istifa ettim

_sushico_

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
1.712
1.194
333
38
merhaba,
Daha önce mesleğimin zorluklarını yazmıştım özel bir firmada hosteslik yaptım 6 sene kadar.iyi bir maaşım vardı ancak artık köle gibi sömürülmekten ve evimde olamamaktan evlide olunca çok bunaldım.bir karar aldım ve dün gidip istifa ettim.30 yaşındayım şuan.7 senelik havacılık geçmişim var ama psikolojik olarak aşırı yıpranmış durumdayım.Dünden beri gelen telefonlar yüzünden şuan korkuyorum açıkçası.Ev kadınımı olucaksın diyorlar ancak niyetim yok.Kurumun pilates eğitmenlik kursu açmasını bekliycem sanırım 1-2 ay içinde açıcak.yani başka sektöre geçmek istedim çünkü bu sektörde max.1-2 sene kalabilirdim.Hayatıma çekidüzen vermem gerekiyor,ruhumu arındırmam gerek artık.Yinede korkuyorum bu yaşta iş bulamamaktan çünkü hareketli bir hayatı seviyorum.Morale ihtiyacım var kızlar kafam aşırı karışmış durumda adapte olamadım şuan.

Rahatlayın,sakinleşin çok gergin görünüyorsunuz. Bir iki gün dinlenin kendinize gelin. Siz isteseniz de ev kadını olmayacaksınız çünkü hareketi seviyormuşsunuz. İşinizde gerçekten iyi bir çalışan olmuşsanız zaten başka iş bulmak kolay olacak sizin için. Korkmanıza gerek yok

Ben evli değilim, ancak ben de yaklaşık sebeplerden ötürü istifa etmiştim.
Suratsız bir proje müdürü, sürekli yığılan bana paslanan işler falan derken yapmamam gereken işleri yaparken buldum kendimi. Ne de olsa proje müdürü ne yap diyorsa yapmalısın. Herneyse bir gün tak etti sinirlerim bozuldu hüngür hüngür ağladım. Sonra karar verdim orada yapamayacağıma. Ertesi gün istifamı basıp çıktım. 3.5 aydır da işsizim, yeni iş aramaya başladım sayılır. Mutluyum huzurluyum bu yeter. Hobilerim vardı onları geliştirdim, kendime daha çok güvenim geldi. Böyle yani, mutlu değilsen eğer hayatını zehir etmeye gerek yok. Herşey para değil, maaş değil, huzur olmadıktan mutlu olamadıktan sonra bir işe yaramıyor..

Ben ne zaman hosteslikle ilgili bir konu geçse hep aynı şeyi düşünürüm. Kendi kendime söylerim hep bu hosteslik zor iş diye.nasıl ev hayatını idare ediyorlar.evlilik düzenli hayat...çok zor o açılardan diye düşünürüm.güzel meslek ama bekarken iyi.sanki evlilikle ikisi bir arada zor gibi. Hayırlısı olsun senin için

Daha dün 1 bugün 2 bir sakinles önce kafani boşalt o yiprandigin yılları bi at bakalım kafandan. Biraz keyfine bak. O stresten uzaklastirmaniz gerekiyor kafanızı. Sizi anlıyorum benim de cok stresli bir donemim olmuştu. Biraz zaman taniyin kendinize.

Evde daha ilk gunun oldugu icin boyle dusunuyorsun. Birkac gun dinlen enerji depola. Zaten yeni bir hedefin varmis, enerjini toplayip yeni hedefine odaklan

Ev hanımı mı olacaksın diyenler yaşlanınca ne yapacakmış? Bildiğim kadariyla hosteslik uzun vadeli yaş sınırıolan bir meslek değil. Bırakın saçmasapan yorumları telefonları. Şuan iyi hissediyorsanız önemliolan bu. Yolunuz açık olsun

Merhaba arkadasım benimde 8 yıllık Havacılık tecrübem var.ilk basladıgım andan itibaren işletin en ağırı en sıkıntılı durumlar ustume yıgıldı kaldı.evlendikten sonra sırf stres sebebiyle cocugum olmadı ve iyi maaslı işimi bıraktım.ve 8 aydır kendime gelemedim ancak yavaş yavaş iyileştiğimi hissediyorum.işi bıraktıktan sonra hamile kaldım ve eşimi daha iyi tanıdım.meğer kendime neler etmişim nasıl eziyetlere katlanmısım aman Allahım diyorum.insallak kpss de başarılı olurum diye dua ediyorum.memur olursam havacılıktan lazandıgımın yarısını kazanmış olacağım ama en azından mesai sonrası iş takip etme olmayacak eve bil. Taşımak olmayacak hafta sonum benim ve ailemin olacak.insallah Allahım insallah

aman baktın olumuyor hosteslige geri dönersin. hava olmazda kara olur.
benim coook tanıdıgım var lanet olsun bu hayata diyip ayrılan..hatta istifasını vermeden önce ucagın kapısında durup tühh sizin suratınıza allah belanızı demek isteyen.
cok severek izledigim bir animasyon filminde hostes cagırıyorlar uçuş kölesi demişlerdi.
gercekten de getirisi var götürüsü de olan bir meslek.

Acil paraya ve işe ihtiyacınız yoksa biraz dinlenin derim. Gezin, arkadaşlarınızla buluşun v.s. İş bulursunuz merak etmeyin. Psikolojik olarak kötü hissetmeniz çok normal çünkü hizmet sektörü gerçekten çok yıpratan bir meslek.
Bundan sonra nasıl bir iş bakacaksınız hangi alanlarda/sektörde çalışmak istiyorsunuz iyi karar verin. Dinlendikten sonra da iş bulursunuz. Üzülmeyin çünkü değmiyor.

Yazmanızda sorun yoksa ne kadar kazanıyordunuz

Gorende biri seni eve zorla kapatiyor sanacak.Millet niye sizi ariyor onlara ne.Biraz kafa dinleyip tekrar baslarsiniz yani sorun degil

Mutlu olmadigin yerde tabii ki durmayacaktin. Hele bir kendinle evinle esinle vakit gevir bakalim. Telefonlara da cevap verme kimse kararini etkilemesin. Ben hareketli bir ishayatindan sonra evde oturup gayet mutlu olan insanlar biliyorum. Onemli olan huzurunuz, gerisi bos.

Hosteslik gerçekten çok zor Allah mecbur olan herkese yardım etsin

Yaaa gerçektenmi beni çok iyi anlarsınız ozaman.çok teşekkür ederim yorumunuz için.inşallah çok güzel işler buluruz ve huzurlu oluruz artık.acaba aynı firmamı diye düşünmeden edemedim :)

Arkadaşlar içimi rahatlattınız gerçekten bu site bana iyi geliyor :) evet dediğiniz gibi bir süre kafa dinlicem gerisi Allah kerim.Hepinizden Allah razı olsun

Evliyim çok yoğun işte çalışıyordum evlenmeden önce Otelde. Daha sonra evlendim ordu evinde çalıştım bursada ama ne iş saati uyardı ne yorgunluktan dermanım kalırdı.insan görmekten kalablıktan tiksinmiştim. Ben sıkıldım daraldım evde. Köpek aldım :) bütün gün gezdim onla :) sonra işe girdim 3 yıl Allah cezamı verdi koca 3 katlı depoda bir ben varım :) okadar isyan edince. Neyse mecburdum çalıştım. Şimdi evimde oturuyorum çokta memnunum. Ne var ev hanımı olsan. Yap bir çocuk kendi çocuğuna kendin bak çocuğun yoksa :) boşver çokta güzel ev hanımı olunuyor. Eşim çalışmaya başlayınca rahatladım.ama oda geö gelmeler iki gün eve gelmemeler. Resmen sömürdüler adamı. Açtık bir dükkan onun hobisinin olduğu beraber yaptık herşeyi. Malesef heryerde sömürüyorlar. İş var gel iş var gel, yok mesai var, söz hakkı tanımıyorlar. Durumunuz vars çokta takmayın. Açabilirseniz kendi işinixi açın. Pilates yapıcaksanızda kendi yerinizi açın geliştirin. Bıktım bu insanları sömüren firmalardan.

Yaaa gerçektenmi beni çok iyi anlarsınız ozaman.çok teşekkür ederim yorumunuz için.inşallah çok güzel işler buluruz ve huzurlu oluruz artık.acaba aynı firmamı diye düşünmeden edemedim :)
Aynı firma olduğunu düşünüyorum bende.İnanın endüstri mühendisi olupta sizin gibi kabin ekiplerinin vardiyasıni ayarlayan deparmanda çalışan terbiyeli düzgün insanlarin çok cahil ve geri kafalı olmasının yanı sıra saldırgan bir mudur altında nasıl calismak zorunda oldugunu gözleriyle gördüm.Aynı zamanda çalışma esnasındaki usulsüzlükleri...Konuşulacak çok şey var ancak düşünmek bile istemiyorum.Söz konusu firmayı geçtim Turkiye'de çalışan insana daha ne kadar fazla yuklenebilirim de enayi yerine koyabiliriz dusuncresi hakim.İnanın artık bu tip iş yerlerini ve insanları girmeye tahammülüm yok.Allah yardımcımız olsun İnanın ki.

Gecenlerde bir musterim gelmisti, neyse kimlik bilgilerini bilgisayara islerken meslegini sordum hostesim dedi..aaaa cok guzel bir meslek, cok sanslisiniz dedim.. aldigim cevap : cok zor, gorundugu gibi degil demisti.. size iyi gelmeyen bir is'te calisip huzursuz olacaginiza, istifa etmeniz iyi olmus.. kafanizi dinleyin biraz, yapmak istediginiz seyleri yapin.. Allah yeniden bir kapi acar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…