verırse 20 kasımda dugunum var.kayınpederım bıze bı akrabasının evını tutmak ıstıyor.o evde daha once eltım oturdu bısene sonra ev aldılar cıktı.evın seklını anlatayım ev cok sekılsız.mutfagına 1 kısıden fazla kımse gıremez ve eskı bı ev odalarda buyuk ama arkaya baktıgı ıcın cok karanlık kalıyo hep hayalım balkonlu bır ev balkonu yok ...hadı onuda gectım bana sormuyolar bıle gel bak burda otururmusun dıye cok aglıyorum yazarken bıle aglıyorum..nısanlıma soledım annesıyle konusmus annesı burayı tutmazsak bıze darılır dıyomus akrabası...kımsenın benı dusundugu yok yanı..kımseyı kırmadan nasıl cozerım ben bu olayı bı yorum yapın lutfen....ve bu evde 4 5 sene oturcaz ev alana kadar... dua edın kardeslerım lutfen olmasın

İnşallah çözüm bulursunuz.

Sen de resti çek,kesin ağırlığını koy madem öyle.
Bu eve gelin gelmem,ev alana kadar beklerim yine evlenmem diye tepkini göster.
Akraba darılırmış da gelin darılırsa ne olur görsünler.

Son düzenleme:
yapacak iki sey var, ya israrci olacaksiniz karsi tarafida kirmadan,yada kabul edeceksiniz.
Icinize sinmiyorsa nisanlinizla konussaniz o ikna etse ailesini

Evlilik öncesinde herşeye susmam evlenince hiç bir şeye hayır dememeyi beraberinde getiriyor.Bence herşeyi göze al ne olursa olsun karşı çık.Nişanlını ikna et.Yoksa herkes sana kendi istedğini yaptırır.Bir an bile düşünme baskın çıkmaktan.Ama nişanlını karşına alarak değil.Sonra çekeceğin sıkıntıları kendinden emin anlatarak konuş.NE OLURSA OLSUN HALLET.Çok sıkıntı çekersin yoksa başkalarının söylediklerine eyvallah dediğin için...

yapacak iki sey var, ya israrci olacaksiniz karsi tarafida kirmadan,yada kabul edeceksiniz.
Icinize sinmiyorsa nisanlinizla konussaniz o ikna etse ailesini

canm bende ole cok kırmadan halletmeye calısıyorum ınsallah:)konusmus ama sonuc ne olucak onumuzdekı gunlerde gorcez kayınvalıdeme ıstemıyorum desem kırılırmıkı

cok tesekkur ederım arkadasım bugun mubarek gun bıde nasıl dua edıyorum uzuluyorum bende ole konustum nısanlımla kesınlıkle o ev tutldu deme bana dedım...dua et dıyo bana allahım sen yardım et:)

bir şey dikkatimi çekti.. Neden sizin oturacağınız ve yaşayacağınız eve onlar karar veriyor? Kirasını 4-5 yıl boyunca kayınvalidenler mi ödeyecek? Yok siz ödeyecekseniz sizin cebinizden çıakcaksa izin versinler de siz karar verin nasıl bir evde oturacağınıza. Kendimden örnek vereyim; tam nişanlandım kayınvalidem tutturdu illa benim evimde oturun ben evi boşaltacam diye; evi dubleks ti. eşim zaten istemiyordu orda oturmayı; ben de hayır ben büyük evde yapamam zaten iki kişiyiz " hem dağdan gelip bağdakini kovmak olmaz" dedim ve kibarca reddettim; öyle olunca kiracıları olan daha merkezi ama küçük bir evleri vardı; kiracıyı çıkartıp evde yapılabilcek bütün tadilataları yaptılar ve biz geçtik :) şimdi kira filan da ödemiyoruz o yüzden böyle olması işimize bile geldi ve her fırsatta da teşekkürümüzü ediyoruz.

Sen "hayır ben istemiyorum balkonlu bir evim olsun" istiyorum dersen akraba makraba küslüğünü takacak halleri kalmaz. Üzülme ve olaya hemen el at nişanlınla da önceden konuş ki seni hep desteklesin

Ya sanki onun evinde oturmuyorsun? Niye bu kadar tasalanıyor ki yasayacak olan sizsiniz ve icinize sinen, begendiginiz bir evde oturmak istemenizden daha dogal ne olabilir ki darılması, küsmesi ne kadar cocukca! Bence agırlıgınızı koyun kabul etmeyin. İnsan bir kere evleniyor sonucta güzel bir evde oturmak sizinde hakknız en güzel günlerinizi neden icinize sinmeyen bir yerde geciresiniz ki!

Begenmem ve oturmaya karar vermem en dogal hakkım!

Son düzenleme:
ıste bende buna kızıyorum nıye bız karar veremıyoruz dıye onlarda yardım edıcekler galıba ama bunlarda kese bır ıste nısanlım mobılya borcunu odıycek yada kırayı ıksınden bırını bız odıycez borcumuz bıtene kadar herseye karısıyolar sıkıldım artık

Eğer durumları müsaitse elbette yardımcı olmaları çok güzel çok hoş bir davranış ama lütfen bu kadar müdaheleye izin vermeyin. Eğer müdaheleyi istemiyorsnız yardımı da kabul etmeyin; ilk evlendiğiniz zaman bulaşık makineniz ya da ne bileyim yemek odası takımınız tam takım olmak zorunda değil; önce acil ihtiyaçları alırsınız sonra da zamanla diğer eşyalarınızı alırsınız.

Ne demek akraba kırılır diye anlamıyorum bu insanları.Hadi onlar böyle düşünüyor da ev tutulmayacağı için kırılmaya hazır akrabalara ne demeli.Onların hiç mi suçu yok.

ooo bunlar her şeye karışıyo kiranı verceklerse bişi diyemessin ama vercez derler vermezler çalışıyomusun bilimyom ama bence gitme o eve sonra aklın güzel evlerde kalır beğenidini tut bende çalışıyom öderim dersin çalışıyosan cnm

canm bende ole cok kırmadan halletmeye calısıyorum ınsallah:)konusmus ama sonuc ne olucak onumuzdekı gunlerde gorcez kayınvalıdeme ıstemıyorum desem kırılırmıkı

Bence söyle gerekirse kırılsın ,nasıl olsa düzelir sonra.Ama bence burda nişanlına iş düşüyo ben istemiyorum desin.

bende calısıyorum canm bende ole dıyorum ama sımdı nısanlım aradı olmıycak o ev sen uzulme dedı kızlar benım ısım nıye hep aksı gıdıyo bende sorunmu var 2,5 yıldır beklıyrm cok mu uzun bu ara

ayy iyi hadi sevindim 2,5 yıl biraz uzun ama şartlarınız nasıldı askerlik falanmı girdi araya

yok canm ben ogrencıydım unıversıtede 2 yıl o benı bekledı geldım 2009 hazıranda soz yaptık bızden 1 ay sonra onlar abısne nısan yaptı onlarda buyukten once yapmıyolarmıs neyse bız bekledık ...subatta abısı evlendı bunlar hıc konusyu acmadıbızde dugun yaptılar bekleyelım dedık neyse bızım zorumuzla 2010 mayısta nısanlandık hala nısanlıyız kasım 20 de dugunumuz var ....allahım sen hayırlısını bılırsın senden sual olmaz tabıkı de bılmıyrm benım durumumda olan varmı uzuldum cok heralde ters etkıledı benı....

ayy iyi hadi sevindim 2,5 yıl biraz uzun ama şartlarınız nasıldı askerlik falanmı girdi araya

yok canm ben ogrencıydım unıversıtede 2 yıl o benı bekledı geldım 2009 hazıranda soz yaptık bızden 1 ay sonra onlar abısne nısan yaptı onlarda buyukten once yapmıyolarmıs neyse bız bekledık ...subatta abısı evlendı bunlar hıc konusyu acmadıbızde dugun yaptılar bekleyelım dedık neyse bızım zorumuzla 2010 mayısta nısanlandık hala nısanlıyız kasım 20 de dugunumuz var ....allahım sen hayırlısını bılırsın senden sual olmaz tabıkı de bılmıyrm benım durumumda olan varmı uzuldum cok heralde ters etkıledı benı....

Daha ne saçmalıklar duyucaz acaba..Sen oturucaksın evde istemediğin bir evde niye oturasın yaa hiç akla mantığa sığarmı ? Akrabaları darılıcakmışş Allah allah ! Bedavamı oturucaksınız o ev olursa..Kesin istemediğini söyle parası ile değil mi kendi istediğin yerde otur , ne saçma bir istek yaa ...

allah herkese anlayıslı ınsanlarla karsılastrsın ınsallah sımdılık cok rahhatladım canm o ev olmıycakmıs nısanlım kesın bır dılle solemıs:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…