istemeye gelecekler ama babama bunu nasıl diyeceğim?

EMiNEveAYDIN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2010
332
5
68
Eskişehir
2 yıldır bir birlikyteliğim var. çok seviyorum. ilk zamanlardan beri planımız okulumun bitmesine yakın söz yapılır atandıktan sonra da düğünü yaparız. ilk zamanlar böyle konuşması kolaydı.

şimdi okulum bitmek üzere. sevgilim hakkaride uzman jandarma . nisan ayında izne geldiğinde beni istemeye gelecekler. önümüzdeki ay da ailesi gelip ailemle tanışmak istiyor.

ama babama söylemek okadar zor ki:( çok sinirli ve inat birisidir. annem söyleyemez asla. söyleyemem diyor zaten. babam bugüne kadar hep atanırsın atandığın yere ben de gelirim birlikte kalırız diye hayaller kuruyordu. şimdi ben kalkıp naasıl söyleyecem.

öyle hatrını sayabileceği bir büyüğümüz olsa ona söylerim o babamı ikna ederdi ama öyle bi tanıdığımız da yok hiç.

aa anlaması lazım. 4.sınıftayım şuan. haziranda mezun olacam. sonrasındada inşallah atanıp öğretmen olacam. 22yaşındayım. artık okadarda erken değilki. ya var ya strese girdim. nasıl ikna edecem bilmiyorum
aklımda sürekli cümleleri topralamaya çalışıyorum şöyle başlayım filan diye.

Canım evlenceksin ve bunu söylemen gayet normal babana.
Merak etme çekinme babandan seninde bir yuvan olsun istemez mi hiç
Babanla güzel güzel konuş çok sinirliyse duygusal gir olaya kolay gelsin :71:

bende çok tedirgindim bu konuda aynen senınki gıbı annem ben söylemem dedı teyzem söylemişti ama neye yarar babam direk beni çağırdı ben gayet ciddi bir tavırla konuştum ama evlenıcem hemen planlarım şunlar demedim ailesi gelsin biz tanışıyoruz sizde bi tanışın bakalım dedim sonra herşey oyle guzel ilerledi ki süperdi sadece 15 dk sık dışını konuş derim...

canım elbet evleneceksin. bu kızılcak sinirlenilcek bi konu değil. annen keşke destek olsaymış. böle durumlarda anneler önce temeli atar ortamı hazırlar. oturt babanı karşına baştan anlat niyetinizi söle. hayır vermem olmaz diyemez ya sonuçta elbet günü geldimi evleneceğini oda biliyor kızının mutluluğunu ister sonuçta.

ya aslında annem baştan söyleyecekti ama geçen hafta evde babam resmen terör rüzgarları estirdi ee haliyle annemde korktu söyleyemeyecek.

konuya girerken nasıl girecem bilmiyorum. direk şu zaman evlenecem diyemem. ve ababama sevgilimi 2yıldır tanıdıımızda söylemicem bu defa anneme kızar. bu kız 2yıl boyunca bizi uyutmuş neler neler yapmış dişye. çok da yeni tanıştıımızı söylesem bu defa bilmediğin tam tanımadıın insanla nasıl evlenecen derse diye korkuyorum:18:

ya aslında annem baştan söyleyecekti ama geçen hafta evde babam resmen terör rüzgarları estirdi ee haliyle annemde korktu söyleyemeyecek.

konuya girerken nasıl girecem bilmiyorum. direk şu zaman evlenecem diyemem. ve ababama sevgilimi 2yıldır tanıdıımızda söylemicem bu defa anneme kızar. bu kız 2yıl boyunca bizi uyutmuş neler neler yapmış dişye. çok da yeni tanıştıımızı söylesem bu defa bilmediğin tam tanımadıın insanla nasıl evlenecen derse diye korkuyorum:18:

ayyy aynı bizim durumlarr ne yana çeksen elinde kalır :1:canım dersinki; babacım sana sölemek istediğim birşeyler var. benim bir arkadaşım var bir süredir görüşüyoruz. birbirimizi tanıdığımızı düşünüyoruz seninde tanımanı isterim eğer uygun görürsen tabi falan dersin. tabi bikaç gün öncesinden daha huyuna suyuna gitmeye başla. bir dediğini iki etme falan gönlünü hoş tut her ihtimale karşı :34:

Bence işin içine yalan katmadan konuş sakince. Sonuçta sen onun evladısın. Asacak değil ya. Ama arkadaşının uzman çavuş olması işleri yokuşa sürebilir. Hayırlısı olsun.

Ben ilk nneme söylemiştim. Sonra babamlal konuşacaktım. Hatta annemi tembihlemiştim sen söyleme ben konuşurum babamla diye. Annem söylemiş hemen.:31:

Sen konuşamıyorsan nen yapıp edip anneni ikna etmelisin ya da cesaretini toplayıp sen konuşmalısın. En güzeli senin konuşman.

hiç mi evlenmeyeceksin
birgün evleneceksin
ha bugün öğrenmiş ha 3 yıl sonra :34:
cesaretini toplayıp söyliyeceksin
zaten bikişi söyliyecek
yine senle konuşucak ayrıntıları
benim annem çıtlattı babam ve abime
ikiside ayrı ayrı konuştu benimle
bugün söyledim 15 dk sonra kabul etti diye bişey yok
söyledik tanışma oldu 2 ay sonra söz oldu
sabırlı olman lazım kabullenmesini beklemen lazım

konuya girmek kasıyor beni zaten:( annem hiç söyleyemez bende istemem daha sonrasında kadına yüklenir.

aslında kayınvalidemi birazcık tanıyor. ekim ayında bize oturmaya gelmişti. arkadaşımın teyzesi demiştim.

her bakımdan 4 4lük. babamın hayır diyeceği hiçbişe yok. ama babam çok inat. bi defa hayır derse bidaha evet demez. onun hayır demeyeceği zamanı bulmak önemli:59:

daha yeni annem kardeşlerim hepsi üzerime geldi. babana şimdi söyleme diye. temmuzda söyle hatta atandıktan sonra söyle diye.. ama erkek arkadşımın ailesi şimdi söylememi istiyor. ben de aslında şimdi istiyorum. ozaman daha çok m utlu olacam.

hayatta hiçbişe istemediğim gibi olmuyor. sadece isteklerime önem verilse . üfffff ya artık iyice sıkıldım hayattan:43:

2 yıldır bir birlikyteliğim var. çok seviyorum. ilk zamanlardan beri planımız okulumun bitmesine yakın söz yapılır atandıktan sonra da düğünü yaparız. ilk zamanlar böyle konuşması kolaydı.

şimdi okulum bitmek üzere. sevgilim hakkaride uzman jandarma . nisan ayında izne geldiğinde beni istemeye gelecekler. önümüzdeki ay da ailesi gelip ailemle tanışmak istiyor.

ama babama söylemek okadar zor ki:( çok sinirli ve inat birisidir. annem söyleyemez asla. söyleyemem diyor zaten. babam bugüne kadar hep atanırsın atandığın yere ben de gelirim birlikte kalırız diye hayaller kuruyordu. şimdi ben kalkıp naasıl söyleyecem.

öyle hatrını sayabileceği bir büyüğümüz olsa ona söylerim o babamı ikna ederdi ama öyle bi tanıdığımız da yok hiç.

aa anlaması lazım. 4.sınıftayım şuan. haziranda mezun olacam. sonrasındada inşallah atanıp öğretmen olacam. 22yaşındayım. artık okadarda erken değilki. ya var ya strese girdim. nasıl ikna edecem bilmiyorum
aklımda sürekli cümleleri topralamaya çalışıyorum şöyle başlayım filan diye.

çok benziyoruz gerçektennn :) bende okuyorum ve bnm de erkek arkdşm asker.aynı şekilde babam çok sinirli en küçük bişeye parlayan birisi... ona bişey sorarken hep 2 kere düşünür öyle sorarım acaba bağırır mı bana diye.öyle bi insan işte.annem de babama göre dha bi uysal.evde hep babamn sözü geçer yani.bnm babam dha önce hç bi erkek arkdşımı bile bilmedi.bilmemeliydi zaten.korkardık annemle öğrenir diye.ama bu sefer ki farklıydı.farklı olduğunun annemde farkındaydı.e niyeti de ciddi tbi.habire bni sıkıştırıyodu söz yapalım yapalım diye.e bende annemi sıkıştırdım azcık.annem aaa kesinlikle söyleyemem ben falan dedi.uzun ısrarlar sonucu annemi ikna etmeyi başardım.babamı bi gün mutfağa çekti ve herşeyi anlattı.böyle böyle birisi var.istemeye gelcekler eğer sennde iznin olrsa diye... ben sanardım ki babam bunu öğrenrse biterim, bi daha evden dışarı bile zor çıkarım... gerçi annemi o kdr sıkıştrmıştm ki bunları göze almştm zaten :61: annem de inceldği yerden kopsun o zaman dedi.ve tahmin ettiğimin aksine babamın bana olan tavırları bile iyi bi yönde değişti.bnmle daha bi ilgilenir oldu.bekledğimz gibi bi tepki vermedi.hatta hiç tepki vermedi ve tmm dedi.... erkek arkdşm seyirden döndüğünde biz de haziranda söz yapcz inş....

diceğim şu ki bence korkma... babalar bu konuda ne kdr sert gözükselerde tahmn ettiğin gibi bi tepkiyle karşılaşmayabilirsin.sadece üzülür.doğal olarak tabi ki.sonuçta biricik kızı evlilik yoluna giriyor, kolay mı :61:

sevdiğinin annesi birini yollasa hayırlı bi iş için gelmek istiyoruz diye? olmazmı? hani trk filmlerinde oluyor ya :31:

hayce seninki ne güzel olmuş. benim babamda belki tamam diyebilir kızmayabilir ama kızadabilir. ne yapacağını kestirmek mümkün değil. annem kararlı. söylemeyecek. konuyu ben açacam. senin gibiyim. bugüne kadar sınıftaki bi erkekle bile konuşmamıza kızardı babam. şimdi kalkıp bi erkekle evlenmek istediğimi söylemek kolay olmayacak.

biraz önce kuzenimi aradım. akşam eve gittiğinde tekrar arayacam halamı ver diyece telefona.

halama anlaatacam durumu. haftaya cumartesi pazar gel babama söyleyelim dicem. belki halama bişe diyemez inşallah. b
buarada cumartesi öğlen 2buçukta ve pazar 2buçukta sınavım var. babam inşallah sorun çıkarıp da sınavımı etkilemez:59:

Bu kadar tedirginsen sınavlarını da atlat ondan sonra açın konuyu olmaz mı? Halan babandan büyük mü?

Back
X