• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşten Çıkarılma

Olmasada

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
61
14
298
Eskişehir
11-09-2012 tarihinden beri çalışmakda olduğum işyerim 23-05-2013 tarihinde Sgk dan bir çıkış evrakı aylık maaş bodroları ve ibraname adı altında yazılmıs hersey vazgectigimi ve alacaklarımı aldığımı söyleyen bir dosya göndererek beni işten çıkardı..
göndermiş oldukları evrakları imzalamamı içerde kalan maaşımı ve ihbar tazminatımı o zaman yatıracaklarını söylüyorlar.
ben evrakları imzalamadım bekletiyorum.
yazılı uyarı yada ihtar gibi birşey yapılmadan direk çıkış verilmiş ve çıkış sebebi olarak 4 numaralı kod gösterilmiş.
bu evrakları imzalamamam benim için bir zarar teşkil edermi?
işe iade davası açsam sizce kazanabilirmiyim ?

Son düzenleme:
11-09-2012 tarihinden beri çalışmakda olduğum işyerim 23-05-2013 tarihinde Sgk dan bir çıkış evrakı aylık maaş bodroları ve ibraname adı altında yazılmıs hersey vazgectigimi ve alacaklarımı aldığımı söyleyen bir dosya göndererek beni işten çıkardı..
göndermiş oldukları evrakları imzalamamı içerde kalan maaşımı ve ihbar tazminatımı o zaman yatıracaklarını söylüyorlar.
ben evrakları imzalamadım bekletiyorum.
yazılı uyarı yada ihtar gibi birşey yapılmadan direk çıkış verilmiş ve çıkış sebebi olarak 4 numaralı kod gösterilmiş.
bu evrakları imzalamamam benim için bir zarar teşkil edermi?
işe iade davası açsam sizce kazanabilirmiyim ?

Gösterilen 4 nolu kodun mahiyeti sizin ilişiğinizin tekrar işe başlatılmamak üzere kesilmesi anlamına geliyor. İşyerinin size bir uyarı/ihtar verme zorunluluğu şu açıdan yok, sizi tazminatlarınızı ödemek suretiyle işten çıkartıyorlar. Fesih nedenine göre bu konu değerlendirilir. İşe iade ile ilgili durumunuza da fesih nedeninizi öğrenirsem belki cevap verebilirim.
İşyerlerinde genelde bu ibralar önceden imzalatılmaya çalışılıyor. Ancak paranızı almadan ibra imzalamak sizin açınızdan ne yazık ki negatif bir sonuç yaratabilir. Ama bu işyerinizin tutumu ile alakalı. İşyerinizle aranızdaki ilişkiye bağlı olarak eş zamanlı imza ve ödeme yahut şerh düşerek imzalama yollarından birini seçebilirsiniz. (Av. Deniz Y.T.)

Kod 4 "Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi " anlamına gelmektedir. Bu durumda işveren size ihbar tazminatı ödeyerek işten çıkarma yolunu seçmiş demektir. İşe iade davası açabilmeniz için çalıştığınız iş yerinde en az 30 kişi çalışıyor olması lazım. Aksi taktirde işe iade davası açamazsınız, açsanız da kazanamazsınız. Sizin iş yerinizdeki çalışma şartlarınızı bilemediğim için işe iade davasını kazanmanız konusunda bir şey söylemem mümkün olmayacaktır.
Paranızı almadan ibraname v.b. gibi belgeleri imzalamamanızı öneririm. Eğer paranızı vereceklerse hem zamanlı olarak imza atın onlar da ödemeyi yapsın. Ayrıca eğer varsa fazla çalışma ve benzeri alacaklarınızı da dikkate almanızda yarar var.
İyi günler dilerim.

Back
X