İstenmeyen gelin ---geniş aile-----

karlarperisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2008
438
1
96
Diğer
selamlara bende içimi döküp rahatlamak istiyorum.ne umutlarla seviyor ne umutlarla evleniyor ne buluyoruz.38 yaşında bekar bir görümce,süreki iş beklentisi olan kaynana ve kayınpederi olan biriyim.eşimin ilk ailesi ile tanışmaya gittim.kayınpeder beyfendi benden bir şey isteme dedi.ha birde eltim var.istemeye geldiler.büyük gelinime ne yaptıysam sanada onu yapıcam dedi.sözüm olacak eşiminde benimde maddi açıdan sıkışık olduğumuz için.bohça yapmayalım dedik ama bir annenin evinde hali hazırda hiç bir şey yok söze allana sallanamı gelinir.tamam altın taktı ama bahsettiğim 2 havlu 3 -5 çember veya hediye bişeyler al değilmi.yok boş geldiler.eşim evlenesiye kadar babasına maaşını verdi.eşimin takside girmesini engelledi.neyse söz günü kuaföre tek başına gittim.görümce hanım saçımı abartılı bulmuş çiçeğimi büyük bulmuş.söz kıyafetimi kendim aldım bir etek ve bir gömlek sıradan şeyler.şimdi ise görümce hanım kendi sözlendi neler neler ya 2 takım kıayfet saçları gelin saçı çiçeğide benimkinden büyük.eşime söylendiğimde o da senin geçtiğin yollardan geçiyor diyor.senin ablan beni kıskanıyor diyorum kabullenmiyor.onun sözünde ikimiz kuaföre gittik.kuaföre karlarperisini güzel yapmayın diyor.be insaf yaş farkı başta ben 28 sen 38 yaşındasın.herhalde güzel olucam.bütün herkes beni çok begendi ben güzellik yarışında değilim.ama bunu isiteyen o oldu.düğünüm esnasında kayınpederim sadece bileziklerimi ve setimi aldı gerisine karışmadı.2 sene olmasına rağmen hala borç ödüyoruz.borç ödemekten çoçuk yapmıyorum.gelip gelip para istiyor eşime verme diyorum tartılıyoruz.kıaymıyor babasına.en son para istemesinden öncede babsı gezdiği kadınla tanıştırdı beni.kaynanamdan hariç karısı var.bana anne diyeceksin dedi.bende en sonunda eşimin para vermesine ve bana zulm etmelerine karşın evliliğimi kurtarmak için eşime söylemek zorunda kaldım.ama söylediğim için kendimden utandım.kayınpederim utanmıyor ama ben utandım.birinin sırrını açığa vurduğum için.kaynanama geleyim.iş beklentisi olan bir kaynana.oğlanlarını bizi sırf kendilerine hizmet etsinler diye alğını söyleyen cahil bir kadın.kendi kızına bir iş yaptırmaz.biz mutfaktayken görümcem yemegini yer bir şeye el sürmeden oturmaya gider.bunlar sadece bir kaçı yaşadıklarımın.artık bittim.sevdiğim için katlanmaya çalışıyorum.fakat tükendim artık.onlara gitmek istemiyorum eşime anlatamıyorum.o üzülmesin diye gidiyorum.birde kayınpederimin bizi aile görmesinden nefret ediyorum.evim ayrı.kayınpeder kaynana görümce eşimin abisi eşimin yengesi eşim ben eşimin 2 çoçukları ve görümcenin nişanlısı biz aileymişik.ben eşimle evlendim ben onun ailesi değilim.eşime bunu kabullendirmeye çalışıyorlar.ben eşimle ve doğacak çocuklarımla bir aileyim.allahım ya ben kayınpederimin pantolonlarını ütülemek zorundaymışım aklıma geldikçe yazıyorum karışık bir şey oldu ama kusura bakmayın.kayınpeder eşimi ve çoçuklarını para versinler diye okutmuş kaynanamda bizi kendi evine hizmetçi almış laflara bakın ya.onların evlatları kıymetlide biz kıymetli değilmiyiz.kızlarına laf söz yok.en sonunda babamda arkandayım baskı yaparlarsa bırak gel dedi.allahım yardım etsin artık.eltimi hiç sormayın tam bir baş belası ben yapıyorum karlarperisi yapmıyor.herkesi dolduruyor.nişanlıyken bile yüzük attırdı bize.allaha havale ediyorum.eşime gelince he de geç boşver takma.diyor ama hep tartışıyoruz.onları çok savunuyor.baştan beri sitenmedim zaten anne babası tarafından.

bu arada kayınpederin 2 karısından kimsenin haberi yok.bu kadına benzemez birsürü kadın var hayatında benim kendi babam görmüş.karısını aldatıyor.nefret ediyorum ondan.

bohçaydı çemberdi kuafördü kıldı tüydü.. bu kadar detaylarda boğulmayın arkadaşım, zihninize yazık..

canım allah sana kolaylık versin ne deyim onlardan uzak olsanız birde mesafe koyabilsen çünkü laflar baya ağır.kimse kimseye hizmetçilik etmek için evlenmiyor.biz evlenirken sevgi,saygı,mutluluk bekleyerek evleniyoruz.davranışları çok yanlış ayrıca eşin senin yanında olmaı gerekirken savunuyorsa ailesiyle dengeleri koruyamıyor demektir.ama sınır koyarsan biraz düzelirsiniz gibi geliyor.önce eşini düzeltmelisin eşin sana saygı duyacakki daha sonra diğer insanlarda eşinin arkanda olduğunu bildikleri için saygı duyacaklar.

bunu yapamıyor.eşim babasına saygızızlık edicem diye korkuyor.tabi babası eşimin bu saygısını kendisinden korkması gibi bir durumla karıştırıyor.kayınpederime göre biz onsuz bir hiçiz.

Ne ilginç bir aile böyle herşey karman çorman resmen...
Yiyip için kalkan görümce iş bekleyen kaynana karısını aldatan kayınpeder ..
He de boşver takma diyen bir eş ..
Bu erkekler neden bu kadar körler acaba etraflarında yaşanan olaylara bu kadar tepkisiz kalabiliyorlar acaba..
Yapacağınız tek şey bu aileye mesafeli olmanız yada baktınız iç husurunuz kötü ayırılın o zaman sizede yazık burada hayatınızı onlara göre endeskleyemezsiniz..

bunu yapamıyor.eşim babasına saygızızlık edicem diye korkuyor.tabi babası eşimin bu saygısını kendisinden korkması gibi bir durumla karıştırıyor.kayınpederime göre biz onsuz bir hiçiz.

canım benim maddi imkansızlıklar var anladığım kadarıyla babası destekmi oluyor neye dayanarak bunu düşünüyorki.tabiki insan babasına saygı duyar ama artık siz 2 kişi bir ailesiniz.benim ailemde bana çok müdahale etmeye meyililer ama ben eşim istemiyor yada öyle düşünmüyoruz diye ortamı yatıştırıyorum.saygısızlıketsin demiyorum ama uygun bir dille açıklayabilir tabi istiyorsa.işine öyle geliyorda olabilir eşinin buda direkt sizi arada bırakır.kavganız döğüşünüz bitmez ozaman.

babasına beni savunduğunda saygısızlık olacagına inanıyor.babası daha bizden para istiyor.mesafeli duruyorum.niye mesafeliymişim herşeyim sorun ne şekilde davranacığım bilmiyorumki.aslında evliliğim sallanıyor.fakat biz miyiz görmeyen diye düşünüyorum veya evliliğime kondurmak istemiyorum.

Biraz sabır ve kararlılıkla üstesinden gelebilirsin.
Evin barkın ayrıymış.Eşine tatlılıkla bütçenizin de ayrı olması gerektiğini anlat.Eşin düzenli ve belirli maaşla çalışıyorsa mutfak masrafı ve diğer masraflar için her ay toplu para versin sana.Paranın tamamı eşinde durursa babasına vermeye devam eder,asla birikim yapamazsınız.Güzellikle anlat,bu şekilde nereye ne kadar harcadığımız belli olmuyor,mutfak giderlerini baştan ayıralım,hesabımızı bilelim dersin.
İstenmeyen gelin olduğunu sanmıyorum.Herhalde hangi gelin olsa aynı davranacaklardı.Yalnız eşinin tarafıyla arana mesafe koymalısın.Ayrı evde olduğun için zorlanacağını düşünmüyorum.Kayınvaldenin evine mümkün olduğu kadar yalnız gitmemeye çalış.Gidersen fazla uzun oturma.Çok fazla lafa söze girme,hal hatır sormakla kal,tartışmaya girme.Gelmiyorsun diye laf ederlerse bahaneler bul,hastaydım,yorgundum,temizlik yapmam lazımdı,misafirim vardı gibi..
Eşinle aranı bozmadan,tartışmaya girmeden konuş.İlişkinizi asla ailesi için bozmyın.Bütün konuşmaların dönüp dolaşıp annen onu dedi baban bunu yaptı noktasına gelmesine izin verme.3 tatlı sohbetiniz varsa 1 yakınman olsun.

evlilik hemen bitirilecek birşey değil tabii ki mutlu olmak için evleniyoruz hepimiz... ama sorunlar başa çıkılamayacak hale geldiyse çok da yapılacak bişey yok demektir. anladığım kadarıyla sizin de sinirleriniz yeterince harap olmuş. eşinize çok büyük görev düşüyor.. maalesef erkekler aileleri konusunda çok hassaslar özellikle söz konusu baba ve anneyse... bence şimdilik çocuk yapmayı da düşünmeyin. bu kadar karmaşanın içinde çocuğunuzda sorunlar yaşamasın...
allah bol sabır versin size....

Çok ama çok sıkıntılı bir durum. Galiba yapabileceğiniz sinirlenmemeye çalışarak evinizin huzurunu bozmamak olacak. Zamanla anlasa bari eşiniz size ne kadar haksızlık edildiğini. Kendinizi yormamaya. duymamaya, elinizden geldiğince karşı tarafa hissettirmemeye çalışarak onlarla bir arada bulunmamaya çalışın. Bu arada çalışıyor musunuz

hepimiz boşanmak için evlenmiyoruz.ama dediğin üzere bu hal bu şekilde devam ederse eşimi seve seve yolumu ayırmayı düşünüyorum.kendi babama anlattım olayı hemen koparalım diyor.zor zaptediyorum babamı çok üzülüyor.onların kızı evlatta sen değilmisin diyor bana.

çalışıyordum bıraktım.bir arada bulunmamaya çalışıyorum 2 haftada bir gidiyoruz o da eşimle.ama bir telefonları yetiyor.eşime sorarsan bana hiç bir şey yapmıyorlarmış ben fazla takıntılıymışım.herşeyi büyütüyormuşum.sorarım size zaten haddinden fazla büyük şeyler değilmi bunlar.

Maalesef kimse haksız olduğunu bilse de eşine laf söyletmek istemiyor. Eminim aslında eşiniz de biliyordur da onları ama size karşı söyleyemiyordur iş daha fazla büyümesin diye. Şikayet ederek haksız duruma düşmeyin. Ben bu tür durumda olan arkadaşlarıma da şunalrı önermiştir hep nacizane.
Üzgün olun. Gergin, öfkeli değil. Sadece üzgü. Eşiniz sorsun farketsin birşeylerin sizi incittiğini. Siz ailesini şikayet ettikçe ister istemez ailesini savunma durumuna giriyor. Savunulan aile oluyor. Değiştirmiyor mu şikayetleriniz bişeyleri o zaman vazgeçin. Ama sıkıntıda olduğunuz da bilinsin. Sorarsa ailen böyle yapmasaydı herşey daha iyi olmaz mıydı diye suçlamadan onları konuşmaya çalışın. Ben onlarla bjöyle olmak istemiyorum deseniz.. Belki bir faydası olur

Allah sana sabır versin arkadaşım.bu erkekleri anlamak gerçekten zor.iyi de olsa kötü de olsa hep kendi aileleri haklı.kafana takmamaya çalış,bırak ne halleri varsa görsünler.öyle insanlar için huzurunu bozma.cahile laf da anlatamazsın yarışamazsında....

bohçaydı çemberdi kuafördü kıldı tüydü.. bu kadar detaylarda boğulmayın arkadaşım, zihninize yazık..
Aslında tam tersi bu küçücük detaylar veriyor insanları ele ben maddi beklentileri olan bir insan değilim ama eşim olacak insan ve ailesi benim için bazı fedakarlıklar yapabilmeli ki bende değerimi anlayayım.Baştan ciddiye almadğınız bu küçücük sorunlar sonra dağ oluyor

Konu sahibi arkadaşım şöyle yap böyle yap diyemem ama uzun vadede bu durum eşindende soğumana ve evliliğinin negatif yönde yol almasına neden olur.Eşin orta yolu bulamazsa evliliğiniz tehlikeye girer gibi geliyor bana

denicem arkadaşım tavsiyeni.artık şöyle bir şey oluşmaya başladı bende.eşimle bir birimizi öyle böyle değil çok severek evlendik.fakat artık onun her yüzüne baktığımda anne babasını görüyorum.o kadar seviyorumki artık sevdiğim için aciz hissediyorum kendimi.sevmezsem giderim diyorum.çıkmazdayım.

laf anlatmak mümkünde olmuyor zaten onların beklentileri hiç bir zaman bitmedi bitmezde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…