İstenmeyen gelinler sorum size..........

kuzum kimin hayatı 4x4 lük ki

bence eşin bu konuda sana birşey demiyorsa takma gelip gitme eşin olmadan istedikleri gibi düşünsünler öyle olmanı beklesinler yapma etme ama!!! eşine de baskı kurma bunalır adam huzursuzluk çıkar
kayınvalidenle yanlız kaldığınız kimsenin olmadığı bir zaman da yine kapalılığı getirirse konuyu anne oğlun beni böyle beğendi böyle istedi o benden razı ben ondan razı ben kimseye hiçbir vaad de bulunmadım kimseyede gel illa beni al ne olur demedim de.....

ben de farklı memleketten olduum için daha doğrusu akraba olmadığımdan, açık olduğumdan, çalıştığımdan, üniv.mezunu olduğumdan vs..gibi çoğaltılabilecek onlarca sebepten dolayı sevilmeyen, istenmeyen, boşanması gereken gelindim... çooook skıntı çektim hamile kalana kadar, herşeyi kafama taktım, karşımdakilerin davranışları da hiçç hoş değildi. en son baktım olmayacak ben sustum, eşime dert yanmamaya başladım, şikayet etmedim, ailesinn söylediklerini takmamaya başladım, eşim de onların yüzünü gördü zamanla. çünkü ben eşime konuştukça haklı da olsam hep beni haksız görüyordu(salak işte). neyse bu sefer eşim beni koruyup kollamaya başlayınca k.v. 360derece değişti:))-ya da ben yanlış yorumluyorum: oğluna almayı planladığı yeğeni evlendiği için de umudu kesip değişmiş olabilir, kadın hakkında hala şüphelerim var-neyse şu an kadın ve diğerleri bana karşı çok iyiler. ama yine de güvenemem, eşimle çok aramı bozdular. hayır mübarek günde hakkımı helal etmiyorum hiçbirine:"(

Son düzenleme:
yani işin püf noktası eşine karşı susmak. her erkek doğruyu göremiyor,sen söyledikçe daha da yanılıyor. adam hala ablasıyla yengesi atşmış, ablam doğrudur, haklıdır, ablam iyidir hoştur. ya dedim ne ablaymış, peygamber mi lan bu, töbe haşa...işte bunlar böyle. gelip tanımadığı adam benm hakkımda atsa tutsa inanır, çok sevdiği yengesi ablasının yaptını anlatır inanmaz, sanki milletin sana yalan borcu var. yok bi de bana derdi nişanlıyken, yengem melek, yengem bi tane, dünyalara değişilmez. şimi ablasına laf edince....
valla salak bu erkekler ya, kafa bi ayrı çalışıyor. hele benimki valla kayışı koparmış...
anlatmıyım dedim ama vall strese girdim canım senn konuyu görünce hiç takma kafana. bi de hamilesin, inan değmez. allah biliyor ya senn benm içimizi. boşver sevmezlerse sevmesinler. eşinle iyi olmaya bak. yoksa çok yıpranırsınız, onların da istedği olur...

Son düzenleme:

bende istenmeyen gelindim, nişanlıyken ve ilk evlendiğimiz yıllar bu konuyu çok kafama takardım, ne kadar aptalmışım, güzelim günlerimi bunları düşünerek heba etmişim, gereksiz deli saçması kaprisler, kendini kaf dağında görmeler, kim kaybetti ben mi hayır o, kızı yok, bi kız çocuğu kazanabilirdi
sebeb dersen en komiğide o, sebebsiz, çoğu zaman haraketlerine laflarına bi anlam veremezdim, nedenini anlamaya çalışırdım bulamazdım
allahtan bi süre sonra iş sebebiyle 700 km uzakta bi şehre taşınmıştık o zamanda rahat ettim, yakın otururkenki eziyetlerin hiçbiri kalmadı, tabii telefonlada yetiyo o ayrı ama yakın oturmak gibi değil. şuan daha yakın bi şehirdeyiz ama
şuan gayet, resmi düzeyli bir birlikteliğimiz var çok mekanik davranıyorum, bayram seyran vs. arancaksa arıyorum, ağzına laf olacak hareketlerden kaçınmaya çalışıyorum. eskiden susardım beni çıldırttığı zaman şimdi dolaylı yoldan lafı yapıştırıyorum gülümseyerek tabii, bunları yaptığıma bende inanamaıyorum ama napıyım, saçımı başımı yolmaktansa içim soğusun değil mi
şuan laf soksada garip hareketlerine devam etsede inan hiçççç umursamıyorum, alıştım mı naptım, hiç takamıcam valla gelmişim 33 yaşına, bu saatten sonra kaynana neden öyle dedi neden böyle yaptı diye güzel zamanımı boşa harcayamam, malum yaş 35 yolun yarısı eder, değmez

Son düzenleme:
o sana inceden laf sokuyorsa sende ona incden laf sok cevabini ver...takarsan kendine edersin benden soylemesi.

bak ben sana ne yaptığımı anlatayım gerçi hepinize

benim kayınvalidemde beni istemiyor gibi hareketleri vardı.ben buna 3 sene öyle böyle sabrettim.hep olumlu yapıcı davranmaya çalıştım.en sonunda bir gün dedimki sen kendince oğluna beni yakıştıramıyo olablirsin ama bide gitde annemler sor bakalım onlar böyle damatmı hayl etmişler diye.ama benim için yuvam için bize destek oluyorlar dedim.zaten bilinçli bir anne böyle yapar dedim.beni biliyosun dedim.şu şehirde her açıdan beğenilen takdir edilen bir bayanım dedim.ama oğlunuda biliyosun dedim.siz asla benim dışımda normal birailekızı bulamazdın,bulsaydında 2. gün terkederdi sizi dedim.
yani vurdum yüzüne gerçekleri.ona ne kadar sabırlı ne kadar iyi ve saygılı biri olduğumu ama bana destek olmadığını ve buna çok üzüldüğümü,aslında onun yanımda olmasını istediğimi söyledim.

İstenmeyen gelindim. hatta k.validemin eşimin yanında "beni bir kere daha ağlat, kara toprağa girer seni oğlumdan boşatırım" dediği gelindim. sonuç mu boşandık. eşime göre annesi hep haklıydı.
Benim gördüğüm bu işin bir kaç kuralı var. Anlattıklarına göre eşin arkanda, eğer arkanda olmasaydı sorun büyük olurdu. O zaman eşine annesini asla kötüleme. Eşinin yanında annesine iyi davran. biliyorum yapmak çok zor ben yapamadım sonuç ortada. Arkadan da saygısızlık etme. Ama o sana laf sokuyorsa ince ince ayarlayarak sen de laf sok. k.validelerde söyle problem vardır. sana o an bir şey demez. Arkandan eşini dolduruşa getirir. Buna izin vermeyecek laflar olsun.
Dediklerine asla takılma. önemli olan eşinin ne yaptığı. k.valide problemi yoktur. eş de sorun vardır. eğer eşin annesinin dediklerini yapman için seni zorluyorsa, o zaman takılmaya başla. şimdiden güzelim günlerini onunla heba etme. laflarına takılırsan içinde büyütürsün. o yüzden büyütme.

ayrıldığına pişman mısın, bence kendinden ödün vermeyerek en iyisini yapmışsın ama..
yüzüne karşı böyle bi cümle kuran ve onu bu konuda destekleyen bir oğulla nasıl bi ömür geçerdi

ben istenmeyen gelinlerin en başıydım halada öyle...nerdeyse 3 yıla yakın bir evliliğim var. ilk zamanlar çok üzülüyordum... en son bundan 1 sene kadar önce eşimin ailesiyle çok şiddetli bir tartışma yaşadık. kayınvalidem, görümcem ve kayınpederim içlerindeki bütün nefret, üzerime kustular. işte o zaman onların bittigi an oldu...aylarca eşimle kavga ettim.. sürekli ailesini, ailesiyle yaşadıgım diyaloglardaki onun tavrını, ailesine olan tavırlarındaki pasifliğini eleştirdim.. ağladım, sızladım, kriz geçirdim vs....
en son kriz geçirdikten sonra lanet olsun onlara dedim.. eşime telde demişlerki onun en baştan itibaren amacı bizi ayırmak , aramıza girmekti... beni zaten en başta,o gelinliği giydigim günden beridir böyle gördüler, çünkü öyle görmek istediler. umrumda değiller dedim.. ne derlerse desinler, anlasınlar dedim...
ama eski alev olsaydım ağlar, neden, neden, neden, derdim.. şimdi taktığım yok. sanırım acılar insanı olgunlaştırıyor....
sende bir süre sonra kanıksayacaksın bu durumu... boşver. takma desekte takıyorsun ama hamilesin bari bebegin için takmamaya çalış...kayınvalidenlerin kirli davranışlarıyla, sözleriyle anne karnındaki bebeğininde psikolojisini gelişimini etkilemesine izin verme.buna hakkın yok

Son düzenleme:
benimkilerde istemiyor,ama umrumda değil,beni sevemediler bende onları sevemedim,zaten görüşmüyorum,eşimle sorunlarım var bunları takıyorum ben

Pişman değilim aslında. fakat alışmak zor oluyor. sevdiğimden değil ama alışkanlıklar var. İşte insanların alışkanlıklarından vazgeçmesi de zaman alıyor. Çalışarak süreci atlatmaya çalışıyorum. en komiği de annesi bu cümleyi eşimin yanında kurdu. Aradan 5 ay geçti yaşadığım bir olay üzerine bu cümleyi hatırlattım "kim benim annem mi demedi öyle bir şey" dedi :)))
Pişman olsam kendime saygım kalmaz herhalde.
FAkat türk kadını olmak genlerimize kodlanmış. bazen hala herkes çekiyor çekmelimiydim acaba diyorum? Ama ben böyle çekseydim. yaşadıklarımın hesabını kızıma nasıl verir ve onu nasıl topluma yararlı bir birey, güçlü bir kadın yaparım ki

zaten öyledir, bol bol hafıza kaybı yaşar erkekler
dik duruşun için tebrik ediyorum seni

Son düzenleme:
analar tahtını yapar bahtını değil malum.bir anne baba üzerine düşen görevleri yapmakla mükelleftir,çocuğunun duygu ve düşüncelerine ipotek koymakla değil.ülke olarak aşmamız gereken o kadar çok şey var ki.bir kaç kayıp nesilden sonra umarım bu nesil kendini geliştirir.çocuğu adına düşünmekten hatta hissetmekten vazgeçer.ülkemizde kadın hakları maalesef sadece lafta var.en güzel yıllarını acı ve sıkıntı çekerek geçiren kadınlarımız da kayınvalide olunca artık çekiliiiin güççç bende diyerek vargüçleriyle geline saldırıyorlar.sanki o zaman bütün çektiklerinin intikamını alıp içlerini soğutuyorlar.bi de bu kadınların çoğu sözümona dindarlar.allah karşıma kul hakkıyla gelmeyin diyor ama tabi kaynanalar haklı,gelinler kul mu ki .bir de ülkemizde kapalı kadın dindardır gibi bir saplantı var ki akıllara ziyan.koskoca kuranı kerim sadece başörtüsü emrinden ibaret sanki.bir gün bir akrabama eltimle ilgili konu açılınca yaptıklarını anlatıyorum bana dedi ki(ben onu kapalı biliyordum)kapalı zaten dedim aldığım cevap aynen şu.....amaaannnn ozaman sorun yok önemli olan allahla irtibatı.....allahla irtibatlı bu kadında yalan,iftira,dedikodu,kalp kırma,karıkoca arasına girme,eşini hiiiiç iplememe ana babayı canından bezdirme huyları ayan beyan.ama olsun başı kapalı ya yeter....biz bu kafayla gidersek daha çok acılar,çok gözyaşı ve isyanlar yaşarız,duyarız.allah yardımcımız olsun.

zaten öyledir, bol bol hafıza kaybı yaşar erkekler
dik duruşun için tebrik ediyorum seni

Ne kadar doğru bir bilgi bilmiyorum ama. Erken doğan kız bebeklerin erkek bebeklere göre yaşama şansı daha yüksek derler. Bence kadın olarak aslında erkeklerden çok daha güçlüyüz. tek handikapımız var sadece daha duygusalız. zaten ne yaşarsak bu duygusallığımız yüzünden yaşıyoruz. Çünkü taviz veriyoruz. biz taviz verdikçe erkekler kendilerini muazzam varlıklar olarak görüyorlar. MEsela benim eski eşim şu anda kendisni bulunmaz hint kumaşı olarak görüyor. Ailesi de oğlum sen mükemmelsin, elini sallasan ellisi diye gaz veriyorlar. Çünkü bunu ben bu hale getirdim. Verdiğim tavizler. Bunları konuşmamam. Şu anda sanıyor ki bütün kadınlar benim gibi hatta benden iyi. En kötüsü bendim Sansın. Vakti gelince Rabbim herkese doğruyu gösterir.

gereğinden fazla kafana takıyorsun.
tecrübeyle sabit.
onlar lafını söyler rahat eder sen niye böyle dedi, ben niye cevap veremedim diye kendini yersin sadece.
umursama onları.
çünkü bir aile en başından seni kabul etmiyorsa zamanla da kabullenmiyor sadece alışmış gibi yapıyor.

benim ailem de eşimin ailesi de öyle.
ben açığım diye istemediler her anı da burnumuzdan getirdiler.
sonra da güleryüz falan ama ben de kırılan kırıldı.
tavırlı ve mesafeliyim her zaman.
kendi ailemde eşime karşı öyle.
gerekmedikçe aynı ortamı bile paylaşmazlar.
bazı insanların elektriği en başından uymayınca sonradan olmuyor malesef.

Allah a çok şükür çok iyi bir eşim var beni kırmamak için elinden geleni yapar ailesi hakkında da onlar böyle düşünmezler saygı duymazlar bende onlarla yaşamak istemiyordum biliyorsun diyor...
Ben 24 yaşımdayım ve eşimle 5 yıldır beraberim benim ailemde böyle şeyler görmemiştim belkide ondan alışamıyorum biz bilmeyiz laf sokmayı ağır konuşmayı bizimkiler aman onlar mutlu olsun da biz önemli değiliz derler..Çok ağzı laf yapan biri değilim konuşmam ama konuşunca çok ağır konuşurum ipleri koparırım diye düşünüyorum eşimde boşver söylesin dursunlar biz yapıyor muyuz? yapmıyoruz gerisi boş diyor ama bu yapılmayanlar şeyleri sanki ben yaptırmıyor muşum gibi algılıyorlar halbuki oğullarını hiç ama hiç tanımıyorlar...
takıldığım konuları da yazayım ben mi çok yeni nesil usulü düşüyorum yoksa olması gereken mi bu bilmiyorum buraya objektif yorum almak için yazdım aileme anlatamıyorum 900 km uzakta annem üzülüyor aklı bende kalıyor..

İlk başta çarşaf sorunu vardı benim aklımın ucundan geçmez KV de çok dindar çarşaf istemez hangi devirde kaldı derken bunların çarşaf hayali varmış ve eşim sert bi şekilde uyardı gelen olursa kalbini kırarım diye kimse gelemedi ama çok laf oldu...Bununla birlikte sabahına biz uyurken arayıp kahvaltıya çağırdılar uyuduğumz için açamadık neden tele bakmadınız dediler....

Balayından geldik ve ilk pazarımız KV arkadaşlarına söz vermiş benim adıma onlar ona mantı sıkıyormuş bizde gelinine sıktırcaz deyip pazarımızı heba ettiler eşim evde ben Kvdelerde ,komşusuna ramazan için dolaba mantı yaptık...Bnlar yeni evli demedi ve biz 2 sene ayrı şehirlerde nişanlılık geçirdik.

Evimiz yakındı ve haftanın üç dört günü onlarda olmamızı istediler biz evleneni 1 ay bile olmadan.

Eşim şehir dışına çıkınca onlarda kalma zorunluluğum vardıı korkmadığım halde..

Bir gün eşim benim memleketime gidicekti 1 arkadaşı ve eşim arabayla beni de bırakacaktı annemlere beni göndermedi ve namus meselesi haline getirdi tam 18 gün onlarda kalmak zorunda bırakıldım evimde de kalamadım...

Gelir gelmez camiye gel , kurana gel ,tecvite gel ,sohbete gel baskıları başladı...

Bana hala kapatamadın mı kapanmadı mı niye aldın bunu gibi sohbet arasında bu kelimeleri etti ve sonrada konuyu neden başkasının yanında açtımı hesap sormaya evime geldi

Her davetinde,her misafirinde ,bayramın her günü ,kandillerde hep orda olmamız bekleniyor beraber yaşıyormuş gibi pazar günü odaydık dün neden gelmediniz diyor kandilde ...

Sivaslıyım eşim sivasta okuduğu için tanıştık kaynımın askerliğide sivasa çıktı her seferinde yanımda ve başkalarının yanında birini gönderdik sivastan kız aldı geldi sende sakın alıp gelme dedim diyor...

Buda en son yaşadığım hamileyim ve midem bulanıyor zaten istemeden hamile kaldım (bu aileye bebeğin daha erken olduğunu düşüyordum kendi önümü görmem lazımdı önce )davet verdi ve 5 tane yemek yaptığı bizde 3 gibi gidecektik yağmur yağdı aradık her şey bitti zaten dedi gittiğimde de o aradı yardıma ihtiyaç var mı diye bu aradı yardıma ihtiyaç varmı diye bize anlatıyor benim aramadığımı belli etmek için..Ben minübüse kusmuşum bi gün önce kadın benden yardım bekliyor 5 tane yemek için

Ve bunlar gibi birsü şey bunlar genelde başta yaşadıklarım ve soğumama neden olan şeyler cicim aylarımızı onlarla geçirmek zorunda kalışımız..

Benim ona davranışımda bu şekli aldı aramıyorum zaten sık sık görüyorum..
yalnız hiç gitmiyorum eşimle gidip eşimle geliyorum...
Her laf soktuğunda hüngür hüngür ağlıyordum ama artık ondanda vazgeçtim
Bebeğime hiç sevinmedi sormuyor sağlıklı mı değil mi ney ne değil
Eşim geçenlerde espiri yaptı bebek çok masraf ama aileler halleder diye anneside oldu sen namaz kılma bende senin çocuğuna bişey alıyım dedi eşimi benm yanımda bu duruma düşürüyor..Benim ailem yapacak ama ben söylemiyorum eşime kendi görsün

Şimdi sorun bunları ben çok mu takıyorum daha 1 senelik evliyim ben

bende istenmeyen ve sevilmeyen bir gelinim ama eşim beni her zaman ailesine karşı korumuştur ve devam ediyor eger eşim izin verse onlara onlarda size yapılandan daha fazlasını yaparlar bana eşinizin sizi koruması gerekiyor artık çünkü artık siz onun eşisiniz . ve fazla içli dışlıda olmayın gereginden fazla muhatap olmayın ailesiyle onunla gidin gelin evlerine herşeyinizide anlatmayın sakın

En büyük destekçi eşin
Eşin yanındaysa sırtını yasla düşünme bile
Sevmek zorunda yada istemek zorunda değil
Seni eşin böyle kabul etmiş
Boşverr takmaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…