Aynen öyle.Sömürülmeye tahammül edemedim daha fazla.İşine gelirse diyorlar.Rapor edicem ancak malum kurumun sayfası hata veriyor.böylece çekip gitmek istemiyorum. Müdüre dicek birkaç lafım var zaten.Havacılık başlı başına bitmiş tükenmiş zaten. Çıkarken bile maddi bir hak,bukdr senenin, emeğin hakkını alamadan çıkıyorsun yanş bende öle oldu.Aynı firma olduğunu düşünüyorum bende.İnanın endüstri mühendisi olupta sizin gibi kabin ekiplerinin vardiyasıni ayarlayan deparmanda çalışan terbiyeli düzgün insanlarin çok cahil ve geri kafalı olmasının yanı sıra saldırgan bir mudur altında nasıl calismak zorunda oldugunu gözleriyle gördüm.Aynı zamanda çalışma esnasındaki usulsüzlükleri...Konuşulacak çok şey var ancak düşünmek bile istemiyorum.Söz konusu firmayı geçtim Turkiye'de çalışan insana daha ne kadar fazla yuklenebilirim de enayi yerine koyabiliriz dusuncresi hakim.İnanın artık bu tip iş yerlerini ve insanları girmeye tahammülüm yok.Allah yardımcımız olsun İnanın ki.
Hiç sormayınEvliyim çok yoğun işte çalışıyordum evlenmeden önce Otelde. Daha sonra evlendim ordu evinde çalıştım bursada ama ne iş saati uyardı ne yorgunluktan dermanım kalırdı.insan görmekten kalablıktan tiksinmiştim. Ben sıkıldım daraldım evde. Köpek aldım :) bütün gün gezdim onla :) sonra işe girdim 3 yıl Allah cezamı verdi koca 3 katlı depoda bir ben varım :) okadar isyan edince. Neyse mecburdum çalıştım. Şimdi evimde oturuyorum çokta memnunum. Ne var ev hanımı olsan. Yap bir çocuk kendi çocuğuna kendin bak çocuğun yoksa :) boşver çokta güzel ev hanımı olunuyor. Eşim çalışmaya başlayınca rahatladım.ama oda geö gelmeler iki gün eve gelmemeler. Resmen sömürdüler adamı. Açtık bir dükkan onun hobisinin olduğu beraber yaptık herşeyi. Malesef heryerde sömürüyorlar. İş var gel iş var gel, yok mesai var, söz hakkı tanımıyorlar. Durumunuz vars çokta takmayın. Açabilirseniz kendi işinixi açın. Pilates yapıcaksanızda kendi yerinizi açın geliştirin. Bıktım bu insanları sömüren firmalardan.
Yazmanızda sorun yoksa ne kadar kazanıyordunuz
Hiç canınızı sıkmayın. Bazen gerekli oluyor böyle iş değişikliği. Sizi mutlu etmeyen, enerjinizi sömüren bir işte dediğiniz gibi ne kadar süre çalışabilirsiniz ki? Bir ömür daha vermeyecekler size bu bitince. Şu an biraz bocalamanız normal. Ama bir düzen oturtursunuz, yeni bir işe girmek zor olsa da çalışmak isteyen insan bir yolunu bulur diye düşünüyorum.merhaba,
Daha önce mesleğimin zorluklarını yazmıştım özel bir firmada hosteslik yaptım 6 sene kadar.iyi bir maaşım vardı ancak artık köle gibi sömürülmekten ve evimde olamamaktan evlide olunca çok bunaldım.bir karar aldım ve dün gidip istifa ettim.30 yaşındayım şuan.7 senelik havacılık geçmişim var ama psikolojik olarak aşırı yıpranmış durumdayım.Dünden beri gelen telefonlar yüzünden şuan korkuyorum açıkçası.Ev kadınımı olucaksın diyorlar ancak niyetim yok.Kurumun pilates eğitmenlik kursu açmasını bekliycem sanırım 1-2 ay içinde açıcak.yani başka sektöre geçmek istedim çünkü bu sektörde max.1-2 sene kalabilirdim.Hayatıma çekidüzen vermem gerekiyor,ruhumu arındırmam gerek artık.Yinede korkuyorum bu yaşta iş bulamamaktan çünkü hareketli bir hayatı seviyorum.Morale ihtiyacım var kızlarkafam aşırı karışmış durumda adapte olamadım şuan.
Bende otellerde hosteslik yapıyordum. Turizm okuyordum. Hatırlarım bir hava hostesi geldi dediki bir sefer çocuğum çok hasta ateşler içinde yanıyor ama bana uçuş koydular. Evlenince yapılacak iş olmadığını o zaman anladım. Tabiki yer hostesliği daha kolau uçak hostesliğinden. Olsun kurtulmuşun. Bakma milletin dediğine. Hosteslik ve saati belli olmayan. Hafta sonu olmayan bayram tatili üstüne mesaiye kalınan iş evli işi değil malesef. Hayatta herşeyden mağrum kalınıyor. Bayramlarda çok çalıştım gerçekten insanın içi acıyor. Evlendim diye bıraktım bende. Sizde kurtulmuşunuz. Benimde iyi bir kariyerim vardı. Herkes çok severdi ama boşverin gerçekten kariyer devamı ettirmeye değicek iş değil. Oturun evde kafanızı dinleyin. Havalar güzel gezin. Bir süre kendinizi dinleyin. Alışıyorsun yanlızlığa merak etme. Hatta iyi bile geliyor :) alışırsın yani. Beni resmen evden zor çıkarıyorlardı alıştıktan sonra. :) evde yemek dene mesela farklı farklı çok eğlenceli oluyorHiç sormayınÖzellikle kadın kadınlığından çıkıyor. Okdr fazla sorumluluğu kaldıramıyor insan artık. Para veriyorlar diye sizden Max. Ne alınabilcekse alıyorlar.Özellikle hosteslik dışarıdan bakıldığında süslü püslü gülümseyen o yüzler aslında kederli ve yorgun..Gitgide azalan insan sevginizle bir maske takıp dışarıya kahkahalar atıyorsunuz. Derdiki müdürümüz: Bir hostes hep gülmek zorundadır içi kan ağlasa bile
Ben amirdim. 4000-4500 arasıydı.Ben de merak etmişimdir hep hosteslerin aldığı ücreti
Çok saolun yorumunuz için kafamı dinlemek istiyorum bende birsüre sonrası Allah kerim.:)Bende otellerde hosteslik yapıyordum. Turizm okuyordum. Hatırlarım bir hava hostesi geldi dediki bir sefer çocuğum çok hasta ateşler içinde yanıyor ama bana uçuş koydular. Evlenince yapılacak iş olmadığını o zaman anladım. Tabiki yer hostesliği daha kolau uçak hostesliğinden. Olsun kurtulmuşun. Bakma milletin dediğine. Hosteslik ve saati belli olmayan. Hafta sonu olmayan bayram tatili üstüne mesaiye kalınan iş evli işi değil malesef. Hayatta herşeyden mağrum kalınıyor. Bayramlarda çok çalıştım gerçekten insanın içi acıyor. Evlendim diye bıraktım bende. Sizde kurtulmuşunuz. Benimde iyi bir kariyerim vardı. Herkes çok severdi ama boşverin gerçekten kariyer devamı ettirmeye değicek iş değil. Oturun evde kafanızı dinleyin. Havalar güzel gezin. Bir süre kendinizi dinleyin. Alışıyorsun yanlızlığa merak etme. Hatta iyi bile geliyor :) alışırsın yani. Beni resmen evden zor çıkarıyorlardı alıştıktan sonra. :) evde yemek dene mesela farklı farklı çok eğlenceli oluyorgit arkadaşlarınla vakit geçir.
Çok pardon yanlış yere yazdımAnnene de gitme bence evinde otur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?