1 yılı doldurmadığı için bir şey yapılabileceğini sanmıyorum. Ama bilgili olduğum bir konu değil. Umarım arkadaşlar yardımcı olur. Çok geçmiş olsun. Ancak 3 günlük raporda bile bu kadar taciz eden bir işyerinde çalışmaması bence daha iyi olur.Herkese merhabalar
Bir yakınım işten çıkarılıyor. Ağır bir grip geçiriyor ve üç günlük raporu vardı. Bugün raporunun üçüncü günüydü.
İş yerinden patron mesaj atmış. "Bugünkü toplantıda sizle yollarımızı ayırma kararı aldık. Yarın gelip evrak işlerini halledelim."
Hanımlar bu yasal bir şey mi?
Bu arada 6 ya da 7 aylık çalışandı.
Hastalandığı ilk günden beri rapor aldım çok hastayım demesine rağmen zır zır arama ve mesajla işe gel işe gel diye rahatsız ettiler. Nasıl bir zihniyete sahip olduğunu anlayın diye yazdım.
Şimdi bu durumda ne yapabiliriz?
İşten çıkarmak için geçerli bir neden bulmak gerekir, istirahat raporu alıp devamsızlık yapmak iş sözleşmesini bozmak için geçerli bir neden değildir. Fakat işveren işten çıkarılma sebebini alinan ortak karar ile verimsizlik, disiplinsizlik vb olarak belirtebilir. Bu durumda yapılacak bir şey yok.
Teşekkür ederiz. Zaten kesin çıkacak işten.1 yılı doldurmadığı için bir şey yapılabileceğini sanmıyorum. Ama bilgili olduğum bir konu değil. Umarım arkadaşlar yardımcı olur. Çok geçmiş olsun. Ancak 3 günlük raporda bile bu kadar taciz eden bir işyerinde çalışmaması bence daha iyi olur.
Maaşı elden veriyorlarsa sigortayı asgariden gösterme vs olabilir, böyle bir açıkları varsa şikayet etsin bu mobbingcileri.Üstelik aralık ayından 700₺ alacağı bar ve ocak ayının maaşının tamamını hala ödemediler. Maaş günü ayın 6sıydı. Maaşı elden veriyorlar
İşten çıkarmada 15 gün önce söylemeleri gerekiyor ihbar tazminatı alabilir ayrıca 6 aylık süre yeterli geliyor.Hiçbir şey imzalamasın, iş mahkemesine de dava açabilir ihbar süresine uymadığı için işverenin..Ayrıca elden maaş ödemek suç..
İmzalamıyorum deyip 15 gün sürenin dolmasını bekleyin diyecek 6 saat çalışıp 2 saat iş arama izni var bu durumda.. Ha onu kabul etmezlerse ya 170 i arayıp ihbar edecek ya da bağlı olduğu çalışma ve iş kurumu il müdürlüğüne bizzat başvurup şikayet başvurusu yapacak..
Bimer hicbirsey yapamaz , ozel bir sirket istedigi zaman personelini isten cikarabilir , kimse 3 gun rapor aldi diye iyi bir personeli gozden cikarmazBence bimer gibi bir yere şikayet etsin. Sonucta ortada haksızlik var. İşini mi eksik yaptı, hırsızlık mı yaptı naptı yani? Hasta olmuş yatip dinlenmesin de ölsün mü napsın yani?
Hakkıni arasin yaptıklari yanlarina kar kalmasin
İşten çıkarmada 15 gün önce söylemeleri gerekiyor ihbar tazminatı alabilir ayrıca 6 aylık süre yeterli geliyor.Hiçbir şey imzalamasın, iş mahkemesine de dava açabilir ihbar süresine uymadığı için işverenin..Ayrıca elden maaş ödemek suç..
İlla bimer demedim bimer gibi yetkili bir yere şikayet etsin. Tabii ki isten çıkarma hakkı var ama ben haksızlık gördüm burda ve üzüldum. Sanki sırf rapor aldiği ıçin çıkarmak istemisler gibime geldi. Bimer olmaz ilgilenen başka bir yer olur. Toksa ben de cıkarildım ama ortada baska net konukar vardı.Bimer hicbirsey yapamaz , ozel bir sirket istedigi zaman personelini isten cikarabilir , kimse 3 gun rapor aldi diye iyi bir personeli gozden cikarmaz
Buyuk ihtimalle ekonomik kriz nedeniyle isten cikariyorlar , tabi ki arkadas hakkini arasin ama bunun dogru yolu bimer diil , guler gecerler bimeri arasa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?