İstenmeyen gelinler sorum size..........

cimcime22

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2010
237
1
46
Diğer
istenmeyen sevilmeyen gelinler bu durumla nasıl baş ettiniz.Ben bir senedir evliyim ve sevilmediğim çok çok belli ve ben bu durumu çok takıyorum benim gibi olan var mı varsa takıyor musunuz sizde_?
İstenmeme nedenim eşimle severek evlendik ve ben açığım bu durum kayın validem tarafından kabul edilemiyor hala...
Her seferinde beklentilerinden,her seferinde laf sokmasından bıktım durum böyle olunca bende eşime aileni tanıyordun neden benimle evlendin die sataşıyorum sonuç huzursuzluk.......

Evet ben de istenmeyen gelindim.
Sorun tam da senin dediğin gibiydi.
Açık oldugum ve onların memleketinden olmamamdı.

Ama hiç bir zaman bana uyarıda bulunmadılar.
Kılık kıyafetime asla karışmadılar.

Çünkü biliyorlardı ki bir şey söyleseler benden önce eşim tavır alacaktı.
O nedenle hiç karışamadılar...

8 yıllık evliyim.
En başta istenmeyen gelindim, şimdi en sevilen gelinim.
Kayınvalidem hep der kızım keşke herkes senin gibi olsa diye...

Sizin olayınız bambaşka.
Sebepler aynı ama eşinizin tavrı yanlış.

Evet madem annesi babası her defasında size laf sokacaktı, bunu bile bile açık biriyle evlenmeyecekti.
Evlendi,
eşine, anne-babası tarafından laf sokturtmayacak!

O kadar!

Son düzenleme:

sadece açık olduğun için mi istenmiyorsun?

hayır eşimde karıştırmaz bana da açıktan hiç bişey demiyor ama ama ince ince laf sokuyor ve ben çok rahatsız oluyorum...aramızda tartışma kavga yok ama buz gibi esen rüzgarlar var bende onların memleketinden değilim..Beklentilerini karşılayamıyorum eski usül gelin istiyorlar bende uyamıyorum tabi ki

bende istenmeyen gelin oldum ve sonunda bizi ayırma noktasına getirmeyi başardılar canım.. Eşin yanındaysa problem yok Allah yardımcın olsun

o ince ince sokulan lafları eminim eşin hiç çakmıyordur
sende ona bunu açık açık anlatmaya çalışınca sen fesat kötü kalpli yaşlı düşmanı olursun

anladığın ince mesajın karşılığını sen vereceksin o zaman...

susmayacaksın inceden dokundur geç kenara lafını, madem kocan senle tartışıyor...

ayyy ne sinirim bozulduuu bilemzsin....ben bunun gibilere mantığı tohum ama yaşı olgun cinsten diyorum...

madem sana inceden kapalı kız düzgün kız arıolar diyor sen de deki: ayy annecim biliyomusun bizimde bir akraba kız arıyor ama açık olsun diyor,düzgün kelimesini kullanmaya ihtiyaç duymuyor bile bilmem anlatabildim mi ???? de:)))

ozamn sen eşinle konuşcan canm bu durumdan rahatsz oldugunu dile getir...onlar istiyor diye kapanacak değilsin...o senin içinden gelmeli...madem öyle sana baştan söyleselermiş ve eşin yanında olsun bu konu da aişesine laf söylettirmesin hemde böyle bişey için...

kv yaşlı değil 45 yaşında eşim benimle değil ben onunla tartışıyorum oda bizim evimiz ayrı istemezsek gitmeyiz çok takıyorsun boşu boşuna canını sıkıyorsun boşver deyip duruyor...Ben saygısızlık etmemek için hep susuyorm ama bi yere kadar sanırım

çok şükür eşim yanımda benim tam olarak sorunum hem böyle buz gibiyiz hemde her misafirinde her kandilde her davette orda olmamı yardım etmemi bekliyor....Başka insanların yanında bana kızım diyor çok sinirlerim bozluyor normalde asla demez

gitmek zorunda değilsin tabi bu içten gelecek bişey ama istersen sen bir adım at bakalım bayram geliyor mesela git yardıma ihtiyacın var mı aanecim de yardım etmek isterse ufak tefek yardım et ve ondan sonra ki tavırlarına bak bence hala devam ederse sende araya resmiyetine koyarsın

evet aynı dert bendede vardı sırf açığım ve onların memleketlisi değilim diye istemeye istemeye geldiler . ama ben sırf onları memnun etmek için işimden ayrıldım kapandım herşeyim değişti 5 yıl kapalı durdum sonuç yine yaranamadım ve çok büyük hata yaptım kapanmak Allah için olmalı inandığın için olmalı kimseye yaranmak kendini sevdirmek için değil. madem ki eşinde senin yanında bak umursama diyor bencede umursayıp çokta eşinin aklına sokma bırak duymazdan gel zamanla alışacaklardır huzurunu bozma

istenmeyen gelinin en önde bayrak tutanıyım
ben şöyle bi çare buldum
ben de onları istemedim
görüşmüyorum, onlar ne yaptıysa ben de aynısını yaptım

aynı şeyleri benden de bekledi ama ben yapmadım yapamam daa...Ama bu şekilde evliliğime zarar verir diye çok korkuyorum eşim sen bana güvenmiyor msun saçmalama deyip çok kızıyor ama takıntılı oldum resmn tamadan duramıyorum her seferinde çok ağlıyorum çok üzülüyorum

İstenmeyen gelin yoktur.. Ruh hastası, yönetici/kontrolcü kayınvalide vardır...
Böyle yaftalar yapıştırmayın kendinize... Sizinle hiçbir ilgisi yok...
Artık oğlunun tarih sahnesinden çekilip izleyici sıralarına yerleşmesi ve yüzünde dünyanın en tatlı ve fakat münzevi gülümsemesiyle oturması gereken, yaşlılığının değil, yaşadığı tüm yaşların hakkını vermesi gereken bir kayınvalide adayı olması gerek.. Ama olamıyorlar...
Farkında olmadan Oedipus kompeksi ile yetiştirdileri evladlarının, farkında olmadan tek sevgilileri olmaya çalışmalarının da altında yatan problemler yok mu? Var...
Mutsuz evliliklerin ya da mutsuz ailelerin ürünleri olan kayınvalideler var...
"Tüm sevgiyi evladlarıma vereceğim" iyi niyetinin ardında, bilinçaltında yatan "Onların tek sahibi ben olmalıyım.. En çok beni sevmeliler.. Başka Kadın olamaz.. Düzenimizi bozamaz" vs. gibi hastalıklı düşünceler yatan kayınvalideler var..

Sizin ki biraz daha farklı elbette... Yönetici konumunda ki kayınvalideniz, oğlundan, kendi standartlarında, istediği gibi bir gelin getirmesini beklemiş, arzu etmiş, istemiş olabilir.. Hakkı var mı.. aslında yok.. Ama kendisine göre milyonlarca...

Siz istenmeyen gelin değilsiniz.. Standartlara uymayan gelinsiniz, onun gözünde.. Bunu daha farklı bir şekilde lanse edebilirdi, dindarlığının hakkını verip.. Örnek olmaya çalışabilirdi, ısındırabilirdi... Baktı istemiyorsunuz, "Zorlaştırmayınız, kolaylaştırınız.. Korkutmayınız, müjdeleyiniz" hadisi şerifi uyarınca geri çekilmeyi bilecekti.. Daha kendisi dininin hakkını veremezken, sizden mi bekliyor şimdi, yanlış..

Bir keresinde benzer bir olayı arkadaşım da yaşadı. Daha sonra kendisini aile büyükleri ile yemeğe aldığımız bir akşam, eşim de yaşadığı bir olayı anlattı, talihsizce.. Gördüğü bir manzarayı paylaşma hatası yapınca, arkadaşın kayınvalidesi bayağı çıkıştı, zorladı bizi hatta o akşam.. eşim de dayanamayıp internetten örneklerini açtı...
Bahsettiğim olay onlarca kapalı kızımızın tuhaf, parklarda, orada burada, benim bile daha önce görmediğim şekillerde tasvip etmediğim resimleriydi, erkek arkadaşlarıyla..

Kayınvalidenizle bunları paylaşın... "Rabbim bunlar gibi olmaktan beni korusun, dinimde düzgün eylesin.. Bunlar da başka ailelere, kapalı gelin isteyen ailelere gelin gidecek "düzgün" kızlar işte... Rabbim insanın içini dışını bir kılsın" deyiverin...

Herkes işine baksın... Kayınvalideniz de sizi rahat bıraksın bence... Kimse kimsenin günahından mesul olmayacak nasılsa,

Selamlar,

istenmeyen degil de nedense bir turlu oglunun evlendigini kabullenemediginden aile disinda tutulan bir gelindim.
esimin annesi kiskandigi icin ''kimse bizim aramiza giremez'' demis. Ben de peki dedim. Ben de ona gore davranirim o zaman.
neyse bu sebepten esimin annesi surekli bir laf sokma, bir igneleme, bir ustun cikma, sozunu dinletme cabasindaydi.
bir sustum, iki sustum. en sonunda careyi onun laf sokmasina laf sokmakla degil, direkt yuzune vurmakla buldum. '' laf sokup durma, bunu neden soyledigini iyi biliyorum.ben el kiziyim nasilsa bana bir sey olmaz, hic takmaz gecerim. ama oglunun huzuru bozulur bana degil ona yaparsin'' die baslayip artik neyle ilgili laf soktuysa cevabini verip kendimi ezdirmeyecegimi gosterdim. yeri geldi sakince, yeri geldi sinirime hakim olamayarak sertce.
he bana bir sey oldu mu hayir. kendisi kaybetti. babasi babam, kardesi kardesimdir. ikisini de cok severim. ama annesi sadece esimin annesi, benim de formaliteden gorustugum bir insandir. bunu da tum davranislarimla beli ederim. gereksiz sohbetlere girmem son derece mesafeliyim.
ne guzel ki esiniz yaninizda. bu yuzden bence siz de her laf sokmasinda ''bunu neden yaptiginizin farkindayim. ama esim beni Boyle sevdi boyle kabullendi. artik siz de buna saygi duyarsaniz cok memnun olurum. yoksa yaptiginiz sadece oglunuzun huzurunu kaciriyor. baska bir seye yaramiyor. Bana laf sokarak beni kapatamazsiniz.'' gibi seyler soyleyebilirsiniz. ama siz benim yaptigimi yapmayin, sakince soyleyin. ben cok sinirli bir yapida oldugumdan bazen kendimi frenleyemiyorum

Bende bu kaynana milletini anlayamıyorum. kız ararken aman huyu güzel olsun, oğlumu bunaltmasın vs diye arıyorlar. iş ciddiye binince yok açıksın, yok kapalısın vs. vs. bikerede dışardan bakmayıp gelinlerin yüreğine inmeyi becerebilseler sorun olmayacak zaten.

boşver hiç takma söyler söyler susar nasılsa. amacı seni çıldırtmak zaten bu kozu eline verme gayet rahat olki iyice çıldırsın :) eşin yanındaymış nasıl olsa amacına ulaşamaz zaten

ay Serotoninn hastayım senin şu uzun yorumlarına.. üşenmeden okuyorum.. yine ağzına eline parmaklarına sağlık canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…