Işten Atildim!?

Miss Eyre

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2016
17
6
36
Merhaba Kizlar,

Ben üniversite okuyorum ve haftasonlari ve tatillerde bir mağaza zincirinin çocuk mağazasinda çalişiyordum. Iş anlaşmam her 12 haftada bir yeniliyordu.
Bugün patronum beni çağirdi - ben de yaz tatilinde ne günleri çalişabileceğimi soracak zannettim ve gittim.
Ama meğer beni işten atacakmiş! Ve bunu da açik açik söylemedi ama yalanlar ilen anlatti!
Yok öbür full çalişanlarin çok açiklari varmiş da onlarin daha fazla çalişmasi gerekiyormuş, benim planlarim var zannetmiş de. Bana üç/dört ay sonra ancak yeni bir anlaşma - onu da belki - verebilirmiş ancak.
Ama geçen gün benim ilen birlikte çalişan kiz bana sordu, temmuz için çalişma planini gördüm mü diye. Ben de hayir dedim, WhatsApp grubunda bana gelmedi dedim.
Oda bana telefonunu gösterdi, çalişanlar için yeni bir Grup yapmiş ve beni eklememişler. Ve dahasi plan da yeni birisinin ismi de yazili.
Bugün konuşmada dedim, bilmiyormuş gibi, D. (ismi yazan kişi, uzaktan taniyorum) geçen bana söyledi, burada işe başliyacakmis, çok sevinmiş diye. S. (patronum) da hemen dediki şehir de ki diğer mağazada başliyor diye.
Aklimdan geçdi sormak: peki niye bu mağazanin planinda yaziyor ismi diye, ama demedim. Keşke sorsaymisim...
Kasim 2013 den yani çalişiyordum, hiç birgün bile şikayet gelmedi, yabanci müşterilerlen kendi dillerinde - ingilizce olsun arabca, franzisca olsun - konuşup yardimci oluyordum, çünkü sadece ben yabanci dil biliyordum. Tozlari bile alip, yapmak zorunda olduğumdan daha fazla yapiyordum, işe gelemeyenlerin yerine çalişiyordum ama boşuna.
Giderken bir doğru düzgün veda bile etmediler. Sadece anahtarini ve çalişan kardini ver deni.
Az önce de telefon etti S., yarin beni arayacakmiş, birşey konuşmak için.
Açikcasi hiç merak etmiyorum. Sadece gerçek nedenini bilmek istiyorum, ama nasil sorarim?
Neden yalan söyleyip bahaneler uydurdun desem çok mu direkt olur?

Burada okuduklarimdan sonra patronun karisinin seni kiskandigini, bu yuzden israrla isten attirdigini dusundum bir an. Hayalgucum genis degil, sadece hergun burada ayni teraneyi okuyorum. Bu sefer de bir kiskanclik "kurbani"na mi denk geldim acaba dedim. Yani ben de bu konuda paranoyak oldum. Cunku ele avuca gelir bir sebep gosterilmemis.

çok saçma..

Resmi calisan misin? Sozlesmen var mi ?

Varsa ac iade davasi birak ugrassinlar...

Sebep açıklamak zorundalar. Oyle tamam bitti cik demeyle olmuyor bu isler...

Son düzenleme:
İşten ayrılma sebebimi öğrenebilir miyim deyin merak ediyorsanız. .
Ben olsam sormadım. .

hea benim de ilerisi için hep o aklıma geliyo arkadaşlarımın sevgililerinin kıskançlıklarından sonra acaba ilerde patronun karısı yuzunden işten atılır mıyım diye slksdjfsdf

İyide neden diye sormadınmı? Geçerli yada geçeriz bir NEDEN? Söylenenler tatmin etmedi

Patronum kadin, yani kiskanclik değil.
Kiskanilacak bir şeyim de yok zaten.
Sabahtan belli düşünüyorum kovulmamin nedenini, ama aklima hiç birşey gelmiyor. Daha düna kadar 'en iyi çalişanlardanimizdansin, işten ayrilman çok kötü olur' felan diyorlardi ve bugün yalan ile kovuyorlar. Hiç birşey anlamadim bu işten.

Resmi calisan misin? Sozlesmen var mi ?

Varsa ac iade davasi birak ugrassinlar...

Sebep açıklamak zorundalar. Oyle tamam bitti cik demeyle olmuyor bu isler...
Benim sözleşmelerim oniki hafta bir yenileniyordu. Bir imza ve üni'de kayitli olduğuma dair belge lazimdi.
Türkce si ne bilmiyorum (yurtdişindayim) ama tam zamanli işci değildim, öğrenciler için ekstra sözleşmem vardi. Ve o sözleşmede de yaziyordu, 12 hafta'lik bir s. bittikten sonra iki tarafda çalismayi sonlandira bilir diye...

Benim çok üzdü. Yüzüme gülüp de yalan söylenip kovulmam. Sanki o üç senenin hiç değeri yokmuş gibi...

Açıklamanız yeterli gelmedi. Ben neden çıkarıldım de.
İyide neden diye sormadınmı? Geçerli yada geçeriz bir NEDEN? Söylenenler tatmin etmedi
Sormadim. Aklimdan geçdi. Yalanini anladigim anda (D. öbür mağazada başliyacak dedi, ama ben planda gördüm, bizde çalişacağini) ama şimdi yüzüne de direkt soramadim (çekindim) neden yalan söyledin diye çünkü ne kadar zoruma gittiğini göstermek istemedim. Onlar bana değer vermediler, bende ne kadara 'yaralandiğimi' göstermek istemedim.
Belki biraz melodramatik gelebilir, ama kücük bir dükkan ve biz - yaş farki fark etmez - hepimiz arkadaş gibiydik. Ondan biraz da bukadara zoruma gitti galiba...

Sozlesmeni yenilemeyecegini tr de ki kanunlara gore bildirmesi gerekir. Yenilememe sebebini yazili olarak bildirir ilisik kesme evrakinda. Su su sebeple birlikte calisamayacagiz, bugune kadar desteklerin icin tesekkur ederiz gibi birsey yazıyorduk yanlis degilsem..

Uzulme, is hayati cok acimasiz maalesef. Insanlar nankor, uzerine basmak için sirada beklerler hep. Okulunu bitirip yetkili bir pozisyonda basladiginda hep tecrübe bunlar sana

Aman ne üzülüyorsun?
O kadar yabancı dille sen işsiz kalmazsın arkadaşım.
Onlar üzülsün.

Ve evet direk sor.
Ben aptal değilim, her şeyden haberim var detay bilmek istemiyorum.
Sadece hakkımı helal etmiyorum size de ve çık.

Tabi ki sorun.
Nasıl soracağım diye çekinkenliğiniz varsa da: yeni yerlere iş başvurusun'da bulunacağım, beni işten çıkardığınıza göre geri dönüşü olmayan hatalar'da bulunmuşum demektir. Bu konuda beni aydınlatabilirmisiniz lütfen? Yeni iş yerimde bu hataların tekrarlanmaması adına önemli bu bilgiler benim için' diye sorabilirsiniz mesela.

Neden yalan söyleyip bahaneler uydurdun desem çok mu direkt olur?

Bence hayır. Direkt sorun ki utansın yaptığından.
Küçük beyniyle uyguladığı planlardan habersiz olduğunuzu düşünmesin. Kendini akıllı sanmaya devam etmesin.

iş hayatında arkadaşlık, dostluk, kankalık işlemez. herkes işine gelince profesyonel kesilebilir. bunu erkenden öğrenmeniz acı olmuş.
diğer yandan bence tek neden sizin orada ilerde yükselme ihtimaliniz olması ve diğerlerinin kendi yerlerini korumak konusunda şimdiden strateji yapmalarıdır. konuştuğunuzda size söylenecek saçma sapan bahaneleri dinlemeyin bile

Yada belki o kişi tanıdığıdır.. Bilirsin tanıdıklar önce gelir... İş istemiştir.. Diğerleri kadroluysa seni çıkarmışlardır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…