- Konu Sahibi karlarperisi
-
canım allah sana kolaylık versin ne deyim onlardan uzak olsanız birde mesafe koyabilsen çünkü laflar baya ağır.kimse kimseye hizmetçilik etmek için evlenmiyor.biz evlenirken sevgi,saygı,mutluluk bekleyerek evleniyoruz.davranışları çok yanlış ayrıca eşin senin yanında olmaı gerekirken savunuyorsa ailesiyle dengeleri koruyamıyor demektir.ama sınır koyarsan biraz düzelirsiniz gibi geliyor.önce eşini düzeltmelisin eşin sana saygı duyacakki daha sonra diğer insanlarda eşinin arkanda olduğunu bildikleri için saygı duyacaklar.
bunu yapamıyor.eşim babasına saygızızlık edicem diye korkuyor.tabi babası eşimin bu saygısını kendisinden korkması gibi bir durumla karıştırıyor.kayınpederime göre biz onsuz bir hiçiz.
Biraz sabır ve kararlılıkla üstesinden gelebilirsin.
Evin barkın ayrıymış.Eşine tatlılıkla bütçenizin de ayrı olması gerektiğini anlat.Eşin düzenli ve belirli maaşla çalışıyorsa mutfak masrafı ve diğer masraflar için her ay toplu para versin sana.Paranın tamamı eşinde durursa babasına vermeye devam eder,asla birikim yapamazsınız.Güzellikle anlat,bu şekilde nereye ne kadar harcadığımız belli olmuyor,mutfak giderlerini baştan ayıralım,hesabımızı bilelim dersin.
İstenmeyen gelin olduğunu sanmıyorum.Herhalde hangi gelin olsa aynı davranacaklardı.Yalnız eşinin tarafıyla arana mesafe koymalısın.Ayrı evde olduğun için zorlanacağını düşünmüyorum.Kayınvaldenin evine mümkün olduğu kadar yalnız gitmemeye çalış.Gidersen fazla uzun oturma.Çok fazla lafa söze girme,hal hatır sormakla kal,tartışmaya girme.Gelmiyorsun diye laf ederlerse bahaneler bul,hastaydım,yorgundum,temizlik yapmam lazımdı,misafirim vardı gibi..
Eşinle aranı bozmadan,tartışmaya girmeden konuş.İlişkinizi asla ailesi için bozmyın.Bütün konuşmaların dönüp dolaşıp annen onu dedi baban bunu yaptı noktasına gelmesine izin verme.3 tatlı sohbetiniz varsa 1 yakınman olsun.[/QUOT
yok istenmeyen gelinim çünkü babası ya karlarperisi ya biz demiş eşime nişanlıyken eşimde beni seçiyor tam evden ayrılmak üzereiken ablası eşimi ekna ediyor.yanlız gitmiyorum.dediğin gibi bundan sonra nasılsın iyimisin hal hatır sormakla kalıcam.onlar zannediyorlarki başka gelin alsaydık daha farklı olurdu diye düşünüyorlar.çünkü eltime istediklerini yaptırabiliyorlar.ben yapmayınca istenmeyen gelin oldum.
evlilik hemen bitirilecek birşey değil tabii ki mutlu olmak için evleniyoruz hepimiz... ama sorunlar başa çıkılamayacak hale geldiyse çok da yapılacak bişey yok demektir. anladığım kadarıyla sizin de sinirleriniz yeterince harap olmuş. eşinize çok büyük görev düşüyor.. maalesef erkekler aileleri konusunda çok hassaslar özellikle söz konusu baba ve anneyse... bence şimdilik çocuk yapmayı da düşünmeyin. bu kadar karmaşanın içinde çocuğunuzda sorunlar yaşamasın...
allah bol sabır versin size....
çalışıyordum bıraktım.bir arada bulunmamaya çalışıyorum 2 haftada bir gidiyoruz o da eşimle.ama bir telefonları yetiyor.eşime sorarsan bana hiç bir şey yapmıyorlarmış ben fazla takıntılıymışım.herşeyi büyütüyormuşum.sorarım size zaten haddinden fazla büyük şeyler değilmi bunlar.Çok ama çok sıkıntılı bir durum. Galiba yapabileceğiniz sinirlenmemeye çalışarak evinizin huzurunu bozmamak olacak. Zamanla anlasa bari eşiniz size ne kadar haksızlık edildiğini. Kendinizi yormamaya. duymamaya, elinizden geldiğince karşı tarafa hissettirmemeye çalışarak onlarla bir arada bulunmamaya çalışın. Bu arada çalışıyor musunuz
çalışıyordum bıraktım.bir arada bulunmamaya çalışıyorum 2 haftada bir gidiyoruz o da eşimle.ama bir telefonları yetiyor.eşime sorarsan bana hiç bir şey yapmıyorlarmış ben fazla takıntılıymışım.herşeyi büyütüyormuşum.sorarım size zaten haddinden fazla büyük şeyler değilmi bunlar.
Aslında tam tersi bu küçücük detaylar veriyor insanları ele ben maddi beklentileri olan bir insan değilim ama eşim olacak insan ve ailesi benim için bazı fedakarlıklar yapabilmeli ki bende değerimi anlayayım.Baştan ciddiye almadğınız bu küçücük sorunlar sonra dağ oluyorbohçaydı çemberdi kuafördü kıldı tüydü.. bu kadar detaylarda boğulmayın arkadaşım, zihninize yazık..
Maalesef kimse haksız olduğunu bilse de eşine laf söyletmek istemiyor. Eminim aslında eşiniz de biliyordur da onları ama size karşı söyleyemiyordur iş daha fazla büyümesin diye. Şikayet ederek haksız duruma düşmeyin. Ben bu tür durumda olan arkadaşlarıma da şunalrı önermiştir hep nacizane.
Üzgün olun. Gergin, öfkeli değil. Sadece üzgü. Eşiniz sorsun farketsin birşeylerin sizi incittiğini. Siz ailesini şikayet ettikçe ister istemez ailesini savunma durumuna giriyor. Savunulan aile oluyor. Değiştirmiyor mu şikayetleriniz bişeyleri o zaman vazgeçin. Ama sıkıntıda olduğunuz da bilinsin. Sorarsa ailen böyle yapmasaydı herşey daha iyi olmaz mıydı diye suçlamadan onları konuşmaya çalışın. Ben onlarla bjöyle olmak istemiyorum deseniz.. Belki bir faydası olur
Allah sana sabır versin arkadaşım.bu erkekleri anlamak gerçekten zor.iyi de olsa kötü de olsa hep kendi aileleri haklı.kafana takmamaya çalış,bırak ne halleri varsa görsünler.öyle insanlar için huzurunu bozma.cahile laf da anlatamazsın yarışamazsında....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?