İstenmeyen gelin ---geniş aile-----

evet haklısın giriyor zaten evliliğim sallanıyor.eşim bunu mahkeme kapısında anlayacak.veya ben öldüğümde.

İşte bunu söyleyin ona. Her yüzüne baktığınızda anne babasını gördüğünüzü. Onu ne kadar çok sevdiğinizi ama bu olanların sevginizi tükettiğini. Böyle olmak istemediğinizi

anladığım kadarıyla az görüşüyorsun eşinin ailesiyle.madem mesafelisin şu şunu dedi bu böyle yaptıyı hiç kafana takma.onlar yüzünden eşinle tartışma
eşinin babasına gerekli gereksiz para vermesini engelle ama bunu tatlılıkla yapmaya çalış
onları umursamazsan daha huzurlu olursun emin ol canım

inanın okurken yoruldum boğuldum bi de siz olayn içindesnz kmbilir neler çekyosunz.Allah yardmcnz olusn bu insanlarla ömür mü geçer ya

Yazdıklarının içinde sorun olarak gördüğüm tek bir yer oldu.
Eşinin ailesinin cehaleti ve eşinin de sessiz kalması..

Onun dışında kuaför saçı, bohça, yok sözde altın taktı havlu getirmedi falan, çok boş şeyler..

Bunları nasıl aynı değerde sorun olarak gördün anlayamadım..

az görüşüyorum ama ddim ya gittiğimizde gelmiyorsunuz aramıyorsunuz kaprisleriş ve sorunları yapıyorlar.bir telefonları yetiyor

sorun zaten orda.inan bana kuaför felan sadece küçük şeylerdi ama kendilerine gelince alaları alınıyor insanı üzende buydu.sorun ailesi ve eşiminde bunlara bir şey dememesi.bunu çözebilsem.birgün bana hak veriyor.ertesi gün ne yapıyorlar sana diyor.anne babasına ablasına kondurmak istemiyor.en dün akşam benim ailemle ugraşma dedi.uğraşan ben değilimki onlar.beni rahat bıraksınlar boğuldum diyorum.hala beni oraya götürüyor.ne yapacagımı şaşırmış durumdayım.

dillenmedi ama ben biliyorum ,stenmedim hiç. bir gece eşim evlenmeden önce bu şehirde değildi. ben onlarda kalıyordum ne salakmışım(tabi eşimin zoruyla) kadın böğüre böğüre istemiyorum diye ağladı. duydum. kapıyı vurup çıkmadığıma pişmanım((

Kızlar hemen neden pes ediyorsunuz, karlarperisi özellikle sen neden hemen boşanmayı düşünüyorsun. Konunu takip ediyor musun bilimiyorum ama bunlar yüzünden yuvanı bozma, hemen ayrılık lafları etme. Ben de gönlümce yapamadım bazı şeyleri evlenirken bazen niye kabul ettim diyorum ama takmıyorum. Bunların hepsi, bohça, bilezik vs araç önemli olan sevdiğin insanla birlikte olmak. Çok insan var herşeyi dört dörtlük yapılan ama evliliğinde mutsuz olup ayrılan. Üzerindeki kıyafet, alınan hediyeler, düğün yaptığın salon seni daha mutlu yapmaz eğer mutsuzsan.
İstenmeme konusuna gelirsek hangi kayınvalide (gelinin seven, oğlunun mutluluğunu isteyen hariç) gelini istiyor ki, onlara ingiliz kraliyet soyundan bir gelin de getirsen beğenmezler. Önemli olan eşinin seni istemesi, hem ne güzel babası ya biz ya karlarperisi dediği zaman seni seçmiş. Bizim en büyük hatamız elimizi açık oynamamız, eşimize gidiyoruz yok annen bunu dedi, yok kızkardeşin bunu yaptı onlar da karşı tarafı savunuyor üzülüyoruz. Eşlerimize birşey belli etmeden, anlatmadan bir söz söylendiği zaman karşılık versek, yüzlerine gülüp kendi sınırımızı çizsek, kendimizi daha çok önemsesek böyle olmayacak. Daha ilk günden yardıma, iyiliğe hazırız, karşılık görmeyince de kırılıyoruz niye diye. Kimisi ağzı laf yapar, canım cicim, güzel konuşur ama sadece kendini düşünür, kendi istemediği şeyi asla yapmaz. Öyle olmak gerekiyor galiba eşlerimizin ailesine karşı.

bende 8 aylık evliyim eşimle bi sorunum yok.aslında ailesiyle daha doğrusua annesiyle yavas yavas sorunlar oluşmaya basladı yada ben yeni görmeye basladım hep die bekledik ama olmadı.eşimde bana hak veriyor ama onun beni haklı görmesi beni teselli etmiyor. eşim tek çocuk annesi cok düşkün.bizle aynı evde oturmak istediler ama ben ayrı ev istedim. eşim bazen gece çalışıo 15 gün. ben hep orada kalıyorum. evimize gitmek istesek yada erken kalksak kayınvalidem surat yapıo ben eşimle tartışıp konuşmayınca yine bana surat yapıo benden habersiz evime misafir çağırıyo yeni evliykende biz dısarı cıkmıstık benim ve eşimin yatak odamızdaki dolabımızı kıyafetlerimizi düzeltmiş ve yine aynı evde yasamak istio bende cok safım yasımda küçük en basta iyi niyet olarak görmeye çalıştım yardım için yapmıştır dedim ama öyle değilmiş.ben eşimle konuşurken bile gözü hep bizde hep bizi takip ediyo.hep surat yapıyo ama yüzüme bişey demio evime gelmek bile suç oluyo. bende cok bıktım çamaşırlarımı bile asmaya kalkıyo. eşim konuşmuştu ağlamış ben onu kızım gibi gördüğüm için yapıorum demiş bıktım artık eşimle sırf bu yüzden aramız acılıo o olmasa cok mutlu olcaz ama hep duygu sömürüsü yapıo yok siz olmayınca ağlayacak gibi oluyorum yemek yiyemiyorum falan dio.bazen evimizde yemek yiince ertesi gün laf çarptırıo yok siz gelmedinizde biz yedik falan filan ...(değişik bi ses tonuyla)

Neden kız anneleri kızlarını bırakıyor da erkek anneleri bırakamıyor anlamadım. Ayrıca kızlar daha evcimen olur, sürekli anneleriyle evde olur gece çıkıyım eve gelmiyim yapmazlar. Buna rağmen kız anneleri evlatlarının mutluluğu için sesini çıkarmaz, uzaklara gitmesine razı olur. Erkek çocukları zaten çocukluğundan beri dışardadır, eve girmez, hele yaşı 16-17 olsun özgür olmak ister. Bir kız bekarken 30-35 yaşında da olsa o kadar özgür olamaz. Nedense evlenmeye kalkınca erkeklerde bir anne sevgisi, anneye bağımlılık başlar, annelerde de eve sokamadığı oğlunun, evlenince kendi evine bile gitmesini istemez hep yanında olmasını ister. O yüzden ben samimi bulmuyorum o bağlılıklarını, kayınvalide oğlunu gelininden kıskanıyor, duygu sömürüsü yapıyor, oğlu da annesinin gönlünü yapmaya çalışıyor.
Ayrıca evlenmiş, kazık kadar adam olmuş oğlundan ayrılamayan anneler, çocuğunu küçücük yaşta başka şehre okumaya gönderen anneleri de düşünsünler onlar ne yapsın. Ayrıca oğlun mutlu karısı çocuğu var daha niye üzülüyorsun. Benim eşimin kızkardeşleri bir gün eşim evlencek evden ayrılcak diye üzülüyorlardı, ben de ne diyorsunuz siz ya benim annem ne yapsın dedim sustular. Aynı şehirde yaşıyoruz daha ne.

haklısın açık oynuyoruz evet.yapmacık olamıyoruz.fakat şöylede bir şey var yüzlerine gülecek halde bırakmadılar bende.ne yapsam yaranamadım.somurtum somurtuyor dediler .güldüm çoçuk dediler.konuştum fazla konuşuyor dediler.yüzü gülmüyor dediler.cahil dediler.yaşımda o kadar küçük değil.hiç bir şey yapmadım bişey yapmıyor dediler.konuşmadım niye konuşmadı oldum.artık onlara gitmek bile istemiyorum ama eşim için gitmek zorunda kalıyorum.

iki yüzlü olamıyorsan bence doğru insansındır. ben çok gördüm çektim iki yüzlülükten. örneğin kayınvaldem hep yalnız konuşalım der. beni mutfağa balkona çeker. eşimin yada kocasının yanında yapmaz.tepki vermedim sizin gibi "zaten sen susarsın" dedi yerini bulup. "yok ben size hiç karşılık verdim mi? saygısızlık ettim mi?" dedim. "senle saygı anlayışlarımız bile uymuyor" dedi. anladım ki onla baş edilmez. şaşırdım kaldım. bana benden 5yaş küçük eltim gibi olacaksın ona göre dedi. daha neler neleeeeeeeeer...... boşverrrr

eevet iki yüzlü yapmacık değilim benim eltimde yapmacık banada onun gibi ol dediler.ben olamıyorum ne doğruysaa onu savunuyorum onu söylüyorum benden kötüsü olmuyor.demekki onlara öyle gelinler lazım.ama allah biliyor ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…