İşten ayrılıp kpss çalışsam mı?lütfen yardımcı olun arkadaslar

Canim çocuk okula gidiyor bana sabah 9 da gidiyor demişti 11.30da götürüyorum geri almak için 4 de gidiyorum 1 saat okulda oynuyor okul çıkışı eve getirip üzerini değiştirip yemeğini yedirip oyun oynamam gerek ödevlerini yaptırmam sonra hergün duş aldırmam lazım yoksa kabul etmiyor. Hani ben çocuğun işlerini yapmaktan gocunmuyorum ama çocuk okuldayken işler yemek istemesi evin temilimini istemesi çok zorluyor eğer bi şey (ona göre) eksik olsa not yazıyor asiyor..tatlımm şunları şunları yap ornegin,evi haftada 2-3 süpürüp silelim ki evde toz olmasın gibi..

Kpss ye calisin evet
Hatta cocuga bakarken bile calisabilirsiniz kitabinizi goturup ..
Bunu o tatlisa soyleyin
Silsin supursun evini de tozlanmasin hayret bir sey ..
Bu arada ne kadar aliyorsunuz bu aileden ..
Cikarsaniz zorlanir misiniz?

Canim çocuk okula gidiyor bana sabah 9 da gidiyor demişti 11.30da götürüyorum geri almak için 4 de gidiyorum 1 saat okulda oynuyor okul çıkışı eve getirip üzerini değiştirip yemeğini yedirip oyun oynamam gerek ödevlerini yaptırmam sonra hergün duş aldırmam lazım yoksa kabul etmiyor. Hani ben çocuğun işlerini yapmaktan gocunmuyorum ama çocuk okuldayken işler yemek istemesi evin temilimini istemesi çok zorluyor eğer bi şey (ona göre) eksik olsa not yazıyor asiyor..tatlımm şunları şunları yap ornegin,evi haftada 2-3 süpürüp silelim ki evde toz olmasın gibi..

Inan seni oyle iyi anliyorum ki birde sıcak olduklari icin iyi davrandiklari zaman reddetmeye utaniyoruz

Bak sana şöyle soyleyeyim ben is gorusmesine gittigim zaman bana demisti ki senden hicbir is beklemiyirum sadece oynadiginiz dagityigini zaman onu topla

Ama sonrasinda o evde yapmadigim is kalmadi banyo duvarlaribdan tutda halilarina kadar yıkatmisligi var

Son gittigim gun bile bir suru isini yaptirdi
Bak benim calistigim 2 yil boyunca tek bir gun o eve temizlikci cagirmadi benden sonra duzenli olarak temizlikci almaya baslamis demekki yarim yamalak bir maasla her iki isinide yillarca bana yapyirmis

Seninki okul cagindaymis benimki kucuktu ve onu uyuttuktan sonra evin altindan girer ustunden cikar temizlerdim

1 saat fazla uyusun diye dualar ederdim

Yani kendimden gectim ben anne olsam tek derdimin cocugumla iyi ilgilenilmesi olurdu

Sabahtan aksama kadar calisan bi ibsan o yorgunlukla cocukla ne kadar iyi ilgilenebilir ki

Oglen aralarida cocugun teyzeleri yemege gelirdi onlara yemek hazirlar bide onlari toplardim

Birde memnun edemezdim ayri mesele simdi cok sukur ki cikmisim diyorum brnce senin ne guzel elinde egitimin var yarin ilk isin cocugun annesini karsina alip konusmak olsun bence

Sınava çalış bence. Olmazsa yazın başvur özel okullara, kreşlere orada çalış. Bakıcılık + hizmetçilik olmuş seninki sanki. Hiç yıpratma kendini.

Netlerim sizden düşük... Ama alana bakar alana iyi hazırlanır ve iyi yaparsanız atanırsınız... Ben bu yıl üniversitede 3 ve 4.sınıfın derslerini birlikte aldığım için kpss ye hiç bakmadım ama bu hafta okul bitiyor alana yüklenicem... Olmazsa seneye hazırlık olmuş olur...

Zaten calisanlar bile yapamiyo zor bi sinav. Calismadan hic olmaz bu is. Bence de otur calis,olmazsa yine olmaz. Sonra baslarsin geri isine..
Elinden geleni yap sen ama.

Inan seni oyle iyi anliyorum ki birde sıcak olduklari icin iyi davrandiklari zaman reddetmeye utaniyoruz

Bak sana şöyle soyleyeyim ben is gorusmesine gittigim zaman bana demisti ki senden hicbir is beklemiyirum sadece oynadiginiz dagityigini zaman onu topla

Ama sonrasinda o evde yapmadigim is kalmadi banyo duvarlaribdan tutda halilarina kadar yıkatmisligi var

Son gittigim gun bile bir suru isini yaptirdi
Bak benim calistigim 2 yil boyunca tek bir gun o eve temizlikci cagirmadi benden sonra duzenli olarak temizlikci almaya baslamis demekki yarim yamalak bir maasla her iki isinide yillarca bana yapyirmis

Seninki okul cagindaymis benimki kucuktu ve onu uyuttuktan sonra evin altindan girer ustunden cikar temizlerdim

1 saat fazla uyusun diye dualar ederdim

Yani kendimden gectim ben anne olsam tek derdimin cocugumla iyi ilgilenilmesi olurdu

Sabahtan aksama kadar calisan bi ibsan o yorgunlukla cocukla ne kadar iyi ilgilenebilir ki

Oglen aralarida cocugun teyzeleri yemege gelirdi onlara yemek hazirlar bide onlari toplardim

Birde memnun edemezdim ayri mesele simdi cok sukur ki cikmisim diyorum brnce senin ne guzel elinde egitimin var yarin ilk isin cocugun annesini karsina alip konusmak olsun bence
Çoğu yaşadığım şey sizinle aynı :( emrivaki yapıyor ve ben ona söyledim hiç hoşuma gitmiyor diye yarın konuşup ayrilicagim çok sağolun

Yani konu bilmek de yetmiyo ki. Sureyi iyi kullanman gerek. Bol deneme cozceksin ki... hergun hergun,kendini bu ise adapte ediceksin ki anca..
Yoksa benim gibi yetistiremez kalirsin ortada :(

Bugün sizin yaptığınız fedakarlığı iki saat sonra şartları sizden daha iyi biri için silebilirler. Hem de düşünmeden.

Baktıkları açı "parasını alıyor nasıl olsa, o da biz de kazançlıyız". Gerçekten yapabileceğinize inanıyorsanız kesinlikle yapın.

Çoğu yaşadığım şey sizinle aynı :KK43: emrivaki yapıyor ve ben ona söyledim hiç hoşuma gitmiyor diye yarın konuşup ayrilicagim çok sağolun
Insallah sınavların iyi gecerde kendi meslegini yaparsin

Emin ol yapacagin her is bundan iyi olacak cocuklarina bakici adi altibda hismetci ariyor bu tur insanlar
Sende oldu mu bilmiyorumda birde toplum tarafindan kucumsenme olayi oluyo cocuk baktigin icin bilmiyorum kac aydir bakiyorsun ama zamanla benim ustumde bundan dolayı cekingenlik ozguvensizlik vs olustu psikolojin daha fazla yıpranmadan en dogrusu ayrilman belki maddi olarak sıkintı cekeceksin ama hicbirsey senin sagligindan obemli degil

Çalışın dersinize

Esasen bu iş olmasaydı o netler 10 ar fazla olurdu

Bari alan fazla olsun

Bildiğim kadarı ile size alan yeni geldi bu nedenle tam olarak ne sorulacak da belirli değil belki kolay sorarlar belki zor ama çalışın iki ay çalıştığınız yerden gelebilir

Kpss biraz şans işi salt çalışma yetmiyor maalesef. O anki psikolojin çok önemli.Kendine güveniyorsan tamam ama acabaların varsa riske atma işini. Para kazanmak özgüveninin elinden gitmemesi için önemli.BAşkalarıyla kıyaslama kendini herkesin şansı ailevi ve maddi durumu farklı. Hepimiz kendi tecrübelerimize göre bi tavsiyede bulunuruz sana.Kpss ye işin yokken girersen baskı hissedersin üzerinde.Böyle saçma sapan bir sınav yüzünden işimdende oldum diye yer bitirirsin kendini.Zaten atamalar şubatta 3 ay sonrada mayısta tekrar sınav var.Yerinde olsam işimi bırakmam.

Canım geleceğin için kendini düşünmelisin öncelikle.paraya gelincede kpssyi kazandıktan sonra garanti işin olacak ve o açığı kapatacaksın.Hiç merak etme.

Dün gece atanmış bir öğretmen arkadaşımın benimle konuşmasıyla başladı herşey..bırak işi var gücünle kpss ye çalış ha olmadı mı..bırak ma devam et olucaktır. Geçen yıl sen beni motive ederdin sınavdan çıkıp aglaya ağlaya ben seni aradim sinavim çok kötü geçti dediğim de sen beni teselli edip alana asıl dedin(bu arada arkadaşımın gygk ve eğitimi kötü geçmişti ama alanda çok güzel yapıp türkiye 16. Oldu) şimdide ben söylüyorum bırak işini dedi..Ve sizlere sorduğumda bir iki arkadaştan başka hepiniz bırak dediniz şimdide sizden dua bekliyorum işlerim kolayca hallolsun..çok teşekkür ederim zaman ayırıp yazdığıniz için

Kpss ye calisin evet
Hatta cocuga bakarken bile calisabilirsiniz kitabinizi goturup ..
Bunu o tatlisa soyleyin
Silsin supursun evini de tozlanmasin hayret bir sey ..
Bu arada ne kadar aliyorsunuz bu aileden ..
Cikarsaniz zorlanir misiniz?
2 bin alıyorum canım evet biraz zorlanırim zorlanmam diyemem

2 bin alıyorum canım evet biraz zorlanırim zorlanmam diyemem

Maasi iyiymis ama bu sizi hizmetci gibi kullanmasini gerektirmez ..
Acaba bu sekilde devam ederse birakirim demek daha mi mantikli ?
Yani en azindan hem siz hem o zorda kalmamis olur ..
Memnunsa sizden zaten razi olur
Degilse de kendisi bilir ..
Bu arada zengin bi aile sanirim
2000 lira masallah :)

Netlerim sizden düşük... Ama alana bakar alana iyi hazırlanır ve iyi yaparsanız atanırsınız... Ben bu yıl üniversitede 3 ve 4.sınıfın derslerini birlikte aldığım için kpss ye hiç bakmadım ama bu hafta okul bitiyor alana yüklenicem... Olmazsa seneye hazırlık olmuş olur...
Okulöncesi öğretmenimisin? canım hakkında hayırlısı olsun inşaAllah

Maasi iyiymis ama bu sizi hizmetci gibi kullanmasini gerektirmez ..
Acaba bu sekilde devam ederse birakirim demek daha mi mantikli ?
Yani en azindan hem siz hem o zorda kalmamis olur ..
Memnunsa sizden zaten razi olur
Degilse de kendisi bilir ..
Bu arada zengin bi aile sanirim
2000 lira masallah :)
Yani durumu iyi annenin canım anne baba ayri..bir kere çok üzerime gelmişti bende böyle devam etmektense ayrılmak mantıklı ben işi birakiyorum dedim ama çocuktan dolayı değil dedim..biliyorum dedi benim yüzümden evet dedim o zaman çocuk için kaldım..canım benden çok memnun çocuğuna gözüm gibi bakıyorum sesimi bile yukseltmiyorum hiç bir zaman hep sakin bir ortam oluşturuyorum çocuk için.

Back
X