İşten kovulur muyum

suzanna32

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2018
6.514
7.435
83
Merhaba. Kurumsal bir firmada çalışıyorum bir kaç aydır. Öğle molamız var. Ben de bu süre zarfında oranın müşterisi olan (ama benim de önceden tanıdığım) bir erkek arkadaşımın evine kahve içmeye gittim bir kaç sefer. Evi yakın öğle molamda gittim. Ve sanırım bana duygusallık besledi, kendisini bir dost olarak çok seviyordum. Her neyse bir kaç haftadır aramız bozuk baya. Yani benimle tekrar görüşmek falan istiyor. Sanırım beni uzaktan mı izledi ya da birinden mi duydu ama bir müşteriyle samimiyeti mi kıskandı (erkek) ve ortak arkadaşımıza “iş esnasında evime geldi apartmanda kamera var müşteriyim ben bölge müdürlüğüne kamera görüntüsünü atacağım” gibi sözler söylemiş mesajlar da fazla elimde yok gerçekten şaştım kaldım.

Ne pislik adammış ya bununla arkadaşlık mı ettin.

Aslında çok çok çok iyiydi. Ama sanırım kıskançlık gözünü döndürdü şimdi arasam bana söyleyen arkadaşa çatacak şaştım kaldım
Bu iyi insansa resmen sana şantaj yapmış Hemde iş arkadaşın vasıtasıyla.ona başka nelerde demiştir

Arkadaşınızın manyaklığından ya da durumun absürtlüğünden bahsetmeyeyim de, bildiğim kadarıyla banka ve ATM kamera kayıtları 6ay, bazı kamu kurum ve kuruluşlarında iki ay, diğer kurumlarda 7 gün saklanır. Kamera kaydının zorunlu olmadığı apartman ve diğer özel işletmelerde maliyetten dolayı olsa olsa 24 bilemedin 72 saat saklanır. Eğer bir haftadan uzun süre geçti ise buluşmanızdan isterseniz öğleden sonra buluşmuş olun kafayı koyup uyuyun.

Evet bizim apartmanda da kamera var 24 saat sonra siliniyor. Sanırım blöf yaptı

Aslında çok çok çok iyiydi. Ama sanırım kıskançlık gözünü döndürdü şimdi arasam bana söyleyen arkadaşa çatacak şaştım kaldım
Maalesef gerçek yüzü bu. Baştaki tavrı sizin de karşılık verme ihtimalinize karşı takındığı yapmacık tavır. Benim çalıştığım firmada da müşteri ile samimi ilişkiye sıcak bakılmaz. Ama bu işten atmaya gider mi? İlişkinin türüne, çıkar sağlanıp sağlanmadığını göre değişir. Bir de mesai saatinde özel görüşme için gidiyorsanız bu zaten etik değil.

Ne iş yaptiginiza bağlı değişir bence. Adama maddi bir çıkar sağlayacak konumda misiniz?
Ben de bunu soracaktım. İsteyen istediğinin evine gider denmiş ama bazı şirketlerde müşterilerle iş dışında görüşmek kurallara bağlı olabiliyor. Normalde kimin haberi olacak veya kimi ne ilgilendirir ama imzalanan iş sözleşmesini incelemek lazım.
Kusura bakmayın ama bir değil iki müşteri. Niye müşterilerinizle özel olarak görüşüyorsunuz? Evime geldi diyen yaratık başka şeyler de söyleyebilir. Sakın korktuğunuzu çekindiğinizi belli etmeyin. Şantaj yapmaya kalkarsa susmayın gerekirse gidin insan kaynaklarıyla görüşün söyleyin. Kaybedecekseniz de işinizi kaybedin, boyun eğmeyin böyle adamlara.

Kamera apartman girişinde mi yoksa daireyi de gösteriyor mu?
Yani o apartmanda sadece o adam yoktur gerekirse sonuna kadar inkar edersiniz.
Ama daireyi gösteriyorsa ona bir şey diyemicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…