Zaten o 15 günü doldurmuş oluyorum. Ama iş verenlerim biraz tembel ise girişimi 2 gün geç bildirdiler sigortamı son bildirim gününde yatırdılar. Milli eğitime de geç giderlerse gitmedikleri her gün için sigortamı yatırmak zorundalar mı onu soruyorum. Çünkü çıkışımı vermedikleri ise başlayamadığım her gün benim için 160 TL demek.ihbardan sonra sirket gerek duyarsa calisirsiniz 15 gun, gerek yok derlerse hemen cikisinizi verirler.
calistiginiz 15 gununde sigortasini yatiriyorlar.
benim is yerlerimde boyle oldu en azindan
evet yatirmak zorundalar.Zaten o 15 günü doldurmuş oluyorum. Ama iş verenlerim biraz tembel ise girişimi 2 gün geç bildirdiler sigortamı son bildirim gününde yatırdılar. Milli eğitime de geç giderlerse gitmedikleri her gün için sigortamı yatırmak zorundalar mı onu soruyorum. Çünkü çıkışımı vermedikleri ise başlayamadığım her gün benim için 160 TL demek.
ayrılmadan önce gündüzden söyle muhasebeye çıkışımı bugün hallader misiniz pazartesi yeni işe başlayacağım deZaten o 15 günü doldurmuş oluyorum. Ama iş verenlerim biraz tembel ise girişimi 2 gün geç bildirdiler sigortamı son bildirim gününde yatırdılar. Milli eğitime de geç giderlerse gitmedikleri her gün için sigortamı yatırmak zorundalar mı onu soruyorum. Çünkü çıkışımı vermedikleri ise başlayamadığım her gün benim için 160 TL demek.
Bizim muhasebe yok söyledim ama gecikebilir hocam falan dedilerayrılmadan önce gündüzden söyle muhasebeye çıkışımı bugün hallader misiniz pazartesi yeni işe başlayacağım de
işten ayrıldığınız tarihten itibaren 10 gün sonrasıda çıkış verebilirler girişiniz pazartesi başladıysanız pazartesi ama hafta içi bir gün ise 1 gün sonrasına yapılır. bir tek pazartesi aynı güne yapılabiliyor giriş. yani pazartesi başladınız diyelim salı diyemez dün tarihli girişinizi yapsınlar diyeBizim muhasebe yok söyledim ama gecikebilir hocam falan dediler
Ben bunu zaten biliyorum sorum o değildi ama teşekkür ederimişten ayrıldığınız tarihten itibaren 10 gün sonrasıda çıkış verebilirler girişiniz pazartesi başladıysanız pazartesi ama hafta içi bir gün ise 1 gün sonrasına yapılır. bir tek pazartesi aynı güne yapılabiliyor giriş. yani pazartesi başladınız diyelim salı diyemez dün tarihli girişinizi yapsınlar diye
İleri tarihli yazdım öyle söylediler ama ihbar sürem daha öncedendiistifa dilekçe tarihiniz nedir? dilekçe tarihinizden itibaren (ileri tarihli olarak yazmadıysanız) hem 10 günlük süre hem de ihbar süreniz başlıyor.
dilekçeniz resmi evrak olduğu için normalde o tarihten itibaren başlar sözlü olarak mı başlattınız ihbar sürenizi. Eğer Öyle ise evrakı baz alıp uzatabilirler sonuçta.İleri tarihli yazdım öyle söylediler ama ihbar sürem daha öncedendi
Aslında yazılı olarak istifa dilekçesi vermiştim sag üst köşeye de tarih yazmıştım ama öyle değil de şu şu tarihten itibaren ayrılmak istiyorum yazmam lazımmış öyle düzelttik. Yani sözlü olarak başlatmış oldumdilekçeniz resmi evrak olduğu için normalde o tarihten itibaren başlar sözlü olarak mı başlattınız ihbar sürenizi. Eğer Öyle ise evrakı baz alıp uzatabilirler sonuçta.
Yukarıda bir kişi daha yazmış evet 10 günlük süre benim işveren olarak 10 gün içinde çıkış yapma hakkım. Ama ben işten çıkışı uzatıp (muhasebede bordro hesaplanmasını hep uzatırlar genelde bugün tarihli işten çıkış hemen yapılmıyor.) 06.04.2021 tarihli işten çıkışı 15.04.2021 de yapabilirim böylelikle sende evrakını hemen alamamış olursun.
Yeni sözleşme için istifa onayı almam gerekiyor malesefHayirlisi olsun. Yeni is icin sevindim sizin adiniza
10 gunluk sure isverenin cikisinizi sgkya bildirmesi icin gecerli. Sizin icin degil diye biliyorum. İstifayi yazdiniz, ihbar sureniz neyse calisir basar gidersiniz kimseye hesap vermek zorunda degilsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?