İşten çıkarılma

Umay-

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2018
2.553
7.539
108
Herkese merhabalar

Bir yakınım işten çıkarılıyor. Ağır bir grip geçiriyor ve üç günlük raporu vardı. Bugün raporunun üçüncü günüydü.

İş yerinden patron mesaj atmış. "Bugünkü toplantıda sizle yollarımızı ayırma kararı aldık. Yarın gelip evrak işlerini halledelim."

Hanımlar bu yasal bir şey mi?

Bu arada 6 ya da 7 aylık çalışandı.
Hastalandığı ilk günden beri rapor aldım çok hastayım demesine rağmen zır zır arama ve mesajla işe gel işe gel diye rahatsız ettiler. Nasıl bir zihniyete sahip olduğunu anlayın diye yazdım.

Şimdi bu durumda ne yapabiliriz?

Herkese merhabalar

Bir yakınım işten çıkarılıyor. Ağır bir grip geçiriyor ve üç günlük raporu vardı. Bugün raporunun üçüncü günüydü.

İş yerinden patron mesaj atmış. "Bugünkü toplantıda sizle yollarımızı ayırma kararı aldık. Yarın gelip evrak işlerini halledelim."

Hanımlar bu yasal bir şey mi?

Bu arada 6 ya da 7 aylık çalışandı.
Hastalandığı ilk günden beri rapor aldım çok hastayım demesine rağmen zır zır arama ve mesajla işe gel işe gel diye rahatsız ettiler. Nasıl bir zihniyete sahip olduğunu anlayın diye yazdım.

Şimdi bu durumda ne yapabiliriz?
1 yılı doldurmadığı için bir şey yapılabileceğini sanmıyorum. Ama bilgili olduğum bir konu değil. Umarım arkadaşlar yardımcı olur. Çok geçmiş olsun. Ancak 3 günlük raporda bile bu kadar taciz eden bir işyerinde çalışmaması bence daha iyi olur.

İşten çıkarmak için geçerli bir neden bulmak gerekir, istirahat raporu alıp devamsızlık yapmak iş sözleşmesini bozmak için geçerli bir neden değildir. Fakat işveren işten çıkarılma sebebini alinan ortak karar ile verimsizlik, disiplinsizlik vb olarak belirtebilir. Bu durumda yapılacak bir şey yok.

İşten çıkarmak için geçerli bir neden bulmak gerekir, istirahat raporu alıp devamsızlık yapmak iş sözleşmesini bozmak için geçerli bir neden değildir. Fakat işveren işten çıkarılma sebebini alinan ortak karar ile verimsizlik, disiplinsizlik vb olarak belirtebilir. Bu durumda yapılacak bir şey yok.

Elimizdeki raporlarla ve omların attığı mesajla cimere şikayet etsem olur mu ya da alo 170 ben kadar yardımcı olabilir

Yarın imza atmaya gittiğinde neye dikkat etmesi gerekir? Yazanları uygun bulmazsa reddetme hakkı yok mu?

Üstelik aralık ayından 700₺ alacağı bar ve ocak ayının maaşının tamamını hala ödemediler. Maaş günü ayın 6sıydı. Maaşı elden veriyorlar

1 yılı doldurmadığı için bir şey yapılabileceğini sanmıyorum. Ama bilgili olduğum bir konu değil. Umarım arkadaşlar yardımcı olur. Çok geçmiş olsun. Ancak 3 günlük raporda bile bu kadar taciz eden bir işyerinde çalışmaması bence daha iyi olur.
Teşekkür ederiz. Zaten kesin çıkacak işten.
Bugün nette bakınırken 6 ay içalışanın da ihbar tazminat hakkkı vardır yazıyordu ama bilemedim ne kadar doğru

Üstelik aralık ayından 700₺ alacağı bar ve ocak ayının maaşının tamamını hala ödemediler. Maaş günü ayın 6sıydı. Maaşı elden veriyorlar
Maaşı elden veriyorlarsa sigortayı asgariden gösterme vs olabilir, böyle bir açıkları varsa şikayet etsin bu mobbingcileri.

Neden yasal olmasın gayet yasal.Sen işten çıkarılmayı rapora bağlayamazsın ki.Kimse de çok önemli değer verdiği çalışanını üç gün rapor aldı diye atmaz zaten.

Maaşı elden vermemeleri gerek. Ayrıca alacağını almadan çıkış yapmayacağını söyleyebilir yarın . Ve hemen çıkmasını istiyorlarsa tazminat alabilir. 1 yıldan az çalışanlarda 2 haftalık ücrete tekabül ediyor diye biliyorum. Çünkü 2 hafta iş arama suresi vermeleri gerek çıkarmadan önce.

İşten çıkarmada 15 gün önce söylemeleri gerekiyor ihbar tazminatı alabilir ayrıca 6 aylık süre yeterli geliyor.Hiçbir şey imzalamasın, iş mahkemesine de dava açabilir ihbar süresine uymadığı için işverenin..Ayrıca elden maaş ödemek suç..

İşten çıkarmada 15 gün önce söylemeleri gerekiyor ihbar tazminatı alabilir ayrıca 6 aylık süre yeterli geliyor.Hiçbir şey imzalamasın, iş mahkemesine de dava açabilir ihbar süresine uymadığı için işverenin..Ayrıca elden maaş ödemek suç..

Peki nereye başvurabilir öncelikli olarak. Oraya gittiğinde imzalamak istemese çıksa binadan şikayet için nereye gidecek nereyi arayacak?
Bu sefer de iie gitmediği için suçlu çıkmasın arkadaş

İmzalamıyorum deyip 15 gün sürenin dolmasını bekleyin diyecek 6 saat çalışıp 2 saat iş arama izni var bu durumda.. Ha onu kabul etmezlerse ya 170 i arayıp ihbar edecek ya da bağlı olduğu çalışma ve iş kurumu il müdürlüğüne bizzat başvurup şikayet başvurusu yapacak..

İmzalamıyorum deyip 15 gün sürenin dolmasını bekleyin diyecek 6 saat çalışıp 2 saat iş arama izni var bu durumda.. Ha onu kabul etmezlerse ya 170 i arayıp ihbar edecek ya da bağlı olduğu çalışma ve iş kurumu il müdürlüğüne bizzat başvurup şikayet başvurusu yapacak..

15 gün süresini de işte geçirecek rapor alamayacağı için. Bugün aynen öyle demişler. Karşılıklı olarak ihbar süresini halledelim demişler. Hem işten çıkarmak isteyen onlar geç zorluk çıkaran onlar.İşi 24 24. Nerdeeee 6 saat çalışıp 2 saat iş arama izni

Ise iade davasi acabilir ama gerci az calismis yine de acilabiliyor mu bilmiyorum
Bende kasim ayinda isten cikaeildim , kidem ve ihbar tazminatimi aldim , sonra da gidip ise iade davasi actim sebepsiz isten cikarildigim icin
Bence bir avukata danisin , en iyi avukat yol gosterir

Bence bimer gibi bir yere şikayet etsin. Sonucta ortada haksızlik var. İşini mi eksik yaptı, hırsızlık mı yaptı naptı yani? Hasta olmuş yatip dinlenmesin de ölsün mü napsın yani?
Hakkıni arasin yaptıklari yanlarina kar kalmasin

Bence bimer gibi bir yere şikayet etsin. Sonucta ortada haksızlik var. İşini mi eksik yaptı, hırsızlık mı yaptı naptı yani? Hasta olmuş yatip dinlenmesin de ölsün mü napsın yani?
Hakkıni arasin yaptıklari yanlarina kar kalmasin
Bimer hicbirsey yapamaz , ozel bir sirket istedigi zaman personelini isten cikarabilir , kimse 3 gun rapor aldi diye iyi bir personeli gozden cikarmaz
Buyuk ihtimalle ekonomik kriz nedeniyle isten cikariyorlar , tabi ki arkadas hakkini arasin ama bunun dogru yolu bimer diil , guler gecerler bimeri arasa

Raporu işveren devlet vs kinse soramaz. 6 aylıksa ihbar Tazminatı Ödemeleri gerekir. Ödemezse de iş mahkemesine gider sonuç alır ama uzun da sürebilir

++++++++++

Bimer hicbirsey yapamaz , ozel bir sirket istedigi zaman personelini isten cikarabilir , kimse 3 gun rapor aldi diye iyi bir personeli gozden cikarmaz
Buyuk ihtimalle ekonomik kriz nedeniyle isten cikariyorlar , tabi ki arkadas hakkini arasin ama bunun dogru yolu bimer diil , guler gecerler bimeri arasa
İlla bimer demedim bimer gibi yetkili bir yere şikayet etsin. Tabii ki isten çıkarma hakkı var ama ben haksızlık gördüm burda ve üzüldum. Sanki sırf rapor aldiği ıçin çıkarmak istemisler gibime geldi. Bimer olmaz ilgilenen başka bir yer olur. Toksa ben de cıkarildım ama ortada baska net konukar vardı.
Allah herkesin yardımcisı olsun hayat çok zorlaştı...

Back
X