istifa halinde kıdem tazminatı alınır mı??

Sirine_4553

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2007
1.703
504
323
İzmir
3 yıla yakın çalışmış olduğum işyerimden eşimin tayini sebebi ile ;ayrılmak zorundayım.
istifam halinde herhangi bir kıdem tazminatı hakkım var mı? sizlerden bilgi bekliyorum

merhaba,
kıdem tazminatı hakkında bilgim yok fakat istifa eden iki arkadaşımdan bildiğim kadarıyla 2side istifa nedenine eşlerinin çalışmalarını istemediğini belirterek tazminat aldılar. sanırım devlet kadına böyle bir hak tanıyor. isterseniz bir araştırın.

merhaba eger evlendıkten 1 sonra 1 sene ıcınde ıstıfa ederlerse tazmınat kıdem hepsını alıyorlar ,ama 1 sene gecınce alamıyorlar.ve evlenmeden ıstıfa ettın dıyelım ne kıdem ne tazmınat alamazlar.cun kı kendı ıstegıyle cıkınca ıs yasasına gore tazmınat verılmıyor.

Yasal olarak istifalarda elbette böyle bir hakkın yok. Ancak es durumundan istifa olunca verildiğini düşünüyorum.

Bir de normal şartlarda istifada konu, tamamen bağlı bulunduğun müdürün insiyatifindedir. Onay verirse tazminatını alırsın ama sen yine es durumundan konusunu bir araştır bence. Bence alırsın :)

benim eşim sözleşmeli çalışıyordu kadrosu başka bir kuruma çıktı kpssyle
kıdem tazminatını aldı 5.yıl çalıştığı için ama pek bir şey wermiyorlar
senin bide 3 yıl ama araştır al.

Bu durumda kıdem tazminatı alamazsın canım, araştırmana gerek yok. Ancak evlendiği tarihten itibaren 1 yıl içinde "eşim çalışmama izin vermiyor" diye ayrılırsan işten alabilirsin. Evliliğin 1 yılı geçtiyse yapacak hiçbirşeyin yok maalesef.

Özel şirket ise; seni kovmuş gibi gösterip(iyi niyetle) verebilir ama onun dışında alamazsın.

3 yıla yakın çalışmış olduğum işyerimden eşimin tayini sebebi ile ;ayrılmak zorundayım.
istifam halinde herhangi bir kıdem tazminatı hakkım var mı? sizlerden bilgi bekliyorum

yok canım 10 yılını doldurmadıysan istifa halinde tazminat alamazsın. hatta pat diye istifa edersen işveren senden 8 haftalık ihbar tazminatını isteyebilir.

yok canım 10 yılını doldurmadıysan istifa halinde tazminat alamazsın. hatta pat diye istifa edersen işveren senden 8 haftalık ihbar tazminatını isteyebilir.

katılıyorum. işyerine 15 gün önceden işten ayrılacağını dilekçe ile bildirmen gerekiyor. işten ayrılırkende zaten sana tüm alacaklarını aldığına dair ibraname imzalatırlar. bu ibranamede senin tazminatını almana engel olur diye biliyorum. ibranameyi imzalamadın ve dava açtın diyelim yagıtaya gitme ihtimalinide katarsak yaklaşık 4 yılı bulur. bunada değmez. işverenin iyi ise orta yolu bulmaya çalışın derim.

Benim bildiğim kadarıyla kendin de istifa etsen işverene bağlı eğer isterse verir. Ama hukuki olarak verilmez

evet haklı gerekçe göstererek 15 gün öncesinde haber verdiğiniz taktirde kıdem tazminatı alırsınız iş yerinizdeki muhasebe birimiyle görüşün onlar daha iyi bilir.hem bu parayı devletden alıyorlar ceplerinden çıkmıyor en az 6 ay çalışan birisi kıdem tazminatı alabilir..dava etsen iş mahkemesi işçiyi haklı bulur 4 yıl falan sürmez..

Son düzenleyen: Moderatör:
İş yasası gereği emekli olacak personelle, askerlik, kadın personelde evlenme ya da işverenin nedensiz yere çalışanı işten çıkarması durumunda kıdem tazminatı yükümlülüğü doğar.
Sen evleneli ne kadar oldu bilmiyorum ama yakın bi tarihte evlenmediysen kıdem tazminatı alman zor.

evlilik gibi bir durum içinde değilsin sanırım. bu durumda tazminat hakkını kaybediyorsun bu tamamen iş verenin insanlığına kalmış bir şey. yanında 3 yıl emek vermiş birinin emeğine saygı duyması lazım. ama başka bir firmaya geçeceksen tabi vermez adam. yani yarı mağdur olman lazım.şehir değişikliği, çocuk olması, evde bakıma muhtaç biri olması gibi.

kim neden hortlatmış? biz de yorum yaparken tarihlere mi bakıcaz sanki

kim neden hortlatmış bilemem fakat şuan için konu sahibinin bu konuyla ilgili bi sıkıntısının kaldığını zannetmiyorum.
neyse en azından başka ihtiyacı olan falan olur konu görünmüş oldu

kıdem tazminatı alamazsın. kıdem tazminatının özel koşulları vardır
1. işveren tarafndan işten çıkarıldıgında
2. işverenin ahlak ve iyiniyete uymadığı durumlarda istifa edderek ve bu konuyu mahkemede kanıtlarla ispatlayabildiğinde
3. askere gidildiğinde
4. evlendiğinde 1 yıl içinde istifa edebilirsen alabilirsin ancak.

eğer 3 yıl içinde kullanmadığın yıllık izinlerın varsa bunların toplu parasını alablrsn ancak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…