• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Istenmeyen annelik

"Bu cocugun olmasi" hayir cogu kadin dogum sonrasi psikolojik problemler yasayabilir de bu ifadeniz ne kadar garip.
Cok uzuldum bebege.
Bence bi psikologa gidebilirsiniz. Postpartum depression kimisinde oldukca agir seyredebiliyor malesef.

Allahim yurekten isteyen, ona tum sevgisini ilgisini verecek insanlara nasip eyle.
Amin

Sensin bu çocuk..! Benim aklım almıyor ve sanırım da almayacak.. Bir anne evladını neye tercih edebilir? Bilmiyorum... Dünyayı
ayağıma serseler oğlumsuz bana hiçbir şey ifade etmez..! Sevgisiz bir çocuk olarak büyüteceğinize verin çocuğu olmayan bir aileye sevsinler iliklerine kadar... Siz on bu sevgiyi veremezsiniz...Siz gezin bol bol...Bir de bir şey soracağım...Korunarak sevişmeyi öğrenebildiniz mi bu süreçte?

Duygularıma tercüman oldun
Çok isteyerek hamile kaldım
Hamileliğimin ilk haftalarında bende bir çok kadın gibi bunalım gibi birşey yaşadım .
Evet karnımdaki melekten yana çok mutluydum ama hep bir yetersiz olabileceğim düşüncesi vardı .
Sadece bu.
Ben isteyerek davet ettiğim bu çocuğa şimdi baş çevirme hakkına sahip miyim ? Değilim , asla da olamam .
Artık çocuk doğmuş ve konu sahibi hala çok pişmanım gezemicem tozamıcam diyor .
Ee bırak bir cami kapısına ömrünce gez dolaş .
Nasıl olsa millet istiyor diye yapmış .
Ömür boyu çocuğuna kinle bakarak evlat yetiştirmesin böyleleri .
Çiçek değil bu evlat , saksıda yetişmiyor .
İstedim yaptım şimdi istemiyorum diye bir dünya yok öyle .
İşte büyümeden , evlilik bilincine varmadan laylaylom adı altında çocuk yapatsan kaçınılmaz son bu olur

Bebek kac aylik? Lohusa depresyonundasiniz sanirim. Bir sure sonra alisirsiniz. Bebekle de geziliyor. Merak etmeyin lohusa depresyinundan cikinca iyi ki dogmus diyeceksiniz. Gule gule buyutun.

Psikolojiniz iyi değil belliki.
Psikolojik destek alın.
Tabiki çocukla imkanlar kısıtlı. Hepimiz kısıtlanıyoruz ama biz ona uymayı öğrendik. Sizde deneyin. Gayet gezersiniz de istediklerinizi de yaparsınız.
Ama kalkıpta anneanne/babaanneye güvenerek çocuk yapmanın mantığını anlamıyorum ben. Hadi geldiler 1 gün/2 saat vs baktılar ama alıp evlerine götürmeyecekler ki. En fazla destek olurlar. Olmuyorlarsa da tırnağın varsa kaşınırsın hesabı kendi başınızın çaresine bakacaksınız.

Doğum sonrası depresyona girmiş olabilirsiniz.
Arkadaşım anlatıyordu kuzeni doğum yaptıgında istemiyorum alın bu bebeği diyormuş.
Hatta bebeğe bir sey yapmasın diye başında beklemişler.
Psikiyatriye gitmeniz gerek.

Back
X