• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşten istifa ve sonrası

rudecute

Guru
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2013
3.571
2.543
333
Özel bir bankada işe başlamıştım. Şubede 2. Haftamdı ki istifa ettim. İşin stresi, müşterilerin aman şimdi yanlış bir şey yapacak diye diğer gişeye sen yap işimizi demeleri, çalışanların bana gerizekalı gözüyle bakması her geçen gün mutsuz olmam bu kadar erkene çekti. Zaten iş benlik değildi finans sektörü ilgimi çekmiyordu ama şubeyi sevmeyince katlanamadım. İstifa ettim etmesine ama çevremdekilerin böyle bir iş kaçırılır mı? Niye çıktın o kadar yıl okuyup da demeleri mutsuzluğuma tuz biber ekti. Daha önce cafede çalıştım orada çok mutluydum ben kafamı yoracağım, stresleneceğim işleri sevmiyorum bunu anladım. Şimdi istifa sonrası insanların tepkilerini nasıl takmayabilirim? Kızlar yardım edin bunalımlardayım. Belki sizin örneğiniz vardır beni rahatlatırsınız.

Hangi iş sizi mutlu edecekse onu yapın ömür boyu sevmediğin işe katlanmak zor olurdu.
ama işinizde iyiymiş doğrusu söylemeden edemeyeceğim

Özel bir bankada işe başlamıştım. Şubede 2. Haftamdı ki istifa ettim. İşin stresi, müşterilerin aman şimdi yanlış bir şey yapacak diye diğer gişeye sen yap işimizi demeleri, çalışanların bana gerizekalı gözüyle bakması her geçen gün mutsuz olmam bu kadar erkene çekti. Zaten iş benlik değildi finans sektörü ilgimi çekmiyordu ama şubeyi sevmeyince katlanamadım. İstifa ettim etmesine ama çevremdekilerin böyle bir iş kaçırılır mı? Niye çıktın o kadar yıl okuyup da demeleri mutsuzluğuma tuz biber ekti. Daha önce cafede çalıştım orada çok mutluydum ben kafamı yoracağım, stresleneceğim işleri sevmiyorum bunu anladım. Şimdi istifa sonrası insanların tepkilerini nasıl takmayabilirim? Kızlar yardım edin bunalımlardayım. Belki sizin örneğiniz vardır beni rahatlatırsınız.

Insanlar anca bos konusur biliyorsun diymi oyuzden stres etme.Kafan rahat edebilecigin bir is elbet bulursun.
İş stresi insani yorar bir de calisma ortamin guzel degilse dahada çekilmez oluyor.Iyi yapmisin emin ol gönlün rahat olsun:KK200:

stressiz iş zor

acele etmişsiniz

hoş yıllarımı verdim deyip ayrılamayanlar da var ne yapacaksınız

bana uymadı deyin neden çıktın diyenlere de olsun bitsin

geçen yıl benim hesaplarımın olduğu şubeye yeni bir kız başladı

evet işleri biraz sorarak yapıyordu vs ama güler yüz ile açığını kapatıyordu

hatta ekrana isimler düştüğü için hemen isminizle hoşgeldiniz vs diyordu

kartımı sordum bir seferinde yoktu

bir başka girişimde kartınız gelmişti ben görmüştüm onu da vereyim dedi mesela

gişede yeni başlayan birisinden bu tepkiyi almak çok hoş

ha bu arada eşim de arada kıskanır herkes sana hoş geldin diyor hal hatır soruyor burada diye

Kardeşim de üç haftadır bankada çalışıyor, ikinci haftasında eve geldiğinde ağladı ve bu söylediklerini anlattı, annem idare et gibisinden konuştu, bir de onlar 9bin ödemek zorundalar eğitim ücreti olarak, ben bırak gel bu paranı ben öderim dedim. Ertesi gün gitti, bugün daha iyiyim dedi. Bu hafta taşınma izni verdiler 87 işlem almış bir günde, istemeden izin verdi şefi. Bu tarz işler başta çooook zordur ve böyle istifalar olur ama bir cafe işi gibi yüzgöz değildir ve toplumsal saygı getirir. Benim tavsiyem genç yaşta böyle işlere tutunmaya çalışın çünkü yaş 35 olunca diğer işlerde istenmez olursunuz. Çevrenize yine böyle bir iş bakacağınızı, maaştan bes,özel sağlık vb çok kesinti olduğunu, elinize geçenin çok az olacağını o yüzden daha iyi ödemesi olan bir yere mülakata gittiğinizi vb söyleuin. İnsanlar bundan anlar yoksa zor gelmiş kaçmış derler ama bunu diyenler hayatlarında üç kere bu tarz stresli ortamda bulunmamış kişilerdir. Hayat dizilerdeki gibi değil ne yazık ki.

Ben olsam ayrılmazdım şuan o kadar çok ihtiyacım var ki o işe . Ayrıca müşterilerin nereden haberi var sizin yeni işe başladığınızdan anlayamadım

Bendensiniz konu sahibi. :)

Insanlarin diger insanlarin yasamlarina bu kadar mudahale etmesi akla zarar. Yahu size ne?

Ben de istifa ettim bir sure once. Herkes "Bu donemde yapilacak sey mi? Cildirdin mi sen?" seklindeki yorum yapti ne hissettigimi, ne dusundugumu ve ne istedigimi zerre bilmeden. Ama ben ne istemedigimi biliyordum.

2 hafta veya 3 yil... Zamanin hicbir onemi yok. Sevmediginiz bir iste neden israrci olasiniz ki?

Hayat cok kisa. Hangi is sizi mutlu ediyorsa o ise yogunlasin ve luzumsuz insanlarin yorumlarini dikkate almayin lutfen.

Yaşını bilmiyorum da gençken insan yorgunluğa,stresse daha dayanıklı oluyor da yaş geçtikçe hayat daha çok zorluyor.
Ama hepsi de yanına tecrübe,deneyim ve stres sahibi yapıyor.
Hakkında hayırlı olsun inşallah.
Gönlüne göre bir iş nasip olur inşallah.

Yaşım 24 ama artık o kadar çok yıpratılıyoruz ki küçük yaştan itibaren stressiz işleri arıyoruz. Her gün zorla gidiyorum inanın işlem bile almak istemiyorum. Yapamadığımdan ya da yapamayacağımdan da değil ama başka bir şey oluyor, ruhum boğuluyor. Müşteriler devamlı gelen insanlar yanımdakine sorunca ya da eski eleman olmayınca anlıyorlar yeni olduğumu. İyi müşteriler de var tabii adamın hesaplarını karıştırıp cüzdanlarını farklı yazdırmışım hiçbir şey demedi güldü geçti. Şefimin bana soğuk olması da işi sevmemi engelledi. İster istemez etkileniyorum böyle şeylerden. Belki hekesin girmek isteyip de giremediği bankaydı ama işin içine girmedn anlayamıyormuşsun.

Bankada çalışan kimse memnun değil sadece emek verdik, alıştık diye kalıyorlar işlerinde. Şimdi cesareti olsa istifa edecek o kadar çok insan var ki. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim ayrıca :KK200:

Finans depertmanındayım.
Artık sinir sahibi oldum.
Az önce odamı basıp bana re re re rö rö rö yapan şirket elemanımıza derhal odamdan çık dedim ve kapıyı suratına kapattım.
Sonra patronum aradı neden böyle bir şey yaptın diyerekten.
Artık geçirdigim sinir harbinden dolayı ben kimsenin şamar oğlanı degilim, yetti artık diyerek kendisine çıkıştım.
Yani şunu diyorum.
Sıkıntısız iş görmedim ben.
Hele finans sektöründe hiç görmedim.
Sabrediyorum, bakalım.

Finans depertmanındayım.
Artık sinir sahibi oldum.
Az önce odamı basıp bana re re re rö rö rö yapan şirket elemanımıza derhal odamdan çık dedim ve kapıyı suratına kapattım.
Sonra patronum aradı neden böyle bir şey yaptın diyerekten.
Artık geçirdigim sinir harbinden dolayı ben kimsenin şamar oğlanı degilim, yetti artık diyerek kendisine çıkıştım.
Yani şunu diyorum.
Sıkıntısız iş görmedim ben.
Hele finans sektöründe hiç görmedim.
Sabrediyorum, bakalım.

Sektör çok riskli ve sıkıntılı Allah yardım etsin. Ben o sektöre uygun olmadığımı bir kez daha anladım.

Var tabii o işlerde de bedenini yorarsın kafanı değil. Bu arada böyle bir şey istemek çok mu kötü bir şey ne demek diye çıkıştın?

kafede çalışıyorum dediğin garsonluk filan mıydı?

yani bedenimi yorayım kafam rahat olsun diyosan fabrika işçiliği filan var. oturuyosun akşama kadar aynı işi yapıyosun otomatik makine gibi.

Ruhen çok yorgunum ben de. Seni çok iyi anlıyorum. Umarım istediğin gibi bir iş bulabilirsin ve kalıcı olursun o sektörde.

kafede çalışıyorum dediğin garsonluk filan mıydı?

yani bedenimi yorayım kafam rahat olsun diyosan fabrika işçiliği filan var. oturuyosun akşama kadar aynı işi yapıyosun otomatik makine gibi.

Garsonlukta mutfakta hazırlık da yaptım. Tek iş yapmıyorduk. Fabrika işçiliğini makineleşmiş buluyorsun ama bankada aynı. Herkes makine gibi çalışıyor sistemi ezberlemişler. Yaratıcılık başka sektörlerde var

insanları bılmem ama bence siz kendınızı düşünün bundan sonra ne yapacağınızı nasıl hareket edeceğinizi nasıl iş arayacağınızı herseyı düşünün insalar en son takacağınız şey olsun.

Back
X